Wracamy do korzeni i przywracamy tradycyjne smaki!. Czerwona kapusta to ogrom zdrowia w całej jej głowie. Nie sposób wymieniać ilości witamin i minerałów w niej zawartych
Kuchnia PROzdrowotnahiszpańskie koktajle to też pamiątka po podróży. Ponieważ w Andaluzji temperatura w cieniu w dzień wynosi latem +40 kilka stopni takie koktajle orzeźwiające sprzedawane są na każdym rogu. Doskonale gaszą pragnienie. Zachęcam do spróbowania. Smoothie hiszpańskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzasem trzeba rzucić sobie wyzwanie zrobienia od A do Z sztandarowej potrawy danego kraju. Padło na Czechy bo najbliżej i odległością i kuchnią :). Choć ta z
Kuchnia PROzdrowotnakoktajl dla odważnych. Rukola jest dość ostra w smaku, dlatego też przygotowany z niej koktajl nie należy do łagodnych. Ja do mojej wersji dodałam pomarańczę, aby jej słodycz zneutralizowała trochę smak rukoli. Składniki: 1 szklanka mleka owsianego 2 – 3 garście umytej, osuszonej rukoli 1 pomarańcza Wykonanie: Pomarańczę obrać i pozbawić pestek. Wrzucić do kielicha
Sto kolorów kuchniNiskie ceny cukinii zbliżają się wielkimi krokami a co za tym idzie, wejdzie ona do naszego tygodniowego jadłospisu :). Dzisiejsza propozycja to najprostszy i najszybszy sposób przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnamożna kupić, ale zrobić samemu w domu to po pierwsze frajda, po drugie oszczędność, a po trzecie pewność, co jest w środku. U nas ostatnio robimy dużo koktajli owocowych, a mleko kokosowe idealnie się do nich nadaje. Tym bardziej, że tradycyjny nabiał w dużej ilości nie służy naszej starszej córce. Oprócz koktajli wypróbowałam je także do naleśników gryczanych
Kulinarne Inspiracjezimie trzeba jakoś pobudzić organizm do życia;) W oczekiwaniu na pełne świeżych, pachnących owoców lato używam mrożonych malin, dojrzałego mango, bananów oraz domowego mleka kokosowego . Koktajl znika w mgnieniu oka! Składniki na 4 szklanki 1 szklanka mrożonych malin (nie trzeba ich rozmrażać) 1 dojrzałe mango 1 dojrzały banan szklanka płynnego mleka kokosowego (takie z puszki(...)rozwarstwione, warto wlać do rondelka i podgrzać, żeby miało gładką i płynną konsystencję) Wszystkie składniki miksujemy w blenderze ok. 2 minuty. Można dodać trochę wody, jeśli koktajl jest zbyt gęsty
Kulinarne InspiracjeWołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast
Kuchnia PROzdrowotnaJeśli denerwują Cię Chińczycy którzy nie mają umiaru w bezczelnym kopiowaniu wszystkiego co wpadnie im w ręce to usmaż im europejskie sajgonki z ziemniakami których nie
Kuchnia PROzdrowotnaŁosoś to coraz to popularniejsza w Polsce ryba jeśli chodzi o ryby świeże. Znajdziemy ją już niemal w większości marketów więc na pewno kiedyś skusicie się
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Dziś będzie trochę o napojach energetycznych i o tym czy warto z nich czasem skorzystać. Jeszcze nie dawno rynek był zdominowany przez markę Red
Kuchnia PROzdrowotnazielony barwnik chlorofil. Zalecane spożycie: od 5 do 10 g (1-2 łyżeczki) dziennie. Z trawy jęczmiennej można przygotować pożywny sok zalewając chłodną wodą lub dodać proszek do koktajli owocowych, soków warzywnych, sałatek. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 948 kJ/ 228 kcal Tłuszcz - 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany(...)partiach gór. Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika. Zalecane spożycie: ok. 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym napojem. Polecamy również do koktajli, soków, sałatek, surówek, jogurtów, deserów lub jako mąkę do domowych wypieków. Maca pasuje także jako składnik nadzienia lub jako posypka. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna
Zdrowie na języku :Pwww.bioplanet.pl/chia---nasiona-szalwii-hiszpanskiej-salvia-hispanica-bio-400-g---bio-planet,r-723,p6834,PL Moim zdaniem nasiona Chia są godne uwagi, głównie ze względu na dużą ilość aminokwasów. U mnie znalazły zastosowanie przede wszystkim jako składnik deserów i koktajli potreningowych. Myślę, że z czasem zacznę eksperymentować i dodawać je do wypieków a także dżemów owocowych. Na razie jestem zadowolona z testowanego produktu, codziennie jem 2 łyżeczki Chia dodane do koktajlu. Informuję
Życie na widelcuUkładanie sałatek to niewątpliwie sztuka, jest to małe arcydzieło które prócz tego że cieszy oko, może i ucieszyć podniebienie :). Tym razem nie stawiamy na szybkość wykonania
Kuchnia PROzdrowotnaSałatki czy surówki podawane do obiadu pełnią dwie a w zasadzie czasem i trzy ważne funkcję: po pierwsze są elementem odświeżającym w obiedzie, po drugie powinny
Kuchnia PROzdrowotna