Przepis na : obiad
W naszych Rodzinach bardzo lubiane są zupy owocowe i w sezonie letnio-jesiennym są one często przygotowywane w różnych owocowych kombinacjach. Jedną z nich jest ta zupa z owoców , do której użyliśmy śliwek, jabłek i malin. Jak każdą tego rodzaju zupę przygotowuje się ją szybko i nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Dla nas to normalne, natomiast dla Szwagra Eda było zaskakujące, że Żona na lunch do pracy zapakowała Mu “kompot”. Składniki na zupę owocową 500 g śliwek węgierek 250 g mal... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...