kolacja - 33757 przepisów (strona:1160/2251)

Fasolka szparagowa z mozarellą na cieście francuskim 174

Dziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeś ć gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno jest niestety bez smaku. Składniki: - ok. 300 g mrożonej fasolki szparagowej - dwie kulki mozarelli - opakowanie ciasta francuskiego - szczypta cukru - sól / jarzynka, pieprz Fasolkę rozmrażamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy odrobinę cukru i szczyptę

Kulinarne zapędy Kokosa
Zupa krem z groszku konserwowego 128

lepszego na lekką kolację niż zupa krem. Czasami najdzie człowieka ochota na takową, a tu za oknem wiatr i gradobicie, więc wychodzenie to słaby pomysł. W takich chwilach najlepiej przegrzebać domowe zapasy, czego dowodem jest dzisiejsza propozycja :) Uwagi: użyłam trzech szklanek wody i zupa wyszła nieco zbyt rzadka, w związku z czym proponuję zredukować jej ilość według indywidualnych upodobań. Zamiast

Kulinarne zapędy Kokosa
Pasta jajeczna 117

taką pastę nie pozwalam sobie zbyt często, bo to niestety bardzo kaloryczna przyjemność, niemniej jednak raz na jakiś czas warto zaszaleć, bo trudno wyobrazić sobie smaczniejsze śniadanie czy kolację :) Składniki: - 4 jajka - posiekany szczypiorek - 1-2 łyżek majonezu - 1 łyżeczka musztardy (najlepiej sarepskiej) - sól, pieprz Wykonanie? Najprostsze na świecie - jajka kroimy jak chcemy - można je drobno posiekać, zetrzeć na tarce

Kulinarne zapędy Kokosa
Tartaletki z dynią i jarmużem 84

tartaleki zrobiłam do jesiennego numeru Świata Kominków.    Tartaletki typowo jesienne z dynią i jarmużem.  Idealne na obiad czy kolację. Skorzystałam z ciasta, które pozostało mi z innej tarty.  Zamiast kruchego można użyć też francuskiego.         Składniki: 300 g ciasta kruchego (u mnie z tego przepisu) 2 jajka 4 - 5 łyżek śmietany

Sto kolorów kuchni
filety z flądry z pieprzem smażone... 135

sposób nie brudzi talerza i nie sypie się po stole a siatkę od razu wyrzucasz na gorącym oleju smażyć filety na złocisto z obu stron takie fląderki lubimy na kolację do pieczywa.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
duszona papryka nadziana ryżem z mięsem drobiowym... 146

minut z 15 minut przed końcem nałożyć na papryki odcięte czubki i dalej dusić przed podaniem na talerz łatwo można usunąć skórkę z papryk taką paprykę lubimy na kolację zjeść........SMACZNEGO!!! AKCJA

W Mojej Kuchni Lubię
pory,ogórki,pomidory w sosie sałatkowym węgierskim... 158

pieprzem czarnym mielonym opakowanie sosu sałatkowego wymieszać z jogurtem w ilości podanej na opakowaniu przed podaniem polać sałatkę i wymieszać smaczna, zdrowa, tania sałatka do podjadania, do obiadu, do kolacji.......SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z cukinią i chilli... 164

koniec wsypać koperek i doprawić do smaku vegetą i maggi sól lub vegetę, maggi daję na koniec, aby warzywa tyle solu nie puściły na samym początku smaczny gulasz na kolację np. z bagietką........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
ziemniaki z obiadu z grill barbecue i solą perlistą... 201

obiadu bardzo lubimy je tak przygotować: na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem wsypać ziemniaki pokrojone w talarki i podsmażać z 5 minut na średnim ogniu posypać paprykami i kolacja gotowa........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
papryka z przyprawą do grilla barbecue na parze duszona... 198

teraz zmniejszyć na średni ogień i gotować z 30- 40 minut pod koniec gotowania do garnka włożyć "czapeczki" z papryki aby zmiękły pyszna i syta papryka na obiad lub kolację.......SMACZNEGO!!! mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: papryka, chili, rozmaryn, cebula, koperek, tymianek - zastosowanie: do mięs, drobiu, ryb na grilla

W Mojej Kuchni Lubię
roladki schabowe mielonym z ryżem i grill barbecue nadziane... 193

białko wymieszać z 2-3 łyżkami mąki i maczać w jajku roladki na gorącym oleju smażyć na złocisto roladki z każdej strony smaczne, kruche roladki do obiadu lub kolacji na ciepło, podać z czym lubisz........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kasza gryczana z mięsem w papryce... 160

stawiać paprykę na sitku rozkładanym - nie przypali się na dnie wlać wody do wysokości sitka i pod przykryciem gotować na średnim ogniu z 30 - 40 minut smaczna papryka na kolację........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
brukselka z wołowiną w sosie śmietanowym na ostro... 152

mąkę, dodać śmietanę, zmieloną suszoną papryczkę chilli mieszając wszystko rózgą doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu na brukselkę ułożyć kostki wołowe i polać sosem ja taką brukselkę lubię na kolację bez innych dodatków......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
flądra z pieprzem kolorowym i solą ziołową... 141

osuszyć ręcznikiem papierowym obsypane mąką flądry usmażyć na gorącym oleju na rumiano posypując je do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym nam smakują skropione ciut cytryną i pieczywem na kolację........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki pieczarkowe z fetą na ostro... 197

gęste ciasto nakładać prawie do pełna do foremek silikonowych 7x4 cm piec z 25 minut w 200C do suchego patyczka takie muffinki lubimy z barszczykiem do picia na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię