Dziś znów mam dla Was sernik, bo tak się jakoś składa, że kocham je w każdej wersji, a ten tu jest po prostu pyszny, delikatny, na kruchym spodzie z soczystymi brzoskwiniami i do tego kokosową kruszonką. Klasyka w najlepszym wydaniu. Spróbujcie koniecznie. Spód: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3/4 kostki masła lub margaryny 2 jaja(...)podpieczonym spodzie układamy równomiernie brzoskwinie, na nie wylewamy masę serową, a całość posypujemy kokosową kruszonką i pieczemy ok godziny w 170 st. C Kokosowa kruszonka: 200 g. wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 2 łyżki masła Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i posypujemy nimi wierzch sernika przed wstawieniem do piekarnika
Cynamonowe szczęścieCiasto bez pieczenia na miarę sernika z dużą ilością kokosu na kakaowym spodzie. W środku znajdziesz również morele z syropu, które możesz zamienić na brzoskwinie. Nie przejmuj się, że w składzie jest soczewica i kasza jaglana – kiedy spróbujesz gotowe ciasto nie będziesz wyczuwał ich smaku! Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na spód: 150 g płatków jaglanych(...)kokosu 150 g daktyli + 120 ml gorącej wody 2 łyżki kakao Składniki na masę: 100 g soczewicy czerwonej 100 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 80% 500 ml gorącej wody 1 budyń + 150 ml syropu z moreli lub brzoskwiń 50 g kokosu 5 łyżek cukru kilka kropel soku z cytryny Dodatkowo: morele lub brzoskwinie w syropie kokos cukier gorzka
Via Gustobrakuje na nie przepisów oto serniki jakie do tej pory pojawiły się w moich wpisach: Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Sernik z jeżynami i kokosową bezą Sernik z karmelizowanymi jabłkami na orzechowym spodzie Sernik z budyniem czekoladowym Serniczek z kawowymi biszkoptami Sernik z rosą Sernik kokosowo-pomarańczowy Sernikobrownie z wiśniami Sernik
sierotka maRysia w kuchnicytuje za autorka.....http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka....... .Sernik pod kokosową pierzynką ... Składniki na spód: 1,5 szklanki mąki pszennej pół kostki masła (125 g) 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę) 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 miut, aż pianka się zezłoci. Smacznego
w mojej kuchniSernik jest po prostu przepyszny i mocno kokosowy. Posmak kokosa mamy zarówno w spodzie ciasta, w masie serowej i w zwięczającej całość - bezie. Serdecznie polecam. Składniki na spód: 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek 30 g masła 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: 500 g twarogu tłustego (nie polecam tutaj(...)cukru 1 cukier wanilinowy 5 jajek 2 żółtka (białka zachować do bezy) 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) 3 łyżki likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego) Beza kokosowa: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100 g śmietany 18% (gęstej z kubeczka) 2 łyżki cukru Wafelki na spód, pokruszyć, wymieszać
Świat Ciastanienarzucajacym sie aromatem pomaraczy,bo aromatyzowany sokiem ze swiezo wycisnietych owocow i swiezo starta skorka.Dodatek kremu kokosowego sprawia ,ze jest nie tylko idealnie kremowy,ale znaczaco podnosi jego walory zdrowotne.Jak zdrowe jest mleko kokosowe pisalam tutaj:kokosdomowe-mleko-i-wiorki-kokosowe.Dodanie do sernika kremu kokosowgo jest swietna alternatywa dla smietany kremowki,czy serka mascarpone .Wasz organizm odetchnie od nadmiaru cholesterolu,a kokos przyspieszy metabolizm(...)kremu kokosowego (65%)skorka starta z 2 pomaranczysok wycisniety z 2 pomaranczy-125 ml1-2 lyzki likieru cointreau lub rumu 3 lyzki maczki kukurydzianej -mondamin (lub ziemniaczanej) Skladniki na polewe czekoladowa:70-100 g czekolady (45 % kakao)3-4 lyzki mlekaDo ozdoby:smazona skorka pomaranczowa i cukier perlowyWykonanie:°Skladniki na spod sernika wrzucic do kielicha blendera i drobno zmiksowac.Powstala masa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!podczas pieczenia w całym domu będzie unosił się cudowny zapach kokosu…. A później, gdy ciasto wystygnie będziecie mogli spróbować najsmaczniejszego w świecie sernika- z brzoskwiniami i posypką kokosową. Polecam! Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g margaryny, Masa serowa(...)serki homogenizowane o smaku waniliowym, 125 g masła, cukier waniliowy, 3/4 szklanki cukru pudu, 1 budyń waniliowy, 4 białka, Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie. Posypka kokosowa: 3/4 szklanki cukru, 1/4 kostki margaryny, 15 dag wiórek kokosowych, Wykonanie: Przygotowanie ciasta zaczynamy od posypki kokosowej: Do naczynia wsypujemy 3/4 szklanki cukru, 1/4 kostki margaryny, 15 dag wiórek kokosowych
paapilotkaaSkładniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 3 duże jajka 2 czubate łyżki wiórków kokosowych skórka otarta z 1 limonki Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania boków cukier puder do posypania wierzchu (opcjonalnie) skórka otarta(...)misie miksera umieszczamy mleko kokosowe i twaróg, miksujemy do połączenia składników. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier, następnie proszek budyniowy, jajka, wiórki kokosowe i na koniec skórkę z limonki. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 75 minut, aż środek będzie sprężysty, a boki lekko zarumienione. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
My Culinary Artwersji kokosowej A do tego wzbogacone puszystą warstwą kokosowego musu . No i dla przełamania smaku owoce. Przyznam szczerze ,że miały być maliny , ale niestety w ostatniej chwili okazało się ,że malin w zamrażarce brak . Muszę jednak przyznać ,że czarna porzeczka świetnie się tu smakowo wpasowała ze swoja kwaskowatością. Składniki : foremka 25x30 1 kg sera na sernik(...)wiaderkowego) 3/4 szklanki (170g ) cukru 4 jajka 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 puszka mleka kokosowego 1 budyń waniliowy 50 g roztopionego masła mus kokosowy : 3/4 szklanki mleka 5 -6 łyżek wiórków kokosowych 4 łyżeczki żelatyny pół szklanki cukru pudru 330 ml śmietany 30% Dodatkowo: herbatniki na spód sernika owoce ok 300g - użyłam czarnej porzeczki mrożonej
Malinowa Kawiarenkaprawdę bardzo szybko i jest przepyszny. Polecam. Składniki potrzebne do przygotowania sernika pod kokosem: 50 dag sera twarogowego (ja użyłam półtłusty), 1 szklanka i 3 łyżki cukru pudru, 1 budyń waniliowy bez cukru (mały), 12 dag + 4 łyżki masła, 4 jajka, szczypta soli, 100g wiórek kokosowych. Sposób przygotowania sernika pod kokosem: W rondelku roztapiam 12 dag masła(...)wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 22 cm). Roztapiam pozostałe masło, dodaję 3 łyżki cukru pudru oraz wiórki kokosowe i wykładam powstałą w ten sposób masę kokosową na wierzch sernika. Sernik piekę w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 130 o C i piekę przez 40 minut. Po zakończeniu
Gotuj Się Kto Możedzięki niemu sernik uzyskał piękny czekoladowo-karmelowy kolor, delikatny posmak i kokosowy aromat. Zamiast mąki/skrobi dodałam mąkę kokosową (35 IG) - będącą idealnym źródłem błonnika oraz zdrowym rozwiązaniem dla osób unikających glutenu. Jest bardzo chłonna i wspaniale "związała" masę serową. Mogę śmiało stwierdzić, że ten sernik to wielki hit i posmakuje każdemu - nawet dla wielbicieli niezdrowych i kalorycznych(...)kokosowego 2 jajka 50 ml oleju roślinnego 3 łyżki mąki kokosowej (płaskie) 3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie; u mnie z Ale Raj ) Opcjonalnie do dekoracji: płatki kokosowe wiórki kokosowe dowolne ozdoby (u mnie z mojej ulubionej Cukieterii ) Ser utrzeć z cukrem kokosowym, a następnie kolejno połączyć z jajkami i olejem. Na końcu masę połączyć z mąką kokosową (delikatnie
Di gotujesernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową spód: 120g płatków jaglanych 20g wiórek kokosowych 10g sezamu 4 łyżki ksylitolu ok.100ml wody pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 20g oleju kokosowego Olej kokosowy rozpuścić. Wszystkie pozostałe składniki połączyć ze sobą i dodać olej, wymieszać i wykleić dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia(...)minut w zamkniętym piekarniku. Potem otworzyć drzwiczki piekarnika. polewa: 10 g oleju kokosowego 2 łyżeczki karobu 1 łyżeczka mąki kokosowej opcjonalnie: ekstrakt ze stewii w płynie Olej rozpuścić, dodać karob i mąkę kokosową, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić stewią. Wylać na upieczony i przestudzony sernik. Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić na około 5-10 minut do lodówki. inspiracja
FitKotUwielbiam wilgotne i kremowe serniki! Ten właśnie taki jest! Z migdałami i wiórkami kokosowymi, udekorowany połówkami Rafaello! Piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm - jest bardzo wysoki, wypełnia formę po brzegi. Składniki na spód: 30 g rozpuszczonego masła 90 g ciasteczek* 30 g mielonych migdałów Ciasteczka mielimy na puch przy pomocy blendera. Roztopione masło mieszamy z ciasteczkami oraz(...)Następnie dodajemy pojedynczo jajka - wrzucam jedno i miksuję 30-40 sekund, potem następne i znowu miksuje 30-40 sekund. Na koniec dodaje wiórki kokosowe miksując jeszcze chwilkę całość. Masę serową wylewamy na przestudzony ciasteczkowy spód. Sernik przez pierwsze 15 min piekę w 170 stopniach, następnie zmniejszam temperaturę do 120 stopni i piekę jeszcze przez mniej więcej godzinę i piętnaście
Plate of Joymojej córeczki. Z powodu przesunięć w emisji odcinków „Ewa gotuje” prawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym odbędzie się 22 listopada, ale oczywiście, informację potwierdzę na blogu. Składniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 1 łyżka mielonych migdałów masa: 700g twarogu półtłustego mielonego 250g serka mascarpone 3 łyżki(...)sernika wylać śmietankę zmieszaną z mlekiem kondensowanym (utworzy to pyszną wierzchnią warstwę) i podpiec kwadrans. Uchylić piekarnik i przestudzić sernik. Udekorować wg uznania płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia