odstawić do schłodzenia. Do sera dodać tężejące galaretki i dokładnie zmiksować. Na kokosowy biszkopt wylać połowę masy serowej, na niej układać ptasie mleczko pozostawiająca małe odstępy między nimi zlać pozostałą masą serową. Na wierzchu położyć biszkopt kakaowy, i polać polewą . Wstawić do lodówki aby sernik stężał. rrarossa@gmail.com
RAROSSAKokosowa chmurka: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier. Masło rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do piany wraz z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Kokosową chmurkę wykładamy na sernik i pieczemy przez 15-20 min. aż wierzch ciasta się zarumieni. Sernik chłodzimy przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika. Smacznego
kulinarne odsłony patibezę: białka ubić z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Tak samo przygotować bezę kokosową i dodać na końcu wiórki kokosowe. Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia o wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Wyłożyć na nie ciasta bezowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę(...)około 20 minut, następnie zmniejszyć do 100*C i piec pół godziny. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixami. Na podstawce ułożyć beze kokosową, wyłożyć połowę bitej śmietany i nałożyć wystudzony sernik. Rozsmarować resztę kremu i przykryć bezą. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajest to dobrym pomysłem ze względu na nietolerancję laktozy przez jedną z nas. Chodzi oczywiście o sernik, którego kochamy pod każdą postacią. Jednak nie mógł być to zwykły sernik! Pomysł na jego kształt podsunął nam Tao (pluszak panda) i jak widać na zdjęciach sam miał ochotę na swego przyjaciela xD Składniki (na zaokrągloną miskę o pojemności(...)paterze i zdjąć z niego formę oraz folię. Całość obłożyć odsączonym od serwatki jogurtem greckim oraz obsypać mąką kokosową (nasza jest biała ale większość ma kremowy kolor, więc można zastąpić ją np. wiórkami kokosowymi). Uszy wbić w sernik a oczy i nosek umieścić na swoim miejscu. Gotowe! :) Tao też kocha serniki
Candy Pandasdyni piżmowej 100 g ksylitolu lub erytrytolu 3 jajka + 1 białko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu ½ kardamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki goździków Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 1 laska wanilii Bezglutenowy spód: 120 g mąki ryżowej 20 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 30 g ksylitolu lub erytrytolu szczypta soli morskiej(...) wystudź całkowicie w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Krem kokosowy Puszkę z mlekiem kokosowym wstaw do lodówki na całą noc. Następnie z góry zbierz śmietankę. Ubij ją mikserem z dodatkiem ksylitolu lub erytrytolu zmielonego na puder (w np. młynku do kawy) i z ziarenkami laski wanilii. Masą posmaruj wierzch sernika. Nań ułóż orzechy włoskie oraz laskowe i posyp cynamonem. Sernik
Food Squareformy o wymiarach 20 x 28 cm (fot.2). Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta z piekarnika - najlepiej jak by wystygło przy lekko uchylonych
Świat CiastaPuszysty, wilgotny, delikatny i absolutnie pyszny sernik z brzoskwiniami, delicjami i galaretką na spodzie makowo – kokosowym to fantastyczny smakołyk dla wszystkich wielbicieli serników. Udaje się za każdym razem, jest prosty w przygotowaniu idealny na różne okazje, urodzinowe przyjęcia, imieniny, spotkania w gronie przyjaciół, ale przede wszystkim na święta. składniki na tortownicę 26 cm ciasto makowo-kokosowe(...)galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe 300 g ciastek typu delicje przepis Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec miksowania wsypujemy cukier puder. Do sztywnej piany dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz mak i wszystko delikatnie mieszamy łyżką a następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego
Smakowite Daniawafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) • 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek • 30 g masła • 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: • 500 g twarogu tłustego trzykrotnie mielonego • 500 g mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 i 1/2 szklanki cukru • 1 cukier wanilinowy • 5 jajek • 2 żółtka (białka zachować do bezy) • 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) • 3 łyżki likieru(...)puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować, dodając likier amaretto lub aromat migdałowy. 6. Gotową masę serową wylać na kokosowy spód i wstawić do piekarnika. 7. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez 60 minut. 8. 10 minut przed końcem pieczenia wierzch sernika posmarować śmietaną 18% wymieszaną z 2 łyżkami
