Składniki: 500 g mąki pszennej (+ mąka do podsypania stolnicy) 1 duża cebula 20 g drożdży 40 g masła 200 g wody 3 łyżeczki oregano 1
Qchnia po prostuŚledzie uwielbiam pod każdą postacią. Dziś chciałam wam pokazać moje przepisy właśnie na nie. Zebrałam w jednym miejscu 12 moich sprawdzonych sposobów ( plus bonus ) na pysznego
Kuchnia z widokiem na ogród5 / 5 ( 3 votes ) Polędwiczki drobiowe zapiekane w sosie serowym z pieczarkami i boczkiem Polędwiczki drobiowe zapiekane w pysznym, aksamitnym sosie serowym, okraszonym smakiem boczku i
Ogrodnik w podróżySałatka z bakłażana czyli Salata de Vinete Sałatka z bakłażana, to tradycyjne danie rumuńskie, podawane w każdej restauracji jak i w domach. Dla wyjaśnienia patrząc
RafalCookPomarańcze nigdy nie smakują tak dobrze, jak w grudniu. Na zmianę z mandarynkami zajadamy się nimi całe Święta. Wiecie, że te słodko-kwaśne cytrusy idealnie łączą
Poezja smakuZnalazłam ten przepis w starej książce z 1961 roku. Bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam wypróbować. Wyszło super, mogę Wam go polecić bez chwili zastanowienia. Podałam go
Kuchnia PokoleńAromatyczne domowe musli w formie chrupiącej granoli jest niezastąpionym składnikiem każdego zdrowego śniadania. Można również z jego dodatkiem zrobić ciasteczka na pyszny deser. Domowe musli możecie
Gotuj w domuKarmelizowane ziemniaki czyli Brunede Kartofler Karmelizowane ziemniaki są przysmakiem Duńskim od ponad 200 lat. Musisz wiedzieć, że to kolejne danie, które powstało z biedy. Bogaci
RafalCookKotlety ziemniaczane faszerowane pieczarkami czy pysznie ciągnącym się serem, wiadomo są znakomite. Dziś dla odmiany wersja iście świąteczna. Kotlety ziemniaczane z kapustą i grzybami tzw. fachowo
globuskulinarnyObiad bezmięsny też może być pyszny, co potwierdza przepis na krokiety z kapustą i grzybami . Aromatyczny, bardzo smaczny farsz z kiszonej kapusty oraz pieczarek w chrupiącym
Kuchnia Na WypasiePaszteciki leniwca, proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne gdy brakuje nam czasu lub chęci :). Domownicy byli zachwyceni, cały talerz zniknął w mgnieniu oka!. Na taki pomysł
Blog kulinarny S9.PL2 porcje: ok. 400 g dyni, hokaido lub piżmowej 150 g makaronu udon 2 łyżki oleju sezamowego dressing: 60 ml octu ryżowego 1,5 łyżki ksylitolu
Kucharzyca