Czasem proste rzeczy zrobione dobrze od A do Z smakują najlepiej. Jest zima, wybór warzyw skromniejszy lecz zawsze znajdą się 4 składniki które utworzą właśnie tę
Kuchnia PROzdrowotnaPiwo w okresie zimowym odchodzi w niepamięć dlatego że zazwyczaj kojarzy nam się z orzeźwieniem. Gdy mróz za oknem pozostaje tylko jedna opcja - grzane piwo :). Internet
Kuchnia PROzdrowotnaPopularna marka OREO zyskała sobie już spore grono wielbicieli, póki co prócz ciastek można ten smak spotkać w jednym ze smaków czekolady milka. Mój deser to
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Popularne ostatnio tortellini coraz częściej dodaje się do sałatek, dodaje to smaku sałatce i ładnego wyglądu. Jednak popularne pierożki powinny tak naprawdę zastępować makaron jako
Kuchnia PROzdrowotnadomowego mleka z otrębów to ok. 1,50 zł, chyba warto poświęcić chwilkę i zrobić samemu to mleko roślinne. Mleko owsiane jest doskonałą bazą np. do przygotowania koktajli owocowych A jak zrobić mleko owsiane? Zapraszam po przepis. 200 g otrębów owsianych 1300 ml gorącej wody Otręby wsypujemy do słoja, czy do dzbanka, zalewamy 1300 ml gorącej wody. Odstawiamy(...)papkę odciskamy drewnianą łyżką. Gotowe mleko przelewamy do szklanych butelek . Mleko owsiane może stać w lodówce kilka dni, ale ja je w ciągu 2 dni zrobiłam z mleka owsianego koktajl owsiano-malinowy , a z pulpy owsianej, która pozostała po produkcji mleka przygotowałam pyszne ciasteczka owsiane bez jajka, bez tłuszczu, bez mąki i bez cukru. Przepisy podam w osobnych postach. Smacznego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięHej! Widać że kremy są bardzo lubiane przez Was więc dziś czas na premierę bardzo prostego kremu którego inspiracją jest wafelek princessa o smaku kokosowym. Ten
Kuchnia PROzdrowotnadziś zajmę się SERWATKĄ. Jest to płyn o zabarwieniu zielonkawo-żółtym, który gromadzi się przy produkcji serów. Wiele osób wylewa zbierający się płyn, ja natomiast postanowiłam zrobić szybki koktajl. Białka serwatkowe zawierają dużą ilość aminokwasów egzogennych, dzięki temu łatwiej są wchłaniane w przewodzie pokarmowym.Serwatka to produkt lekkostrawny przyśpieszający perystaltykę jelit oraz wzmacniający(...)leczeniu nadciśnienia, regulacji poziomu cukru we krwi oraz ochronie błony śluzowej żołądka. Często wykorzystują ją w diecie kulturyści oraz osoby aktywne fizycznie, ponieważ wpływa na symulację syntezy białek mięśni. Koktajl Składniki: 250 ml serwatki 1 czerwona pomarańcza. Jak widać wykorzystałam jedynie dwa składniki, w planach był jeszcze dodatkowo sok z marchwi, ale zabrakło mi jej. Pomarańczę obieram, kroję w kostkę
Życie na widelcuWitajcie! Mam dla Was świetny prosty i bardzo odżywczy deser :). Ugotowany amarantus połączę z bananem i śmietanką. Będzie bez CUKRU!, bez MĄKI a zarazem deser będzie
Kuchnia PROzdrowotnaużywać szpinaku w swojej kuchni. Wiele osób pamięta szpinak jako paciaję bez smaku serwowaną w stołówkach. Ohyda. Jednak dania ze szpinakiem nie dość, że zdrowe to są smaczne jak koktajl ze szpinakiem. Ten przepis mam o przyjaciółki za co bardzo jej dziękuję, bo jest super Nowy post Koktajl ze szpinakiem pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i RumieńceKażdy zna, prawie każdy lubi ale czy trzeba iść po nią do sklepu?. Zdecydowanie nie trzeba! do tego możemy uczynić z takiej domowej nutelli zdrowy krem
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Nie jest to wielką tajemnicą że smaki popularnych napoi można bez problemu przenieść na potrawy i osiągnąć całkiem niezły efekt. Dobrym przykładem będzie dzisiejszy krem
Kuchnia PROzdrowotnaWspomnienie lata w środku zimy! Bałtycka flądra z domowymi frytkami i masełkiem ziołowym jest odtworzeniem najbardziej dostępnej ryby nad polskim morzem. U mnie na blogu w
Kuchnia PROzdrowotnaRóżnorodność to podstawa zdrowego stylu odżywiania, każdy pokarm zawiera pewien charakterystyczny dla niego zestaw minerałów i witamin a także substancji chemicznych mających konkretny wpływ na nasze
Kuchnia PROzdrowotnaDla niektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym
Kuchnia PROzdrowotnaNa przekór wszechobecnej modzie na "włoską" kuchnię, dziś będzie polska odsłona spaghetti. Pieczarki, czosnek, liść pietruszki, lubczyk, liść laurowy, czarny pieprz i wieloziarnisty makaron to odpowiedź
Kuchnia PROzdrowotna