W mojej kuchnikukurydzianej • 2 łyżki cukru • 2 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa • 500 g sera ricotta • 8 łyżek płatków z kaszy jaglanej • 2 łyżki oleju kokosowego płynnego • 2 łyżki cukru • 2 banany • otarta skórka z 1 cytryny • garść drobnych cukierków czekoladowych Wykonanie: Ciasto • Kaszę jaglaną ugotować zalewając 2,5 szklankami wody. Gotować ok. 15 minut(...)nagrzanym do 180. st.C, następnie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec jeszcze 1 godzinę. • 10 minut przed końcem pieczenia posypać sernik czekoladowymi cukierkami. Zamiast oleju kokosowego można użyć masło
To co kochamBędąc w posiadaniu wegańskich deserów kokosowych od KOKO YOGO postanowiłam przygotować z ich udziałem coś w stylu sernika. Dokładnie sernika w wersji na zimno, kokosowego z przepysznym spodem. Trochę miałam problemów z dobraniem odpowiedniej ilości agaru, ale w końcu się udało. Biorąc agar rozpuśćcie go w jak najmniejszej ilości wody, aby masa była zwarta i bardziej kokosowa niż wodnista. Całość
Zdrowie na języku :PDelikatny, rozpływający się w ustach, kokosowy… Polecam Wam ten pyszny i prosty w przygotowaniu deser. Delikatny kokosowy serniczek (z mlekiem kokosowym) , to wspaniały pomysł na
Słodkie okruszkiSkładniki: SPÓD: jajka 2 sztuki, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 15 dag, wiórki kokosowe 2 łyżki, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 1 łyżeczka SERNIK: twaróg zmielony 75 dag/wiaderko, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cukier 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jajka 4 sztuki, śmietana 30 % 150 ml KRUSZONKA: masło lub margaryna 12,5 dag, mąka tortowa(...)nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia ciasto posypać cukrem pudrem - sernik jest delikatnie puszysty, wilgotny, kruszonka chrupiąca, spód apetycznie kokosowy.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięChoć dawno jej już nie jadłam, ale po spróbowaniu jakoś od razu skojarzył mi się z tym deserem ;) Sernik jest bez pieczenia i bardzo szybko się go robi. Użyłam chudego sera twarogowego i dodałam stałej części mleka kokosowego (można go zastąpić ubitą śmietaną kremówką), a zamiast cukru oczywiście ksylitol. Chyba bardziej od masy sernikowej smakował mi spód zrobiony(...)użyć innych owoców lub zrobić jakiś miks :) Sernik zrobiłam w małej tortownicy o średnicy 20 cm, więc jeśli używamy większej to radzę podwoić składniki. Składniki: Spód: 3/4 szklanki orzechów/migdałów 2 kopiate łyżki kakao 1/2 szklanki daktyli Masa: 400 g chudego sera twarogowego 1/2 puszki stałej części mleka kokosowego 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny + kilka łyżek wody
Healthy food explorercytryny otarta skórka z 1/2 cytryny 5 – 6 łyżek cukru pudru ziarenka z 1/2 laski wanilii 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżeczki zielonej herbaty matcha płatki kokosowe do ozdoby Wykonanie Twaróg mielimy dwukrotnie. Przekładamy go do misy miksera i łączymy z ricottą oraz jajkami wbijanymi jedno po drugim. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i otartą skórkę cytrynową(...)wkładamy do piekarnika. Zmniejszamy temperaturę do 160C i w tej temperaturze pieczemy już cały sernik do końca przez ok. 40 – 45 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Dekorujemy kawałkami płatków kokosowych i cukrowymi perełkami. Podajemy schłodzony. Smacznego! Artykuł Sernik matcha cytrynowy pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaRewelacyjny egzotyczny sernik o kremowej konsystencji, w niczym nie przypomina zbitych serników. Ważne jest, aby do jego pieczenia użyć gęstej dobrej jakości śmietanki kokosowej, nie ma w sobie zbyt wielu składników a smak jest obłędny. Wykończenie sernika stanowi krem śmietanowy i dojrzałe mango Gwarantuję, że na jednym małym kawałku się nie skończy ;) SKŁADNIKI: Spód: 1 szklanka mąki(...)Chłodzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Masa: Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszysto, wyłożyć na upieczony i zimny sernik, na wierzchu ułożyć plasterki obranego i pokrojonego mango, posypać grubo wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamon