miejsce - zestaw produktów Folwark Pita z kurczakiem i świeżym ananasem - przepis przywędrował od Małgorzaty W. Składniki : 8 bułek pita 1 pierś z kurczaka 1 ł yżeczka oliwy lub oleju kokosowego 0,5 kapusty pekińskiej 100g rukoli 100g roszponki 1 duży ogórek 2 czerwone papryki 3 cebule szalotki (może być czerwona cebula) 100g sera smażonego 100g sera żółtego wędzonego 400g fasoli
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisojowe) - 110g mąki żytniej typu 2000 - 80g mąki żytniej typu 720 (można również użyć tylko jednego typu) - 30g posiekanych orzechów włoskich (inne też będą ok) - 2 łyżki oleju rzepakowego, kokosowego - 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżka ksylitolu (można pominąć) - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki imbiru - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia Jeżeli mamy
Be Fit Be Strongfigury. Bez dodanego cukru i tłuszczu, który pochodzi w tym wypadku wyłącznie z masła orzechowego. Mają tylko jedną wadę: uzależniają! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka wiórków kokosowych 200g masła orzechowego solonego 3 łyżki miodu (u mnie gryczany) Przygotowanie: Wiórki i płatki połączyć w misce, dodać miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie i cierpliwie łyżką do powstania jednolitej
Cakes By Kejtłyżka cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 2 łyżki mieszanki ulubionych "ziarenek" (u mnie "Migdałowy Przylądek" od Ziarenkowa: prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe) 1. Jajko roztrzepać trzepaczką, dodać maślankę i olej. 2. Suche składniki wymieszać razem. Dodać mokre i całość dokładnie wymieszać. 3. Smażyć bez tłuszczu na złoto. Uwaga: jeśli chcemy
Kto ugości moich gości?SKŁADNIKI 2 puszki czerwonej fasoli 5 tabletek stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki karobu 1 łyżka odżywki białkowej 3 łyżki naturalnego kakao 4 jajka 1 opakowanie budyniu/puddingu czekoladowego bez cukru jeżeli trzeba to odrobina wody PRZYGOTOWANIE Zacznij od wypłukania fasoli. Do miksera dodaj wszystkie składniki. Miksuj nawet do 15 minut. Jeżeli masa będzie
ClauditteMissCookingpłaska łyżeczka soli 1 płaska łyżka cukru pudru 120ml lodowato zimnej wody SKŁADNIKI NADZIENIA 100g borówek/jagód 300g drobnych truskawek 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki wiórków kokosowych 2 pełne łyżki cukru 350ml mleka 3 łyżki płatków migdałowych 1 małe jajko do posmarowania ciasta
Karo in the Kitchenkuchni. A potem wrócić do prasowania. Składniki -ulubione lody- u mnie smak tropików - morele suszone Owocowy Raj - naturalny sok z żurawiny Owocowy Raj -brzoskwinia -zielone winogrono -chipsy naturalne niesłodzone kokosowe -mięta -miseczki waflowe Z podanych składników skomponuj deser lodowy, zdrowy, smaczny, orzezwiający.Polej sokiem z żurawiny. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniBananowe naleśniki (z dodatkiem mleczka) ; z malinową ricottą i mleczkiem kokosowym (wsiąkło) Zmienili mi ricottę w sklepie na jakąś inną.. i chyba muszę zacząć się zaopatrywać w nią w jakimś innym sklepie, bo poprzednia mi bardziej smakowała :( (ale ładnie dzisiaj bym się ze zdjęciami załatwiła >.< na szczęście w ostatniej chwili ogarnęłam, że coś jest
More food, love and dreamsmango. Idealnie nadają się do popołudniowej kawy. Są lekkie, a dzięki zawartości kaszy jaglanej - zdrowe. Czego potrzebujemy? - szklankę kaszy jaglanej - 2 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego np. kokosowego) - mały jogurt naturalny - kilka kropel aromatu waniliowego (lub cytrynowego) - 1/4 szklanki cukru (lub innego słodzidła) - 3 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki wody - okrągłe biszkopty - galaretka brzoskwiniowa - jedna dojrzała brzoskwinia - pół dojrzałego mango
two broke sistersprosty, wyglądem przypominający białą czekoladę, deser. Mieszamy, posypujemy bakaliami, mrozimy i gotowe. Idealny na upalne dni. Składniki: Jogurt grecki 400 g 1-2 łyżki ksylitolu/miodu 2-3 łyżki wiórków kokosowych ulubione dodatki - u mnie jagody goi, orzechy nerkowca i borówki 1. Jogurt wymieszaj z wiórkami i ksylitolem. 2. Powstałą masą posmaruj silikonową formę (możesz też wyłożyć pudełko papierem do pieczenia
Powiedz dietom niekeksówki wysmarowanej tłuszczem wykładamy ciemne ciasto na wierzch nakładamy małą łyżeczką masę serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C około 50 minut. Po upieczeniu posypujemy wiórkami kokosowymi Smacznego
kgwjanczewozrobić również metodą tradycyjna podaną na opakowaniu Konfitur-Fix. Gorącą przełożyłam do słoiczków. Odwróciłam słoiki do góry dnem. Poczekałam aż wystygną. Przetestowałam konfiturę na pieczywie chrupkim i dodałam chipsów kokosowych! Dzieci miały zdrowe śniadanie. Ja też
Z Kuchni Do Kuchnimleku. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzewamy ją do momentu rozpuszczenia i studzimy. Jeśli masa mleczna za szybko stężałaby, należy ją umieścić w misce z ciepłą wodą. Dno tortownicy posypujemy wiórkami kokosowymi, a następnie zalewamy je 70 ml masy mlecznej i schładzamy w lodówce. Na tę warstwę wylewamy 200 ml tężejącej galaretki cytrynowej i ponownie schładzamy w lodówce. Na przemian wylewamy masę
Salonik smakówkokosowy "sernik na zimno" z jogurtu z malinami (w środku), podany z resztą malin, domowym dżemem truskawkowym (2014r.) i masłem orzechowym~ Dzisiaj jestem już bardziej wypoczęta niż wczoraj, więc mogę coś napisać :) Najpierw chciałabym napisać ogólnie, że cały wyjazd bardzo mi się podobał, Słowacja bardzo mi się podobała - piękny kraj! Góry to po prostu cud...Mogłabym tam mieszkać
breakfast of dreamsWęglowodany 7.7 g 18.3 g Błonnik 2.8 g 1.5 g Składniki: 1 kg dyni, najlepiej hokkaido lub piżmowej (waga przed obraniem) 2 łyżki oleju, np. kokosowego przyprawy - wedle upodobań, u mnie 2 łyżeczki słodkiej i 1 łyżeczka ostrej papryki 1. Dynie obierz i pokrój w dowolnej wielkości słupki. 2. W misce wymieszaj olej z przyprawami 3. Frytki obtocz
Powiedz dietom nie