miksera, dodać cukier, pastę i gęstą masę mleczka kokosowego. Zmiksować. Następnie zetrzeć skórkę z limonki i pomarańczy, dodać do masy serowej. Sok z limonki i pomarańczy oraz pozostałą wodę kokosową wymieszać z kubeczku, dosypać żelatynę, aby namoczyła się, następnie podgrzać ją do rozpuszczenia, zdjąć z ognia, przestudzić. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Dodać do masy serowej i krótko zmiksować. Teraz(...)przełożyć za pomocą łyżki na zastygnięty sernik. Schłodzić ponownie. Smacznego! /przepis z bloga Kwestia Smaku z moimi niewielkimi zmianami i modyfikacją ilości składników/ Artykuł Sernik na zimno z truskawkami, mleczkiem kokosowym i białą czekoladą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniawersji bez czekolady podałam córeczce bez wyrzutów sumienia :) Polecam! Na 5 babeczek o średnicy ok 10 cm: 3 łyżki naturalnego chudego twarożku (zmielonego jak na sernik) 40 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) jajko 180 g pełnoziarnistej mąki teff 70 g gorzkiej czekolady dobrej jakości (jeśli dziecko jest uczulone na kakao to zróbcie mu porcję
Mienta blogptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam mąki Vivio, dostępnej tutaj 75 g masła lub oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 0.5 kg sera (może być z wiaderka) 2 jajka, białko(...)drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz mus będzie już wyraźnie tężał, polewamy nim sernik (ten może być jeszcze ciepły) i wstawiamy całość do lodówki. Sernik najlepiej smakuje po wychłodzeniu. Mąka kokosowa ze sklepu Vivio jest świeża i pachnąca. Bardzo podoba mi się jej jakość. Można jej użyć do ulubionych deserów, czy śniadania z owsianką. Skomentuj
MamaOskarkawaniliowy lub śmietankowy 1 duży cukier waniliowy 125g margaryny (1/2 kostki) Bakalie (ilość wg uznania) np. rodzynki, skórka z pomarańczy etc. + 1 łyżka mąki Masa kokosowa: 4 białka 15 dag cukru 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Polewa (nitk i czekoladowe): 40g czekolady gorzkiej lub deserowej 40ml mleka lub wody Margarynę rozpuszczamy (by była(...)rozpuścił, ale nie do końca. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i mąkę, mieszamy łyżką, po czym dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Gorący sernik wyjmujemy z piekarnika, rozsmarowujemy na jego wierzchu równomiernie masę kokosową, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 10 – 15 minut. Nie przejmujcie się tym, że sernik upadnie, bo zawsze upada
Smakowy Rajpiekarnik? Ciasto wprost rozpływa się w ustach i przyznam, że je bardzo, ale to baaardzo lubię! Jest takie kremowe w smaku, a jednocześnie zwarte i idealne do krojenia. Swój sernik wzbogaciłam o rodzynki w czekoladzie i nutę aromatycznej kawy. Takie połączenie niezwykle kusi! (U mnie forma 28 x 28 cm) Masa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 1 szklanka(...)warstwę. Ciasto ostudzić i schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem kawy i masła. Gotową polewą posmarować wierzch schłodzonego sernika oraz opcjonalnie całość obsypać wiórkami kokosowymi. (*) Jeśli lubicie świeżo paloną kawę o dobrej jakości i wyrazistym smaku to polecam przejrzeć ofertę na stronie www.brodasystem.pl - klik . Ja obowiązkowo kawę trzymam w szczelnie zamkniętych pojemnikach
Di gotujewymieszać. Posypać orzechami ziemnymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godzinę. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić w formie, wstawić do lodówki na 3 godziny. Nożykiem oddzielić boki sernika od formy. Sernik polać sosem karmelowym. Sos karmelowy, przygotowałam zgodnie z tym przepisem: Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki(...)Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. *śmietankę kokosową można kupić w sklepie lub uzyskać w następujący sposób. Puszkę z mlekiem kokosowym umieścić w lodówce na kilka godzin lub całą noc, nie wstrząsać , delikatnie otworzyć, zrobić dwie dziurki, wylać bezbarwny płyn, to co zostanie w puszce to własnie śmietanka kokosowa, odmierzyć potrzebną ilość. Jeżeli chcemy aby sos był bardziej lejący
moj przepis naPyszny, słodki, z lekką nutą brzoskwini.. ostatnie na sklepowych pułkach, lećcie po nie!Składniki na 1 porcję:20 g mąki kokosowej BIO150 g twarogu
Czarnawisienkażeby uczcić ponad 4000 fanów na facebooku :) Dziękujemy Wam Kochani :) Porcja: forma 22 cm Składniki: Spód 150 g ciastek oreo (bez kremu), 80 g oleju kokosowego, Masa 500 g sera mielonego na sernik, 430 g brzoskwiń, 200 ml śmietany 30%, 12 płatków żelatyny (20 g), 8-10 świeżych kwiatów lawendy lub łyżka suszonych, ok. 3-6 łyżek cukru pudru(...)łyżeczka cukru. Do przybrania kwiaty jadalne (u mnie lawenda, szałwia, bratki), owoce sezonowe (np. brzoskwinie, borówki, truskawki, winogrona). Zastawa Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie Spód: Olej kokosowy zostawić w temperaturze pokojowej. Jeśli temperatura otoczenia jest poniżej 23 stopni lekko podgrzać do uzyskania ciekłej konsystencji. Herbatniki pozbawione kremu zmiksować na pył, dodać olej i ponownie zmiksować do połączenia
