kokosowy - 4500 przepisów (strona:173/300)

Ciasto salceson 511

łyżeczki cynamonu 200 g margaryny 125 ml soku pomarańczowego Viktoria Cymes 3 jabłka 1 szkl orzechów włoskich 0,5 szkl żurawiny 0,5 szkl rodzynek 3 łyżki chipsów kokosowych Lukier: 1,5 szkl cukru pudru 3-4 łyżki soku pomarańczowego Viktoria Cymes skórka z pomarańczy  Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Margarynę roztopić. Jabłka obrać i pokroić

Ala piecze i gotuje
CEBULARZE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BEZ DROŻDŻY) 175

Polecam! Składniki na 6 sztuk: 2 szklanki skiełkowanej kaszy gryczanej niepalonej, 1 szklanka mąki gryczanej (u mnie - ze skiełkowanej kaszy gryczanej niepalonej), 40 ml wody, 1, 5 łyżki oleju kokosowego + 1 łyżka do farszu, 1 łyżeczka soli 2 cebule, 2 łyżki maku. Wykonanie: Kaszę gryczaną niepaloną namaczamy w wodzie na całą noc. Rano odcedzamy i przepłukujemy wodą. Tę samą czynność

Jeść, by żyć w zdrowiu
Domowy marcepan 2022

niego też kartofelki marcepanowe, które można kupić w sklepach za wcale nie małą cenę. Składniki: 200 g migdałów całych 200 g cukru pudru 30 ml likieru migdałowego lub kokosowego 1 łyżka syropu z agawy bio olejek migdałowy Przygotowanie: Zagotować w garnku wodę, wrzucić migdały i na wolnym ogniu gotować około 5 minut. Przelać migdały przez sitko, ostudzić i obrać

Ala piecze i gotuje
Wegańskie i ekologiczne słodycze od Bio-Kraina :) 166

także wiedziałam, że smak mnie nie zawiedzie :) I tak też było! Ten batonik jest przepyszny! Słodziutki, jakby karmelowo-mleczny. Ma mięciutką strukturę, nieco lekko wilgotną. Podczas jedzenia czuć wiórki kokosowe, a także orzechy, których jest na prawdę dużo. Jeden z najlepszych batonów tego typu jaki jadłam! Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła spróbować pozostałych smaków, bo ten jest cudowny! Pychotka

Zdrowie na języku :P
Placki z bobu z listkami szpinaku 156

jajko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wcisnąć przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać dwie łyżki bułki tartej i wszystko wymieszać. Obtoczone w bułce tartej kotleciki smażyć na oleju kokosowym po kilka minut z każdej strony i gotowe

Gaździnka warzy
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 137

Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado    Joanna  Błyskawiczne ciasteczka migdałowe   Andruty biszkoptowo - kokosowe    Magdalena  Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą     Sabina  Stroik na stół Małgorzata  Koreczki ze śledzi     Marzena  Pierogi z ziemniakami i suszonymi pomidorami

Magiczne Życie Marty
Suszone banany 181

serotoninę, która korzystnie wpływa na nastrój. Poza tym podobnie jak świeże owoce są źródłem wielu witamin. Mają też niestety trzy razy więcej kalorii bowiem najczęściej są smażone na oleju kokosowym, dosładzane i dość często konserwowane. Dlatego warto przygotować je samemu w domu choć to dość czasochłonne zajęcie. Będą wtedy mniej kaloryczne ale i tak osoby na diecie nie powinny

Wiem co jem
Rumowe bombki w kokosie 147

lubią:). Możemy dodać więcej cukru, jeśli herbatniki okażą się mało słodkie. 300g herbatników 1/4 szklanki rumu  3 łyżki cukru pudru 1/4 kostka masła 2 łyżeczki kakao wiórki kokosowe 1. Herbatniki kruszymy drobno za pomocą wałka.  2. Wszystkie składniki zagniatamy ręką (masło powinno mieć temperaturę pokojową), formujemy małe kulki, każdą z nich obtaczamy w kokosie, umieszczamy w małych papilotkach

Szefowa kuchni
25 przepisów na świąteczne serniki 1574

kaszą kukurydzianą Dwa w jednym- sernik i szarlotka Sernik pod kakaową kruszonką Sernik waniliowy z chałwą Sernik na drożdżach Sernik czekoladowy Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu homogenizowanego Sernik z ziemniakami Sernik bez sera Sernik z gruszkami Sernik z mleka

Tradycyjna Kuchnia
Suszone płatki kokosa 186

wiele zdrowsze bo nie są siarkowane. Z tego co widziałam w sklepach 50g takich płatków kosztuje od 2,70zł do 5,90 zł. Ja za swój orzech kokosowy zapłaciłam mniej niż 3 zł (nie pamiętam dokładnie ile to było), a wyszło mi 125g suszonych płatków. I miałam jeszcze do wykorzystania wodę z kokosa i skorupy. Rachunek jest więc prosty. Pracy

Wiem co jem
50 propozycji ciast na Święta 40864

Sernik przekładany ciastem kruchym  45. Sernik na petitkach według babci Marysi  46. Sernik z jabłkami  47. Ciasto Doroty  48. Ciasto Venus  49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50. Piernik z drożdżami

kruche babeczki
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 125

stołach zagościły ciasta nawiązujące do tej tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z malinami i białą czekoladą. Co prawda sezon na maliny już dawno się skończył

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Granola Miodowa z Kardamonem i Żurawiną 112

orzechów pekan 50 g pestek słonecznika 50 g pestek dyni 1 łyżeczka zmielonego cynamonu 300 ml miodu lipowego 100 ml oleju z pestek winogron ( u mnie nierafinowany olej kokosowy ) 40 g brązowego cukru opcjonalnie pyłek pszczeli i posiekana czekolada Sposób przygotowania: Tak jak to bywa przy granoli będzie bardzo prosto i dość szybko. Do rondelka wlałam olej, miód i wsypałam

Blondynka Gotuje
Dietetyczne kotleciki z łososia 157

Pieczona ryba jest pyszna, ale szybko może się znudzić. Alternatywą mogą być takie kotleciki, smażone na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowego) lub w ogóle bez niego:). Dzięki temu są lekkie i zdrowe.  300g filetu z łososia  1/2 pęczka koperku  1 mała cebula 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz  1/2 cytryny 2 łyżki oleju

Szefowa kuchni
Szybkie gotowanie: zielona micha z soczewicą i cukinią. 155

granulowany czosnek  Wykonanie:  Zieloną soczewicę gotujemy według zaleceń na opakowaniu (ok. 15min). W tym czasie siekamy cebulkę i czosnek po czym podsmażamy je na patelni z olejem kokosowym.  Cukinię kroimy na talarki i również wrzucamy na patelnię, podelwamy odrobiną wody, dodajemy przyprawy, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu aż będzie miękka. W miseczce łączymy wszystkie składniki

Gawron w rosole

Proponowane wyszukiwania