stołowego sosu Teriyaki 1/2 papryczki chili żółtej i czerwonej (lub tylko czerwona) 1 świeżą cebulka szczypiorkowa (sam szczypiorek) 1 limonka łyżka wodorostów Wakame 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Zacznij od zagotowania pełnego czajnika wody. Rozlej go na dwa garnki. Jeden mniejszy na krewetki, drugi na bulion. Krewetki wrzuć do gotującej się wody, lekko osól oraz skropl cytryna
Lajtkraft food intolerancecebulka 3 łyżki stołowe sosu sojowego bezglutenowego 3 łyżki stołowe sosu rybnego 3 łyżki stołowego sosu Teriyaki 1 limonka łyżka wodorostów Wakame 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka przyprawy pięciu smaków 1 papryczka chili szczypta chili cayenne 4-5 cm pora 1 marchewka/pietruszka i kawałek selera 1 cebulka szczypiorkowa 1 opakowanie makaronu chińskiego
Lajtkraft food intolerancewewnętrznych i wywołują wiele chorób, takich jak np. zapalenie stawów, choroby serca, czy łuszczyca. Dlatego warto codziennie rano po obudzeniu wziąć do ust łyżeczkę oleju - Ajurweda poleca nierafinowane oleje: kokosowy lub sezamowy - jednak teraz czyta się, że każdy olej będzie dobry. Jak to się robi? Najlepiej rano po przebudzeniu wziąć do ust łyżeczkę uleju i ssać go w jamie ustnej
Co na wege obiad?dzisiejsze śniadanie i pewnie jutrzejsze i pojutrzejsze i.... :) Składniki (porcja/całość około 400kcal-bez uwzględnienia słodzidła): 30g płatków żytnich zmielonych na mąkę 100g chudego twarogu 10g uprażonych wiórek kokosowych 10g orzechów włoskich 3/4 szklanki ciepłego mleka 0,5% łyżeczka kakao cynamon jakieś słodzidło wg. smaku kawałki kokosa i jagody goji firmy Skworcu do posypania Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmasło. Może niektórych zaskoczę, lecz do prawdziwego, domowego masła orzechowego NIE dodajemy żadnego tłuszczu. Najbardziej odpowiada mi oryginalna wersja, bez dodatków, ale świetnie smakuje również z dodatkiem wiórków kokosowych, kajmaku, sezamu, kawałków czekolady, kakao, z dodatkiem innych orzechów, czy z małym dodatkiem soli lub cukru. Zapraszam do wypróbowania przepisów z użyciem domowego masła orzechowego >TUTAJ< Składniki
Be Fit Be Strongtego przygotowanie wcale nie jest trudne, i nie zajmuje dużo czasu (no, oprócz samego pieczenia) ;) Składniki: kurczak ( u mnie prawie 2 kg) oliwa z oliwek lub olej kokosowy (płynny) przyprawy – właściwie dowolne. U mnie dużo papryki słodkiej, trochę ostrej, szczypta pieprzu cayenne, łyżka przyprawy do kurczaka, tymianek, sól, pieprz, czosnek, odrobina sosu sojowego 3 szklanki wody szklana butelka
Jak gotować i nie zwariowaćprostu smaczna :) A w towarzystwie ulubionych dodatków może być wyśmienitym początkiem dnia! SKŁADNIKI (na 2 porcje): 0,75 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody (lub mleka roślinnego - migdałowego, sojowego, kokosowego albo krowiego) mleko (do późniejszego podlania, według uznania około 0,5-1 szklanki) 2 banany 3 łyżki brązowego cukru 2-3 łyżki wody 1 łyżeczka masła kilka orzechów włoskich
Słodko-Słony Świat Ilonytreściwy więc, nie może być zbyt cienkie. Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą, osoloną wodę i gotuję od zagotowania (nie wypłynięcia) ok.5 minut. Ja dodaję do wody sporą łyżkę oleju kokosowego, by ciasto się nie sklejało po wyjęciu. Po tym czasie wyjmuję pierogi łyżką cedzakową. Podaję polane stopionym masłem. Pierogi można również mrozić. Po wystudzeniu (rozkładam je zawsze oddzielnie na talerzu