SzczyptaSmaQniebo lepszy, a do tego – jaka satysfakcja :) Ponieważ aksamitny sernik na zimno z truskawkami musi dobrze stężeć przed podaniem proponuję przygotować go przynajmniej rano, przed podaniem późnym popołudniem. Składniki: 500g sera twarogowego 3-krotnie mielonego (może być gotowy z wiaderka, odsączony z wody) 800g truskawek 400ml mleczka kokosowego 120g cukru 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 130g ciasteczek(...)powinniśmy otrzymać około 500 g musu. Mus przelać do przestudzonej (nie musi być super zimna) galaretki z żelatyną i dobrze wymieszać. Twaróg zmiksować z cukrem i alkoholem. Dodać mleko kokosowe i dobrze wymieszać. Połączyć z masą truskawkową i delikatnie, ale dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasteczka pokruszyć (można je zmiksować) i ugnieść z masłem. Okrągłą tortownicę (23-25 cm) wyłożyć
Pociąg Do Kuchniwłaśnie takiego u mnie nie było. Na samych białkach, które zostały po sosie, a które dodatkowo ubiłam; dlatego jest to najdelikatniejszy, najlżejszy sernik pieczony, jaki na blogu znajdziecie. Po prostu rozpływa się w ustach. Intensywnie kokosowy, pachnie zniewalająco. Bialutki, świetnie komponuje się z czerwienią truskawek. Dzięki ananasowym kwiatom prezentuje się wręcz widowiskowo.Kwiaty nie są trudne do wykonania - trzeba jedynie
Pożeraczka, czyli raz adobrzebędzie wam smakować tak bardzo, jak mi :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wody(...)gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser na średnich obrotach. Powoli dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przelewamy naszą masę na wcześniej przygotowany spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc. 4. Następnego dnia ubijamy schłodzoną śmietankę na sztywną pianę, pod koniec dodajemy
Tajskie smakismak matchy idealnie uzupełnia się ze słodką śmietanką :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wody(...)gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser na średnich obrotach. Powoli dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przelewamy naszą masę na wcześniej przygotowany spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc. 4. Następnego dnia ubijamy schłodzoną śmietankę na sztywną pianę, pod koniec dodajemy
My Culinary ArtWraz z pojawieniem się w sklepach pierwszych łodyg rabarbaru w moim piekarniku ląduje pierwsze w sezonie ciasto z rabarbarem. Tym razem będzie ono w wersji kokosowej, jest pyszne, wilgotne i puszyste. Robi się je bardzo szybko i prosto, należy tylko pamiętać, żeby składniki miały temperaturę pokojową, inaczej cisto może się zważyć(...)Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Ciasto kokosowe z rabarbarem Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 200 g mąki pszennej
Kulinarne przygody GatityDziś mam dla Was kolejny przepis na sernik!A właściwie to ciasto serowo – czekoladowo – kokosowe.Połączenie tych 3 smaków tworzy fantastyczną całość , której nikt się nie oprze!Serowo – kokosowe kulki przykryte delikatnym czekoladowym ciastem zachwycają nie tylko oczy , ale i podniebienie.Idealny pomysł nie tylko na Święta!Spróbujcie! SKŁADNIKI:( tortownica 20 cm )CIASTO CZEKOLADOWE:* jajko(...)cały czas mieszając.Dodajemy ( delikatnie! ) przesianą mąkę i dokładnie mieszamy.CAŁOŚĆ:Na schłodzone serowo – kokosowe kulki wylewamy masę czekoladową , równamy.Wstawiamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35-40 minut.Po tym czasie dokładnie studzimy!Posypujemy cukrem pudrem!Zajadamy!Smacznego!_______________________________________________________________________________Inne czekoladowe serniki
Ostra na Słodkocytryny i to dość spora jej ilość, która nada ciastu odpowiedniego wigoru. Do tego odrobina wanilii – nie znam deseru, w przypadku którego byłaby zbędna. Każdy wegański „sernik” obowiązkowo musi zawierać gęste mleko kokosowe – jest tłuste, a jego dodatek sprawi, że ciasto będzie aksamitne i kremowe. Poniższa wersja przygotowana jest specjalnie na święta, dlatego do środka dorzuciłam zarówno brzoskwinie(...)Teraz zabierz się za masę. Do kielicha blendera (masę możesz utrzeć także blenderem ręcznym) wrzuć wszystkie składniki poza mlekiem kokosowym i zmiksuj na gładką masę (masa musi być naprawdę jednolita). Na koniec wmieszaj mleko kokosowe. Wyjmij tortownicę z lodówki. Na spód wylej połowę ciasta, na środku rozłóż rodzynki, a wzdłuż brzegów kawałki brzoskwini, a na to wylej kolejną połowę ciasta
Roślinna - blog wegański