przygotowania: Do shakera wypełnionego lodem dodaj wszystkie składniki: ciemny i jasny rum, orange curacao, syrop migdałowy, syrop cukrowy i dokładnie wymieszaj. Drink przelej do szklanki typu whisky wypełnionej lodem. Koktajl dekorujemy cząstką ananasa oraz wisienką koktajlową Artykuł Mai Tai pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnefelietony Joanny, które są motywujące i niezwykle pozytywne. Znajdziemy tutaj też kilka jej przepisów na dania, które lubi. Reszta są to przepisy Jana. Są tu śniadaniowe klasyki takie jak koktajl jaglany z jagodami i jagodowym sosem, jajecznica perfekcyjna, superomlet z ziołami i prażonym słonecznikiem, kolejne są kanapki i inne mączne miłości w wydaniu na słono i słodko. Na końcu przechodzimy
kruche babeczkismaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić. Mam sprawdzony sposób na zamrożenie truskawek, żeby
Kuchnia u KrysiCześć! Jest sezon na truskawki i korzystam z niego jak tylko mogę. Dzisiaj zrobiłam kluski na parze z truskawkami i koktajlem truskawkowym. Składniki: * 50 dkg mąki + ok. 10 dkg do podsypania * 2 szklanki kefiru * 1/2 łyżeczki sody * 1/3 łyżeczki soli * truskawki Do polania: * truskawki * śmietana * cukier Do 50 dkg mąki dodałam kefir, sodę i sól. Wyrobiłam łyżką ciasto. Wyłożyłam
Pieprzyć z Fantazjąpyszny i orzeźwiający koktajl na upalne dni SKŁADNIKI 1 banan, ½ szkl. jagód, ½ szkl. mleka WYKONANIE Wszystkie składniki razem miksujemy blenderem, przelewamy do pucharków, spożywamy od razu lub po uprzednim schłodzeniu w lodówce
słodki bratekskładniki 10 dag truskawek oczyścić 4 kiwi obrać 1 brzoskwinia obrać 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 łyżki miodu 6 kostek lodu 1 banan przygotowanie Truskawki
Moje Wyrobyjest się weganką... W dalszej części znajdziemy przepisy kulinarne. Podzielone są one na śniadania i dania główne, a w nich między innymi znajdziemy przepisy na hummusy, chleby, makarony, koktajle czy pyszne i zdrowe desery. Ja przygotowałam jeden z nich, niżej będzie przepis. Na końcu znajdziemy wolne miejsce na swoje notatki a także spis sezonowych warzyw i owoców
Radość kipiąca uśmiechem.zmiksowaniem w blenderze pamiętajcie o obraniu gruszki i jabłka oraz usuńcie gniazdo nasienne). Dodajemy sok z cytryny. Dokładnie mieszamy całość do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przed podaniem możemy włożyć koktajl do lodówki aby się schłodził. ***** First, we wash all fruits and vegetables, then we dry them. Then, we cut them into smaller parts and squeeze the juice
Projekty ze smakiemdrodzy dzisiaj mam dla was mega przepis na puszyste lody o smaku truskawkowym. Jest sezon na truskawki, więc warto skorzystać z ich walorów smakowych nie tylko w koktajlach, ciastach czy innych oklepanych deserach. Nie będzie to przepis z kategorii fit, vege itd, ale myślę że każdy może pójść na małe odstępstwa od diety raz na jakiś czas. Moje lody przygotowałam
vaniliowoczekoladowakażdej z połówki. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Wkładamy do piekarnika na 15 min. Podajemy na talerzu z pomidorem i sałatą. Pozostałą część awokado możemy zamrozić do koktajlu lub posmarować #ketochlebek
Keto - Meto Przepisydelikatny, orzechowo-słonecznikowy smak. Nasiona można dodać całe lub zmielone. Mogą być smacznym składnikiem porannej owsianki czy jaglanki. Dobrze smakują z jogurtem i owocami. Zmielone nasiona można dodać do koktajlu lub smoothie. Nasiona konopi można także dodawać do sałatek, posypać dania z kaszami lub makaronami. Świetnie smakują w wypiekach słodkich i wytrawnych. Aby się o tym przekonać, najlepiej upiec
My Chcemy Jeśćmg/kg. Warto zaopatrzyć się w taki miód, gdy chcemy wzmocnić nasz organizm i powinniśmy zażywać go profilaktycznie codziennie sam lub jako dodatek do herbaty (poniżej 40 stopni), pieczywa lub koktajli. Natomiast jeśli dopadła już nas choroba to powinniśmy zażywać miód o stężeniu MGO 400+ lub MGO 550+, aż do wyleczenia choroby. Poza wsparciem leczenia łagodzi on objawy tych chorób
Kuchnia MagdaLenymg/kg. Warto zaopatrzyć się w taki miód, gdy chcemy wzmocnić nasz organizm i powinniśmy zażywać go profilaktycznie codziennie sam lub jako dodatek do herbaty (poniżej 40 stopni), pieczywa lub koktajli. Natomiast jeśli dopadła już nas choroba to powinniśmy zażywać miód o stężeniu MGO 400+ lub MGO 550+, aż do wyleczenia choroby. Poza wsparciem leczenia łagodzi on objawy tych chorób
Kuchnia MagdaLenyLato to czas odpoczynku, wakacji i upalnych dni. A co za tym idzie każdy w jakiś sposób szuka ochłody. Może to będą lody, zimne desery, koktajle lub napoje. Co dobrego proponujecie? Zapraszam do mojej akcji, podzielcie się swoimi sposobami na letnie orzeźwienie 🙂 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemyslenia