elegancka butelka zawiera w sobie naturalny, ekologiczny o wielu właściwościach odżywczych ocet, który na pewno wielu z Was chętnie wykorzysta go w codziennej kuchni np. do sosów, marynat czy koktajli. Na pewno warto zainwestować w tak dobrą jakość produktu jeśli lubicie ten rodzaj trunku ;P Podsumowanie: Jak widać pudełko Polskich Skarbów zawiera w sobie dosłownie skarby, ponieważ wszystkie produkty
Candy PandasPewnie już znacie to zacne połączenie - mango i kokos, jednak proponujemy Wam coś znacznie bardziej spektakularnego niż koktajl czy lody. Dzisiejszy deser wygląda jak tort za milion dolarów (physalis to cudne perełki 😊) a wykonuje się go szybko i jest przepyszny. Naszym zdaniem biała część jest dużo lepszą wersją wegańskiego sernika niż np. tofurnik za sprawą kokosowego kremu, więc zdecydowanie
Candy PandasWszystkie żółte, pomarańczowe, czerwone i zielone warzywa i owoce zawierają dużo beta karotenu, błonnika który poprawia przemianę materii. Kolor pomarańczowy wpływa na zabarwienie skóry, która wygląda
Kulinarne pyszności Molkizwykłego w mniejszej ilości). Przygotowanie: Brzoskwinie obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksuję za pomocą blendera. W razie potrzeby dodaję więcej cukru (zależy od Waszych upodobań). Koktajl przelewam do szklanek, chłodzę w lodówce
JejKuchniaUSDA National Nutrient Database for Standard Reference Czerwona porzeczka w kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć
Kulinarne przygody GatityDziś za oknem straszny upał , i bardzo chciałam zaproponować super chłodzący koktajl , ja osobiście go uwielbiam czy jest zimno czy gorąco , smakuje fantastycznie , serdecznie zapraszam do wypróbowania. Składniki 1 paczka borówek 1 szklanka mleka sojowego waniliowego 1 banan 2 kostki lodu szczypta cynamonu 1 brzoskwinia Wykonanie Wszystkie składniki myjemy , następnie wszystkie składniki
Mój SmakTrufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze… Może nie brzmi zachęcająco, ale to dokładnie tak samo jak z potrawami, w których wykorzystywany jest szpinak. Piękny, zielony kolor placuszków, czy koktajlu, wręcz prosi się, by od razu je zjeść, ale… no właśnie, tym ” ale ” jest tutaj szpinak, do którego większość ludzi jest nad wyraz uprzedzona, a którego na prawdę
NiePieprz.plpółki zdrowia w znanej sieci marketów odkryłam mąkę lnianą. Za bardzo nie miałam na nią innego pomysłu niż tradycyjne zaparzanie jej i stosowanie jako osobny napar lub baza do koktajlów. Aż do dziś kiedy to nieco eksperymentalnie postanowiłam zrobić z niej placuszki. Bazą placuszków był banan, bo przecież przepis jest wegański i nie było mowy o zastosowaniu jajek
vaniliowoczekoladowaMleko to powstało z chwili natychmiastowej potrzeby :) Będę robić koktajl kawowo-kakaowy, a ponieważ dzisiaj, na śniadanie, zużyłam ostatnie łyżki mleka kokosowego do omletu, musiałam sobie to mleko zrobić sama. Przecież nie będę latać do sklepu po litr mleka :) :) Wiem, wiem: czyste lenistwo ;) Ale za to jakie czyste mleko mi powstało! Składniki na ok. 1 litr mleka: 4 szklanki wody
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKolorowy, smaczny i pożywny gęsty koktajl smoothie bowl na dobry początek dnia. Takie śniadanie pełne owoców i zielonych warzyw doda energii i jest źródłem cennych witamin i minerałów
Przepisy Kulinarneupiec buraki w całości? Pieczone buraki w piekarniku są intensywne w smaku, mają piękny kolor, możecie je wykorzystać do wszelkich dań typu: Carpaccio z serem i ziarnami, zmiksowane w koktajlu . Ich zaletą jest to, że nie tracą smaku i koloru jak w przypadku gotowania buraków. Jak upiec buraki ? Sposób 1. Buraki dokładnie myjemy. Bez obierania wkładamy do torebki do pieczenia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępoziom złego cholesterolu we krwi oraz obniżają ryzyko zawału serca. Chia zalecane są dla kobiet w ciąży. Do czego wykorzystać nasiona chia? Otóż możemy dodawać je do wszelkich deserów, koktajli i ciast. W mojej kuchni najczęściej jadam chia z jogurtem i owocami. Jest to pyszny, zdrowy i lekki deser
kulinarne odsłony patibatonika, czekoladę czy "tylko jeden malutki" kawałek ciasta. Jednak nie tędy droga. Naprzeciw temu problemowi wychodzi Krzysztof Domaszewski, autor 3 ebook'ów z pysznymi przepisami na słodkości i koktajle. Jednak ja zakochałam się szczególnie w jednym z nich... Fit Desery Niskokaloryczne ❤ O, to CUDO! 120 stron i 20 przepisów na desery z małą ilością kalorii, samymi znakomitymi składnikami i masą
Czarnawisienkalodówce zapas musu z rabarbaru, robię go w bardzo prosty sposób. wystarczy poddusić rabarbar z odrobiną wody, aż zmięknie, a następnie przestudzić i starannie zblendować. dodaję go później do koktajli, sosów sałatkowych, ciast, albo przerabiam na galaretkę i kisiel. Dzisiaj zrobiłam z nim proste smoothie zdodatkiem quinoy i banana. :) Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy 5 łyżek musu z rabarbaru
Quinoa Raz!Lato to taki okres, kiedy z większą przyjemnością sięgamy po koktajle , lekkie sałatki oraz dania z dużą ilością warzyw. Świeże sałaty, cukinie, bakłażany, bób , szparagi i inne warzywa dostępne na targach inspirują nas do tworzenia! Dziś, zainspirowana wizytą na krakowskim kleparzu oraz współpracą z Ocet Kielecki przygotowałam dla Was pyszną sałatkę! Sałatkę, która jest świetnym pomysłem zarówno na lekki obiad
Ostra na Słodko