kolacja - 33757 przepisów (strona:647/2251)

Chleb z płatkami owsianymi, sezamem i słonecznikiem 115

uważam, że ciastu trzeba dać ciepła naszych rąk i serca. A chlebek się nam potem odwdzięczy i wyrośnie i upiecze się idealnie. Moja propozycja chleba na śniadanie i kolację to taki z dużą ilością płatków owsianych i pestek słonecznika. Takiego z idealnie chrupiącą skórka i takiego gdy po naciśnięciu chlebek wraca. Upieczcie taki chleb, a będziecie zachwyceni :) Chleb upiekłam

Izabelawkuchni
Poradnik ProstePesto o zbilansowanej diecie. 72

kawałek mięsa lub ryby, warzywa, jedna do dwóch szklanek wody, świeże owoce na deser. Podwieczorek: (17:00 – 18:00). Banan, jogurt, ewentualnie kromka pełnoziarnistego pieczywa, herbata lub słaba kawa. Kolacja (19:00 – 21:00). Jedna lub dwie kromki ciemnego chleba, jedna szklanka odtłuszczonego mleka, ewentualnie herbata. Ogólnie rzecz biorąc, należy zachować ostrożność przy wodzie mineralnej i unikać słodkich napojów bezalkoholowych

ProstePesto.pl
Kasza gryczana – cenny składnik w diecie dzieci i dorosłych 81

Helpa dostarcza artykuły spożywcze, które doskonale łączą tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnym sposobem gotowania odpowiednim dla całej rodziny. Możesz wykorzystać kaszę gryczaną, aby przyrządzić śniadanie, przekąskę, deser, obiad lub kolację. Od Twojej wyobraźni zależy, w jaki sposób ją podasz – z dodatkiem liofilizowanych owoców lub warzyw dla młodszych, czy na ostro w wersji dla dorosłych. Spróbuj różnych opcji! The post Kasza

codojedzenia
Risotto z bobem i groszkiem 135

bardzo często i w każdym sezonie, wymieniając tylko składniki. Latem padło na mój ukochany zielony bób! Kremowe risotto z bobem i groszkiem będzie idealne na pyszną, zdrową i pożywną kolację. Robicie? Kremowy Read More Artykuł Risotto z bobem i groszkiem pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Bezglutenowe pancakes z cukinii 98

wielu składników odżywczych. Jest przy tym bezglutenowe, odpowiednie dla osób na dietach eliminacyjnych i z nietolerancjami. Świetnie sprawdzą się na obiad w towarzystwie surówki albo na lunch czy kolację w towarzystwie sosów , np czosnkowego czy jogurtowego. Pamiętajcie, że sok z cukinii, który odciskamy by uzyskać gęstą masę na pancakes można wykorzystać do gotowania zupy czy ryżu , jest bogaty w składniki

Dorota Smakuje
Brzoskwinie w cieście + film 82

Brzoskwinie w cieście to super pomysł na deser lub podwieczorek, świetnie sprawdzą się też na śniadanie czy kolacje. Są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, najlepiej smakują na gorąco oprószone cukrem puderm.     składniki na 3 porcje brzoskwinie w puszce ( 820 g) 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka olej

Smakowite Dania
Jaglane placki szpinakowe z serem pleśniowym 78

Placki jaglane są wyśmienitym śniadaniem, obiadem czy kolacją. Są mega zdrowe, pożywne i odchudzają. Na blogu jest już kilka różnych placków jaglanych , wystarczy skorzystać z pomysłów, zachęcam. A dziś placki szpinakowe, piękne, pożywne a dodatek sera pleśniowego, idealnie do nich pasuje. Placki ze szpinakiem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gofry z czerwonej soczewicy 250

gofrów namoczyć soczewicę. Najlepiej zrobić to wieczorem i rano, gdy wstaniemy masa będzie gotowa do przygotowania Ja lubię od razu przygotować podwójną porcję gofrów i zjeść je jeszcze na kolację lub drugie śniadanie. Gofry z czerwonej soczewicy to danie idealne dla wegan, osób na diecie bezglutenowej, bez mlecznej oraz tych uczulonych na jajka. A i zapomniałam: polecam je również osobom

365 dni dookoła kuchni
Omlet ze szpinakiem i kurkami 95

Letni omlet z pierwszymi kurkami i świeżym szpinakiem to dobry pomysł na na każdą porę dnia, idealny na lekki obiad lub kolację. Latem, gdy wysoka temperatura daje się we znaki nie mamy ochoty wystawać przy kuchni. Przygotowanie tego posiłku nie zajmie Ci więcej niż kwadrans. Połączenie kurek i szpinaku na pewno zadowoli podniebienie smakoszy omletów. Polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grecka tortilla z sosem tzatziki 122

Grecka tortilla z sosem tzatziki to danie, które idealnie będzie pasowało zarówno na obiad, jak i kolację. Tortille podamy wraz z pysznym sosem tzatziki, który podkreśli całość smaku. Jednak najważniejsze w tym przepisie jest, że wykorzystamy do jego przygotowania mięso z kurczaka, które zostało nam z poprzedniego dnia. W ten sposób nie będziemy marnować niepotrzebnie jedzenia, a wszystko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka 83

skórkę i można go nie obierać. Bób dodajemy do pozostałych składników. Posypujemy siekanym koperkiem. Danie podajemy na gorąco z ziemniakami, ale równie dobrze będzie smakowało podane z chlebem na kolację. Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie znajdziecie więcej regionalnych specjałów

Trzeci talerz
Pizza ze śmietankowym sosem i salami 106

mnie sos śmietanowy bije na łeb pomidorowy, a do tego pizza wychodzi naprawdę duża (średnica ok 43-45 cm) i naje się nią spora rodzinka. Z takiej kolacji na pewno ucieszą się dzieci, które jak wiadomo ubóstwiają pizzę (przetestowane na mojej Hance-ona ją wprost uwielbia). Na ciasto 500 g mąki pszennej (najlepiej 00) 2,5 dag drożdży 3 łyżki

Krylowa Kuchnia
Kotleciki z kalafiora 73

Pierwszy raz robiłam kotleciki z kalafiora i przyznam, że wyszły całkiem dobre ;-) Idealnie sprawdzają się na ciepło do sałatki na kolację. Miałam trochę problemów z formowaniem kotlecików, ale dodałam więcej mąki i było ok. Polecam na ciepło i na zimno. Z podanych składników wyszło mi 10 kotlecików. Składniki: 1 kalafior 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej (w oryginale 2) sól

Kuchnia domowa Ani
Sałatka kibica 263

Bardzo szybka sałatka z tortellini sprawdza się w każdej sytuacji. Pasuje na rodzinną imprezę, kolację z rodziną czy na święta

Prosty przepis na
Ravioli z pieczarkami, podgrzybkami i ricottą / Ravioli with mushrooms and ricotta 107

pieczarki i grzyby więc wpadłam ostatnio na pomysł, aby połączyć to ze sobą. Tak powstał farsz do pierożków ravioli. Dodałam też ricottę i zajadałam z masełkiem i szałwią na kolację :) Oczywiście na obiad również się polecają! Składniki: (około 36 sztuk) Farsz 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g. pieczarek 50 g. masła 2 łyżki

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania