font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę o wymiarach 24x36cm Sernik: 1,25 kg sera białego 8 jajek 1 szklanka cukru pudru ½ szklanki drobnego cukru kryształu 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie(...)szklanka drobnego cukru kryształu lub cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 6 łyżeczek żelatyny ½ szklanki wody Dodatkowo: Kilka kostek mlecznej czekolady do dekoracji ciasta lub wiórki kokosowe Sposób przygotowania Sernik: Masło, żółtka, cukier puder oraz z wanilią ubić na puch. Dodać stopniowo ser uprzednio zmielony 2 razy. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, a następnie utrwalić
Kuchnia w czekoladzieznajomych, którzy mieli okazję go spróbować. Miłe. Masa jest bardzo delikatna oraz kremowa. Dodatkowo cudownie pachnie i posiada apetyczny, żółty kolor. Kokosowy wierzch to przepyszne zwieńczenie całości. Po prostu obłęd... Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że ten sernik będzie jednym z Waszych ulubionych! (Forma o wymiarach około 21,5 x 26 cm) 1 kg mielonego twarogu (użyłam dobrej jakości(...)stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową pierzynkę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie
Di gotujestopniach, delikatnie się zarumieni. Następnie wyłączamy grzanie i pozostawiamy przez 15 minut, otwieramy drzwiczki i trzymamy w piekarniku przez kolejne 15 minut (to zapobiegnie opadnięciu sernika). Studzimy i umieszczamy w lodówce. Składniki na kokosową pierzynkę: - 400ml mleczka/śmietanki kokosowej umieszczonej kilka godzin wcześniej w lodówce - 2 łyżki jogurtu greckiego - 2 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżeczki ksylitolu *opcjonalnie: wiórki(...)się stała masa od płynnej. Stałą - krem kokosowy wyjmujemy za pomocą łyżki, a wodę pozostałą w puszce, używamy np. do naleśników . Do kremu kokosowego dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy schłodzony sernik, posypujemy wiórkami i ponownie umieszczamy w lodówce, do delikatnego zastygnięcia. Smacznego
Be Fit Be Strongsernik gotowany na śmietance kokosowej a nie na maśle jak w większości tego typu przepisów. Nieskromnie pisząc wyszło pysznie choć zauważyłyśmy, że na świeżo następnego dnia konsystencja sernika bardziej przypominała zwarty budyń jednak dwa dni później ciasto zyskało na bardziej sernikowej strukturze. Także sami oceńcie jaką wersję wolicie i czy zjecie sernik od razu czy poczekacie(...)migdałowej -50g maku mielonego -15g oleju kokosowego nierafinowanego -25g syropu kokosowego (może być miód/ syrop klonowy itp.) Masa serowa -500g sera twarogowego (u nas bez laktozy) -2 jajka -ksylitol (według indywidualnych preferencji) -100g śmietanki kokosowej -50g skrobi -50g wody kokosowej (pozostałej po odjęciu śmietanki kokosowej) Polewa jogurtowo-makowa -150g jogurtu naturalnego
Candy Pandasmoja mama, a i ja już dawno piekę. Bardzo często powracam do tego przepisu i zawsze ciasto zjadane jest w ekspresowym tempie. Takie dwa ciasta w jednym. Murzynek i sernik. Przepis ten mam z książeczki poradnika domowego z roku 1996. Ma już swoje lata i widać, że często używany, bo ślady na kartkach są. Uwielbiam takie stare przepisy(...)szklanka cukru 1/2 kostki masła wiórki kokosowe Masło zmiksować z cukrem na gładko dodać zmielony twaróg, jajka i wszystko zmiksować do połączenia się składników. Ser wyłożyć na ciasto łyżką kupkami. Piec w 200 stopniach C około 1 godziny. Po upieczeniu polać pozostawioną w szklance polewą i posypać wiórkami kokosowymi. ciasto Izaura sernik w murzynku
O kuchni z uczuciemłyżki mąki ziemniaczanej • 1 szklanka cukru pudru • 5 jajek • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego • 150 g suszonych śliwek Polewa czekoladowa: • 125 ml mleka kokosowego (odłożone z masy serowej) • 100 g gorzkiej czekolady • 4 suszone śliwki do dekoracji (odłożone z masy serowej) • garść wiórków kokosowych Sposób przygotowania: 1. Przygotować spód: dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)się składników. 5. Na koniec dodać mleko kokosowe z puszki, pozostawiając 125 ml mleka na polewę (może to być woda kokosowa z dna puszki) i zmiksować. 6. Do masy dodać pokrojone w kosteczkę śliwki (4 - 5 sztuk zostawić do dekoracji), wymieszać łyżką lub zmiksować, wylać do formy i wstawić do piekarnika. 7. Sernik piec przez 20 minut
