koktajle - 10322 przepisów (strona:346/689)

Mai Tai 151

przygotowania: Do shakera wypełnionego lodem dodaj wszystkie składniki: ciemny i jasny rum, orange curacao, syrop migdałowy, syrop cukrowy i dokładnie wymieszaj. Drink przelej do szklanki typu whisky wypełnionej lodem. Koktajl dekorujemy cząstką ananasa oraz wisienką koktajlową Artykuł Mai Tai pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
"Jedz, śmiej się i walcz" Joanna Jędrzejczyk, Jan Paszkowski 113

felietony Joanny, które są motywujące i niezwykle pozytywne. Znajdziemy tutaj też kilka jej przepisów na dania, które lubi. Reszta są to przepisy Jana. Są tu śniadaniowe klasyki takie jak koktajl jaglany z jagodami i jagodowym sosem, jajecznica perfekcyjna, superomlet z ziołami i prażonym słonecznikiem, kolejne są kanapki i inne mączne miłości w wydaniu na słono i słodko. Na końcu przechodzimy

kruche babeczki
Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd 146

smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić. Mam sprawdzony sposób na zamrożenie truskawek, żeby

Kuchnia u Krysi
Parowańce na kefirze z truskawkami 147

Cześć! Jest sezon na truskawki i korzystam z niego jak tylko mogę.  Dzisiaj zrobiłam kluski na parze z truskawkami i koktajlem truskawkowym. Składniki: * 50 dkg mąki + ok. 10 dkg do podsypania * 2 szklanki kefiru * 1/2 łyżeczki sody * 1/3 łyżeczki soli * truskawki Do polania: * truskawki * śmietana * cukier Do 50 dkg mąki dodałam kefir, sodę i sól. Wyrobiłam łyżką ciasto. Wyłożyłam

Pieprzyć z Fantazją
MILKSHAKE Z JAGODAMI 93

pyszny i orzeźwiający koktajl na upalne dni SKŁADNIKI 1 banan, ½ szkl. jagód, ½ szkl. mleka WYKONANIE Wszystkie składniki razem miksujemy blenderem, przelewamy do pucharków, spożywamy od razu lub po uprzednim schłodzeniu w lodówce

słodki bratek
koktajl dla ochłody na upalne dni 164

składniki 10 dag truskawek oczyścić 4 kiwi obrać 1 brzoskwinia obrać 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 łyżki miodu 6 kostek lodu 1 banan przygotowanie Truskawki

Moje Wyroby
Kulki mocy z komosą ryżową. 146

jest się weganką... W dalszej części znajdziemy przepisy kulinarne. Podzielone są one na śniadania i dania główne, a w nich między innymi znajdziemy przepisy na hummusy, chleby, makarony, koktajle czy pyszne i zdrowe desery. Ja przygotowałam jeden z nich, niżej będzie przepis.  Na końcu znajdziemy wolne miejsce na swoje notatki  a także spis sezonowych warzyw i owoców

Radość kipiąca uśmiechem.
Czerwony sok z owoców / Red juice from fruits 110

zmiksowaniem w blenderze pamiętajcie o obraniu gruszki i jabłka oraz usuńcie gniazdo nasienne). Dodajemy sok z cytryny. Dokładnie mieszamy całość do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przed podaniem możemy włożyć koktajl do lodówki aby się schłodził. *****   First, we wash all fruits and vegetables, then we dry them. Then, we cut them into smaller parts and squeeze the juice

Projekty ze smakiem
Lody truskawkowe 138

drodzy dzisiaj mam dla was mega przepis na puszyste lody o smaku truskawkowym. Jest sezon na truskawki, więc warto skorzystać z ich walorów smakowych nie tylko w koktajlach, ciastach czy innych oklepanych deserach. Nie będzie to przepis z kategorii fit, vege itd, ale myślę że każdy może pójść na małe odstępstwa od diety raz na jakiś czas. Moje lody przygotowałam

vaniliowoczekoladowa
Pieczone awokado z jajkiem 175

każdej z połówki. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Wkładamy do piekarnika na 15 min. Podajemy na talerzu z pomidorem i sałatą.   Pozostałą część awokado możemy zamrozić do koktajlu lub posmarować #ketochlebek

Keto - Meto Przepisy
Chleb z ziarnami konopi 132

delikatny, orzechowo-słonecznikowy smak. Nasiona można dodać całe lub zmielone. Mogą być smacznym składnikiem porannej owsianki czy jaglanki. Dobrze smakują z jogurtem i owocami. Zmielone nasiona można dodać do koktajlu lub smoothie. Nasiona konopi można także dodawać do sałatek, posypać dania z kaszami lub makaronami. Świetnie smakują w wypiekach słodkich i wytrawnych. Aby się o tym przekonać, najlepiej upiec

My Chcemy Jeść
KUCHENNA APTEKA #35 - MIÓD MANUKA 126

mg/kg. Warto zaopatrzyć się w taki miód, gdy chcemy wzmocnić nasz organizm i powinniśmy zażywać go profilaktycznie codziennie sam lub jako dodatek do herbaty (poniżej 40 stopni), pieczywa lub koktajli.  Natomiast jeśli dopadła już nas choroba to powinniśmy zażywać miód o stężeniu MGO 400+ lub MGO 550+, aż do wyleczenia choroby. Poza wsparciem leczenia łagodzi on objawy tych chorób

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #35 - MIÓD MANUKA 126

mg/kg. Warto zaopatrzyć się w taki miód, gdy chcemy wzmocnić nasz organizm i powinniśmy zażywać go profilaktycznie codziennie sam lub jako dodatek do herbaty (poniżej 40 stopni), pieczywa lub koktajli.  Natomiast jeśli dopadła już nas choroba to powinniśmy zażywać miód o stężeniu MGO 400+ lub MGO 550+, aż do wyleczenia choroby. Poza wsparciem leczenia łagodzi on objawy tych chorób

Kuchnia MagdaLeny
Akcja: Orzeźwiające desery, koktajle, napoje 148

Lato to czas odpoczynku, wakacji i upalnych dni. A co za tym idzie każdy w jakiś sposób szuka ochłody. Może to będą lody, zimne desery, koktajle lub napoje. Co dobrego proponujecie? Zapraszam do mojej akcji, podzielcie się swoimi sposobami na letnie orzeźwienie  🙂 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania