manny Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 3/4 szklanki kaszy manny 3 łyżki cukru 3 łyżki cukru waniliowego garść posiekanych orzechów (ewentualnie rodzynki lub posiekane migdały) opakowanie wiórek kokosowych (75 gram) Mleko, wodę, cukry i mannę gotujemy na małym ogniu, stale mieszając. Dodajemy posiekane orzechy (ewentualnie rodzynki lub posiekane migdały) i odstawiamy do przestudzenia (masa ma być gęsta niczym(...)budyń). Z jeszcze ciepłej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych i odstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).Z podanej porcji wyszło mi dokładnie 31 rafaello
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasię udaje i wszystkim smakuje.składniki:500 g serka mascarpone300 ml śmietanki 30 %300 g gorzkiej czekolady (ja dałam 60 % z biedronki)3/4 szklanki cukru2-3 garście mrożonych malinwiórki kokosowe do posypania150 g herbatników pełnoziarnistych100 g margarynyMargarynę rozpuścić w rondelku i przestudzić. Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza i drobno zmielić. Dodać wystudzoną margarynę i razem zmiksować. Masę przełożyć do tortownicy(...)czekoladę i wymieszać. Potem dodać ubitą śmietankę i dokładnie wymieszać. Połowę czekoladowej masy przełożyć do tortownicy i nieco wyrównać, rozłożyć maliny i wyłożyć resztę masy. Wyrównać i posypać wiórkami kokosowym. Wstawić do lodówki na min. 8 godzin
Monia miesza i gotujedeser, który można szybciutko zrobić, gdy mamy niespodziewanych gości albo ochotę na coś słodkiego. Z pewnością zadowoli on każdego łasucha oraz dzieciaków. Banany przed zawinięciem można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi albo zostawić oblane jedynie czekoladą. Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 4 banany Tabliczka mlecznej czekolady Opcjonalnie wiórki kokosowe Przygotowanie: Rozwinąć ciasto i podzielić
Fabryka pomysłówszklanki mąki 8 jajek 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki maku 8 łyżek oleju 8 łyżek mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wiórek kokosowych Przygotowanie: Mąkę przesiać. Połączyć ze sobą składniki suche tj. mąkę, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dosypywać po łyżce cukru
Fabryka pomysłówmożna zobaczyć u : Małgosi. 1 kg mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki oleju 2,5 szklanki gorącej wody 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej olej do smażenia cukier puder do posypania Na stolnicę wsypać mąkę wymieszaną z solą. W środku zrobić dołek, do którego
Moje domowe kucharzeniezjedzeniu... Wtedy, życzę wam miłej zabawy przy podziwianiu zdziwionych min domowników! Składniki (na jedną porcję): -połowa puszki czerwonej fasoli -łyżka ricotty (możecie użyć jogurtu greckiego lub mleka kokosowego) -łyżka kakao -jeden banan -stewia lub inny słodzik Wykonanie: Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy. Umieszczamy ją w naczyniu razem z resztą składników i blendujemy na gładką masę. Przekładamy
Gawron w rosoleszklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń (820g) Na bezową chmurkę: 4 białka* 3 łyżki cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 3 łyżki wiórków kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek Składniki na ciasto umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia
Kolizje Smakówstołowe cukru 1 łyżka stołowa masła 82% 1 – 2 łyżki ciemnego kakao 60 gramów orzechów i migdałów (mieszanka) 60 gramów czekolady Do obtoczenia: ciemne kakao, wiórki kokosowe, posiekane orzechy lub migdały Wykonanie: Resztki ciasta rozkrusz za pomocą blendera. W garnuszku podgrzej mleko, masło, cukier i kakao, cały czas mieszaj, aż składniki się połączą. Odstaw
Garniec MagalieJest to dla Was produkt znienawidzony czy może wręcz przeciwnie, bo uwielbiany? Pasta z bobu z koperkiem Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 40 min Potrzebujesz: 1/2 opakowania bobu 70ml mleczka kokosowego (z puszki) 1 ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny 1/3 pęczka koperku kilka listków mięty sól i pieprz do smaku Wykonanie: 1 Bób ugotuj, a następnie obierz. Przenieś
Blendmanalternatywę dla sklepowych słodyczy. Z poniższej porcji powstało 6 batoników, które stanowią znakomitą przekąskę pełną zdrowej energii :) Składniki: 4 wafle ryżowe 2 duże łyżki masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego* 1 łyżka miodu 2 łyżki syropu karmelowego Walden Farms** Masło wymieszać z roztopionym olejem, miodem i syropem na jednolitą masę. Dodać pokruszone wafle ryżowe i skleić wszystko razem. Przełożyć
Chocolate Muffin Blogyour calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2 porcje) 3/4 szklanki płatków jaglanych 11/2 szklanki mleka 1 łyżka nasion chia 3/4-1 łyżkę masła ochechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego z Bazarka Smakoszy 4 plastry banana 2 łyżeczki chrupiącej gryki z melasą i migdałami Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płątki jaglane, dodajemy nasiona chia i wlewamy mleko. Zaczynamy
Słodkie okruszkiJaglany krem buraczany; z sosem mleczko kokosowe-tahini; malinami tak, oficjalnie jestem dumna z mojego..moich mikserów które pierwszy raz w życiu współgrały i nadały kremowi konsystencji której pożądałam :D nie wierzę, że kolejny rok za mną, że za kilka godzin znów będę (czysto teoretycznie jak na razie) o kolejny rok starsza, że za miesiąc mam studniówkę
More food, love and dreamsposmakiem typowego ziemniaka, przeplatany ostrością chilli. Kolor również przypomina marchewkę, co nadaje mu bardzo uroczy wygląd. Składniki: - ok. 700g batatów (u mnie dwa duże) - 1 litr bulionu - łyżka oleju kokosowego lub innego - cebula - 1-2 ząbki czosnku - łyżeczka papryki ostrej - pół łyżeczki chilli *opcjonalnie: marchew i pietruszka z wcześniej ugotowanego bulionu, jogurt naturalny, szczypiorek Bataty obieramy i kroimy w kostkę
Be Fit Be Strongmąki żytniej chlebowej - 200g mąki pszennej pełnoziarnistej (+ 50 do posypania) - 200ml letniej wody - 100ml letniego mleka - 3 łyżki nasączonego siemienia lnianego (wcześniej zalanego wodą i odcedzonego) - 2 łyżki oleju kokosowego, rzepakowego *opcjonalnie: kilka łyżek mleka i sezam Wszystkie składniki wraz z przygotowanym zaczynem wyrabiamy na jednolitą masę, umieszczamy w miseczce i odstawiamy na 30-40 minut do wyrośnięcia
Be Fit Be Strong