W mojej kuchniwłaściwościach erytrytolu pisałam w tym wpisie klik 2 łyżki mąki kokosowej do zagęszczenia 1/2 kostki masła (lub 100 gram oleju kokosowego zamiennie) łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki spodu zagnieść i wyłożyć ciastem spód i boki tortownicy. Mikserem utrzeć jajka z erytrytolem i masłem lub olejem kokosowym. Do masy dodawać po łyżce ser i dalej ucierać. Wyłożyć masę(...) po upieczeniu :-) Sernik z tego przepisu jest przeze mnie wypróbowany, w różnych wersjach- i z masłem i z olejem kokosowym. W obu jest bardzo smaczny, w wersji z olejem kokosowym wyraźnie czuć aromat kokosu :-) Sernik nie może się nie udać :-) Polecam
Marta próbujeWitajcie :) Ostatnio mieliśmy chęć na sernik a że miałam tylko w wiaderku to i tak go upiekłam :) Wyszedł bardzo pyszny i puszysty, wprost rozpływał się w ustach. Ja upiekłam go w dużej blaszce i mi wyszed ł niski ale Wam proponuję upiec np: w kwadratowej tortownicy . Żeby było bardziej ciekawie pokroiłam go w koła(...)drzwiczkach. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i polewamy sernik, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub czym wolicie, mogą być płatki migdałów. A jeśli nie lubicie żadnych dodatków na serniku to może pozostać taki bez niczego :) Jak już pisałam ja swój sernik upiekłam w dużej blaszce i wyszedł niski ale jeśli upieczecie go w blaszce o wymiarach
Sama słodycz i szczypta chilijest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, smakuje jak sernik na zimno. Kokosowa posypka przyjemnie dopełnia smaku. Podane proporcje dostosowane są do małej blaszki 24×24 więc jeżeli chcecie przygotować dużą porcję proponuję podwoić składniki. Śnieżny puch
Pieguskowa KuchniaPrzepyszny,wilgotny sernik z kruszonką kokosową i malinami to niebo w buzi. Ciężko się od niego oderwać 😀 Ciasto kruche: 25 dag mąki 15 dag masła 15 dag cukru 3-4 żółtka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek
Niespełnione zdolności kulinarnesernik o smaku kokosowym z dodatkiem jagód i kruszonki, to pyszna propozycja na weekendowe ciasto SKŁADNIKI Spód: 200 g kruchych ciastek kokosowych, 15g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 4 jajka, 1/3 szkl. cukru, 4 łyżki oleju, 1 budyń kokosowy, 4 łyżki mleka, 700 g twarogu z wiaderka Kokosowa kruszonka: 2 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, 3 łyżki masła, 2 łyżki
słodki bratekdań na moim blogu :) Mam nadzieję ,że trochę ułatwiłam wam sprawę. Sernik Wiedeński Sernik Kawowy z trzema warstwami Sernik Izaura Sernik Królewski Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką Świąteczne Pierniki Miękkie Pierniki świąteczne Ciastka kruche - przez maszynkę Ciasteczka Korzenne Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem Piernikowy keks na konfiturze Ciasto z makiem i serem na kruchym cieście
W Moim Magicznym Domucynamonem czy pyszne puree z selera z gałką muszkatołową. Jeśli chodzi o słodkości szczególnie kuszą świąteczne ciasteczka z makiem i lukrem, ciasteczka korzenne z cynamonowym lukrem, domowy makowiec, sernik pomarańczowo-kokosowy, keks "na bogato" z ciemnym rumem, babeczki z żurawiną i lukrem cytrynowym, pyszne i lekkie bananowe brownie czy placek z mielonych migdałów z pomarańczą. Na koniec czekają
Plate of Joyserniczka, idealnie się komponują i tworzą spójną, wyrafinowaną całość. W skali od jednego do pięciu otrzymuje dwie piątki. Jedną za konsystencję, drugą za smak! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik karmelowo-kokosowy: KRUCHY SPÓD: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła (lub margaryny) 1 jajko 1 żółtko Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia
Rozpustne gotowaniespód z ciasta marchewkowego: 150 g drobno startej marchewki 50 g ananasa (świeżego lub z puszki), odsączonego i posiekanego 40 g orzechów włoskich (drobno posiekanych) 40 g wiórków kokosowych 150 g mąki 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżeczka przyprawy piernikowej 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g (1/2 szklanki) brązowego cukru(...)papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Dno i boki posmarować grubo masłem. Wyjąć z lodówki wszystkie składniki na sernik. Zaczynamy od przygotowania spodu ciasta. Do jednej miski włożyć marchewkę, ananasa, orzechy i wiórki kokosowe. Odstawić bez mieszania. Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać cukier wanilinowy, przyprawę korzenną lub piernikową, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i odrobinę
Świat Ciasta