Dawno temu dzięki koleżance japonce, Sawako, przeżyłam pierwszą fascynację szeroko pojętym weganizmem. Od tamtego czasu do mojego jadłospisu weszły koktajle owocowe, warzywne. Później jakoś tak naturalnie, ograniczyłam mięso, ale nie z pobudek ideologicznych. Po prostu nie smakuje mi za bardzo – wystarczy jak zjem 2-3 dni w miesiącu, albo wcale. Dwa lata potem nie piję mleka (nietolerancja laktozy
Szybko Tanio SmacznieSmoothie bowl owsiane to pomysł na zdrowe śniadanie, pyszne drugie śniadanie lub lekką kolację. Gęsty, kremowy koktajl bananowo – owsiany, podany w miseczce z dodatkami takimi jak owoce, suszone smakołyki, superfoods jest naprawdę uzależniający. Warto nim zaczynać dzień. Ja dodatkowo swoja miseczkę wzbogaciłam w brahmi, które ma dużo błonnika i innych cennych dl naszego organizmu właściwości. Chętnie dodałam też posiekaną czekoladę
Dorota Smakujełyżki musli W słoiku umieszczamy od dołu: jogurt, pokrojone kiwi oraz musli. Zobacz też: Pełnoziarniste placuszki z borówkami Placuszki z banana i płatków owsianych 10 pysznych przepisów na zdrowe koktajle Sałatka owocowa – hit imprezy! Artykuł Słodkie śniadania w słoiku pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliijarmuż i czerwona fasola. Gęsta, bardzo syta i taka prosta w przygotowaniu. Ta zupa jest moim przykładem na to, że jarmuż możemy jeść nie tylko w formie chipsów czy koktajlów. Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą. Zupa pomidorowa z makaronem , mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą to moja propozycja dla Was na nadchodzący
Moja smaczna kuchniajuż dorosłe. Rum podkreśla czekoladowy smak ciasta. Często go dodaję do wypieków. Ostatnio używam Diplomatico. Jest to bardzo oryginalny w smaku rum. Idealny do ciast jak i deserów oraz koktajli jak havana beach . Do czekoladowej babki dodałam również jogurt. Nie zbyt dużo tłuszczu w tym wypieku, więc porcja jogurtu sprawiła, że ciasto jest wilgotne i puszyste. To ciasto można upiec
codojedzeniaDzień dobry :) Co powiecie na pyszną zdrową słodycz, czyli gęsty koktajl, shake bananowy z mango.Polecam na szybki podwieczorek:) Składniki: 2 duże banany 1 duże mango 1 łyżka miodu lub do smaku 1 szklanka mleka migdałowego lub sojowego Wykonanie: Do kielicha blendera przekładamy obrane owoce, miód do smaku i mleko migdałowe, miksujemy. Jeśli chcecie rzadszy shake to dodajcie więcej mleka. Idealny
Sama słodycz i szczypta chili