Smaczne Zdrowegrudki to możesz chwilę podgrzać, energicznie mieszając. Następnie do jabłek dodajemy- mąkę, proszek do pieczenia, i siemię lniane. Mieszamy dokładnie ręką. Jabłka powinny być otoczone mokrymi składnikami. Smarujemy olejem kokosowym formę i układamy jabłka, dość mocno je przyciskając. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (góra-dół) 175stopni, na ok 90 min. Czekamy aż wystygnie i nożem odcinamy ciasto od formy. Posypujemy cukrem
Apetyt na Zieloneszklanka mąki 1/4 szklanki cukru lub ksylitolu 1 jajko 1/4 szklanki masła klarownego (zimnego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) na krem : 250 g riccotty 1/2 szklanki wiórków kokosowych (podpróżonych na złoto na patelce) sok z połówki limonki 1-2 łyżeczki miodu do smaku Przygotowanie : Wymieszać mąkę, cukier, ekstrakt oraz masło i wyrabiać ciasto łącząc masło z mąką, następnie
zdrowa vege kuchniadeser lub przekąskę. Pracy niewiele, a efekt bardzo fajny i smaczny. Potrzebujemy: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - kilka wykałaczek lub patyczków - owoce ( np. jabłko, banan) - dodatki na posypkę (np.wiórki kokosowe, orzechy) Owoce pokroić na kawałki (banan może być pokrojony nawet w plastry) i nabić na wykałaczki lub patyczki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przelać do wąskiego naczynia (np.szklanki
Fit & Healthy Lifefigowo - bananowa jaglanka z kurkumą: - 50g kaszy jaglanej - 4-5 sztuk suszonych fig - duża szczypta kurkumy - szczypta cynamonu - średni, dojrzały banan - łyżka płatków migdałów - odrobina mleka roślinnego - polecam kokosowe (ew. krowie) Wykonanie: 1. Kaszę jaglaną zalej wodą i zostaw na noc lub podpraż ją na suchej patelni przed samym gotowaniem. 2. Opłukaną kaszę i pokrojone figi wrzucamy
Pland based fillezależności od apetytu żarłoków ;) Składniki: 2 puszki fasolki czerwonej konserwowej 500ml przecieru pomidorowego 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1-2 średnie cebule 1 łyżka oleju kokosowego lub masła ghee Papryka słodka, ostra, sól, pieprz cayenne, bazylia (do smaku) Woda lub bulion do rozrzedzenia – w zależności od tego jak gęstą chcemy mieć zupę ;) Przygotowanie: Zaczynamy od przepłukania
Jak gotować i nie zwariowaćdostępne już od jutra (4.01), więc spieszcie się bo jak to z Lidlem bywa - kto pierwszy ten lepszy :) *****Soki i napoje***** 1. Joya napój ryżowo-migdałowy i ryżowo-kokosowy (bez dodatku cukru) 7,99 zł . Alternatywa dla krowiego, bogate w witaminy z grupy B, fosfor, wapń i magnez, błonnik pokarmowy oraz kwasy tłuszczowe. Zdecydowanie warto, sama pewnie się wybiorę
Powiedz dietom niefarszu. Kurczaka kroimy w kostkę i dokładnie mieszamy w kilku łyżkach marynaty - eliksiru . Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Cebulę drobno siekamy i szklimy na 1 łyżce oleju kokosowego z dodatkiem 1 łyżeczki ksylitolu. Jarmuż również siekamy i podduszamy z cebulką . Dodajemy przetarty przez praskę czosnek. Pieczarki kroimy w paski i gotujemy do miękkości. Cedzimy, po czym dodajemy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!