cukier wanilinowy 3 jajka 2 budynie truskawkowe w proszku 2 łyżki mąki ryżowej (lub ziemniaczanej) 1/2 szkl wiórków kokosowych pianka: 500 g truskawek 1/4 szkl wody 1 galaretka truskawkowa w proszku oraz: 1 szkl śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe do posypania blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy serek(...)tężejącym polewamy ostudzony sernik. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzoną śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na puszysta pianę i rozsmarowujemy na piance truskawkowej. Posypujemy śmietankę wiórkami kokosowymi. Wstawiamy sernik do lodówki. Najlepszy będzie na drugi dzień
słodkie i nie tylko historie kulinarnejakiejkolwiek śmietany a jeśli chcesz się przekonać jak smakuje to zielone ciasto, zapraszam do wykorzystania tego łatwego przepisu. SPÓD: ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka oleju kokosowego ZIELONY SERNIK Z DODATKIEM AWOKADO: 750g chudego twarogu 1-2 dojrzałe awokado 200ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki ciepłej wody 3 łyżeczki żelatyny 2/3 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła(...)jednej cytryny lub aromat cytrynowy Przygotowanie naszego zielonego sernika z dodatkiem awokado zaczynamy od przyrządzenia „masy” na żurawinowy spód tego ciasta. Do malaksera wrzucamy płatki owsiane, suszoną żurawinę oraz łyżkę oleju kokosowego. Wszystko razem blendujemy przez kilka minut. Tak przygotowaną masę wykładamy do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia i używając zmoczonych w zimnej wodzie palców rozciągamy masę po całym dnie
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiizazwyczaj od święta albo przy jakichś specjalnych okazjach (i wtedy dopiero smakują wyjątkowo), a jeżeli tak nagle najdzie mnie ochota na sernik to przygotowuje wersję mini w nieco zdrowszej i odchudzonej wersji. Tym razem padło na serniczki kokosowe z dodatkiem pysznych malin. W przepisie użyłam mąki ryżowej, myślę, że świetnie sprawdziłby się także budyń, najlepiej kokosowy ;) Należy również pamiętać
Healthy food explorerpiernik 14. Bajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe 19. Muffiny kajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance 28. Makowy ślimaczek 29. Deser Kubuś 30. Piernik marchewkowy
Czerwona Porzeczkarazu pozwolić sobie na 1/4, a nie tylko na kawałek. Składniki: Sernik: 1000g serka twarogowego 5 jajek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka erytrytolu 2 łyżki słodzika ze stewią trochę sproszkowanej wanilii Polewa czekoladowa: 1/2 łyżeczki kakao (najlepiej surowego) 60 g oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę sernikową łączymy ze sobą za pomocą(...)rozgrzewamy do 170*C i wkładamy ciasto. Od razu po włożeniu zmniejszamy temperaturę do 150*C i pieczemy przez 1,5 godziny. Po tym czasie studzimy sernik w lekko uchylonym piekarniku. Olej kokosowy lekko podgrzewamy rozpuszczając i wsypujemy kakao, dokładnie łącząc ze sobą składniki. Przygotowaną polewą polewamy wystudzony sernik i odstawiamy do stężenia. Kaloryczność: Cały sernik
Moja Michabazie mąki kokosowej i chyba lepiej wyjść nie mogło Nie trzeba wałkować ani wylepiać, wystarczy lekko podpiec i dodać na wierzch masę twarogową. Spód wychodzi lekko słodki, częściowo też za sprawą mąki z kokosa, która ma słodkawy smak. Sama warstwa sernika też wychodzi przepyszna, kremowa i wilgotna (mimo braku masła, bo nie stosuję go do serników), co zapewne jest zasługą(...)spód załatwia sprawę w tej kwestii Szczególnie polecam, bo na pewno upiekę go jeszcze wiele razy (dobra, może z drobnymi modyfikacjami, bo nie może być nudno ;)) Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Spód: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone
Fitkotbazie mąki kokosowej i chyba lepiej wyjść nie mogło Nie trzeba wałkować ani wylepiać, wystarczy lekko podpiec i dodać na wierzch masę twarogową. Spód wychodzi lekko słodki, częściowo też za sprawą mąki z kokosa, która ma słodkawy smak. Sama warstwa sernika też wychodzi przepyszna, kremowa i wilgotna (mimo braku masła, bo nie stosuję go do serników), co zapewne jest zasługą(...)spód załatwia sprawę w tej kwestii Szczególnie polecam, bo na pewno upiekę go jeszcze wiele razy (dobra, może z drobnymi modyfikacjami, bo nie może być nudno ;)) Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Spód: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone
