się talerze śniadaniowe, deserowe, głębokie i duże, z tej ceramiki korzystamy każdego dnia. Półka wyżej to salaterki na sałatki, kt ó re jemy codziennie, albo do obiadu czy na kolację, jak i miseczki na owsianki, jaglanki czy jakieś desery. Kolejna półka wyże j - to ceramika okazjonalna, komplet filiżanek dla gości, a na samej g ó rze znajdują się imbryki
SMYKWKUCHNISzybka tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą to rewelacyjny pyszny pomysł na obiad, lunch, przekąskę czy kolację. Naprawdę to danie uniwersalne. Możemy ja serwować i na ciepło na zimno. Robi się ją błyskawicznie z dosłownie kilku składników, a efekt końcowy jest bardzo apetyczny i smakowity. I takie przepisy uwielbiam 💓 Szybka tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą Szybka tarta
Kulinarne przygody GatityCzas czytania: 2 min To kolejna wyprawa kulinarna na daleki wschód, tym razem do Chin. Kuchnia ta oferuje taką różnorodność potraw, że z pewnością każdy znajdzie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Fantastyczne!!! Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta przepyszna krewetka. Krewetki smażone są na głębokim oleju, co daje
SprawdzonaKuchnia.plBagietka z grillowaną gruszką, kozim serem, suszonymi pomidorami, chrupiącą sałatą i figami…Taką właśnie bagietkę proponuję dziś na śniadanie, ale może pojawić się na lunch lub na kolację. Fantastyczne pieczywo wypiekane w domu, grillowana soczysta gruszka i do tego wiele innych dodatków sprawiają, że zwykła kanapka staje się niezwykła. Koniecznie spróbujcie, polecam!!! Print Bagietka z grillowaną gruszką .wprm-recipe
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pyszny, soczysty i aromatyczny łosoś podany na chrupiącym chruście z makaronu ryżowego. Wszystko skropione gęstym octem balsamicznym. Łosoś wyśmienicie smakuje z plastrami
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min W dzisiejszych czasach kupienie dobrej wędliny graniczy z cudem! Te różowe szyneczki, soczyste, pachnące w miodowo – brązowej skórce to niestety produkty
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Dzisiejszy przepis na hummus pochodzi z kuchni libańskiej . Myślę, że większość z was wie, co to jest hummus, ale jeśli nie to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Soczewica z mlekiem kokosowym, to danie ostatnio bardzo często gości na naszym stole. Danie jest niesamowicie dobre, lekko słodki smak mleka
SprawdzonaKuchnia.pldzisiejszy przepis jest na to najlepszym dowodem. Orzotto z aromatycznymi leśnymi grzybami, odrobiną rozmarynu oraz aromatycznym parmezanem , to moja propozycja na pyszny obiad. Można podać je również na kolację lub zabrać porcję do szkoły lub pracy. Świetnie też smakuje na zimno. Polecam! Print Orzotto - kasza pęczak inaczej .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Proste danie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Kluseczki chiang mai to pyszna zupa tajska na mleku kokosowym z dodatkiem czerwonej pasty curry. Czosnek, kolendra, cukier trzcinowy, dymka to składniki
SprawdzonaKuchnia.plpyszne! Jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować takiej kompozycji truskawek z twarogiem, to koniecznie wypróbujcie. Pierogi z takim nadzieniem smakują dzieciom i dorosłym, dobre są na obiad, podwieczorek i kolację! Pierogi można zrobić w większej ilości, a po ugotowaniu i ostudzeniu zamrozić. Porcja z zamrażalnika zawsze przyda się na nagły i wielki głód, pierogi wrzucamy na gotującą się wodę
SprawdzonaKuchnia.plfrancuskiej. Pasta fantastycznie smakuje z grzankami, chlebem razowym, czy zieloną chrupiącą sałatą. Świetnym dodatkiem będzie kiszony lub małosolny ogórek, który idealnie podkręci smak. Pasta łososiowa jest idealna na śniadanie, kolację, ale i na wykwintne przyjęcie będzie rewelacyjnym urozmaiceniem stołu z przekąskami! Pasta to połączenie wędzonego łososia i pieczonego w piekarniku fileta, który po delikatnym przestygnięciu rozgniatamy widelcem, a następnie mieszamy
SprawdzonaKuchnia.pldoprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszać na koniec dodać groszek, bób i zieleninę. Kaszę podajemy na ciepło do obiadu lub na zimno jako sałatka na luuch lub kolacje. Smacznego! Notes Bób po ugotowaniu najlepiej obrać ze skórki. Artykuł Bulgur pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.pl