Fitkotprzypomniało mi się ciasto o nazwie śnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina ptasie mleczko), niezbyt słodkie, z posmakiem cytryny i wiórków kokosowych. Ja je robię na ciemnym spodzie, bo wtedy bardziej ten sernik na zimno kojarzy mi się z zimą i ze śniegiem leżącym na ziemi. Dla mnie istotne jest to, że robi się je o tej porze(...)wyłożyć na herbatniki i równo rozprowadzić. Pod wpływem zimnych galaretek i śmietany poczujecie, jak masa szybko zastyga. Masło roztopić na patelni, dodać wiórki kokosowe i cukier. Wymieszać i lekko uprażyć. Kokosową posypkę równo rozprowadzić na serniku. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać niezbyt zimne. Najlepiej wyjąć ciasto z lodówki na ok. pół godziny przed
Weekendy w domu i ogrodzierozpuszczone masło. Jeżeli zdecydujecie się na robienie spodu do sernika samodzielnie, to polecam upiec go dzień wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy(...)schować do lodówki. **robiłam ten deser również w wersji bez wiórków kokosowych, za to z serkiem mascarpone, też był przepyszny choć mniej puszysty i troszkę cięższy, mniej kokosowy. Smacznego! Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik
moj przepis nacukru 300ml mleczka kokosowego 3 budynie śmietankowe (na 0,5l mleka) 1,5 szklanki wiórków kokosowych 15ml likieru kokosowego % Polewa: 200g białej czekolady 1 łyżka masła 7 łyżek śmietanki 30% Dodatkowo: 300g herbatników black wiórki kokosowe różowa posypka dekoracyjna Wykonanie: 1. Masa serowa: W dużym garnku rozpuścić masło z cukrem, dodać ser, jajka, wlać mleko kokosowe z rozrobionymi budyniami(...)części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania jednolitej konsystencji polewy . Następnie wierzch wystudzonego sernika polać polewą, posypać wiórkami kokosowym i udekorować różową posypką. 4. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: 1/2 kg sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki 1 szklanki mleka 2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne) herbatniki posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych + 1 … Czytaj dalej Śnieżny puch
czarrna od kuchnimasą serowo-dyniową, która to właśnie jest głównym elementem tegoż ciasta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód: 5 dkg cukru pudru 15 dkg płatków owsianych (bez glutenu) 10 dkg masła (bez laktozy) 2 łyżki drobno krojonych orzechów laskowych 1 persymon Masa(...)sztywno z szczyptą soli. Gdy ubite, dodajemy cukier puder a następnie stopniowo wiórka kokosowe. Pieczemy w 170 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Po 40 minutach wyjmujemy ciasto i szybko wylewamy na nie pianę z białek i kokosa. Kontynuujemy pieczenie przez kolejne 30 minut. Smacznego! Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Wskazówki. Puree z dyni wykonałam sama w domu. Najpierw upiekłam
mecooksprzez ok. 12 godzin 240g kremu kokosowego z puszki, przechowywanej w lodówce min. 24h (twarda, biała masa bez wody) 100g borówek + garść do dekoracji 40g orzechów pekan 40g migdałów 40g wiórków kokosowych 130g rozpuszczonego oleju kokosowego+1 łyżka oleju kokosowego 230g daktyli bez pestek 125ml mleka roślinnego (ja używam zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku(...)pekan, migdały, wiórki kokosowe mielę na drobno. 6 Przesypuję zmielone orzechy i wiórki do malaksera, dodaję 1 łyżkę oleju kokosowego, daktyle i miksuję wszystko do uzyskania sypkiej, ale plastycznej masy. 7 Przesypuję masę do formy, rozprowadzam równomiernie a następnie dociskam palcami lub szklanką o płaskim dnie. 8 Do kielicha blendera wrzucam orzechy nerkowca, mleko roślinne, krem kokosowy z puszki, syrop
Book of spellsjednocześnie odurzającym smaku bananów podkręcony limonką zachwyci wszystkich wielbicieli bananów. Gładki, kremowy, jedwabiście doskonały i równy jak stół. Smak wiórków kokosowych w spodzie sernika i białej czekolady z polewy idealnie harmonizuje z banananową masą serową. Tak jak sernik, pracy przy nim niewiele, a efekt zachwycający. Banany jednak, nawet potraktowane sokiem z cytryny lub limonki nadają sernikowi lekko kremowy kolor(...)jeśli będziesz ucierać jak szalona - sernik nie osiągnie cudownej kremowej konsystencji. Za wysoka temperatura pieczenia spowoduje, że sernik popęka. Składniki na spód sernika : 6 sucharków pełnoziarnistych 50 g masła 3 łyżki wiórków kokosowych Składniki na masę serową : 500 g twarogu 3 x mielonego 200 g serka kremowego 20% tłuszczu 3 jajka 180-200 g ksylitolu lub cukru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!