kokosowy sernik - 1430 przepisów (strona:30/96)

Lekki sernik bez cukru 164

lodówce, ale można go jeść już po 2-3 godzinach.  Składniki (10 porcji): Masa:     600 g sera białego twarogu do sernika (bez cukru!)     Puszka (400 ml) mleczka kokosowego - trzymaj kilka godzin w lodówce     100 g jogurtu naturalnego     3 łyżki syropu z agawy/miodu

Powiedz dietom nie
Sernikowe renifery na makowym spodzie (bez glutenu, cukru białego) 185

białego cukru Torras , na makowo-kokosowym spodzie. Precelki posłużą jako rogi (możecie użyć zwykłych, my mamy bezglutenowe) a cukierki jako noski. Oczęta natomiast możecie zastąpić czekoladowymi groszkami 🎄    Składniki (śr: 21 cm) Makowy spód -30g maku mielonego -50g mąki kokosowej -50g mąki ryżowej -1 jajko -mleko/woda Czekoladowy sernik -400g serka homogenizowanego

Candy Pandas
Serniczki bananowo-kokosowe 111

Skomponowane na szybko z serkiem mascarpone i bananem dały w każdym razie świetny efekt! Inne składniki wymienione w niniejszym przepisie lepiej dajcie świeże… Składniki: 1 znaleziony słoik wiórków kokosowych (ok. 15 łyżek) 500 g serca mascarpone 2 jajka 1 banan 3/4 szklanki cukru 5 łyżek śmietanki 36% Wykonanie: Serek mascarpone mieszacie mikserem z cukrem. Wbijacie po jednym jajku, cały(...)macie takich, użyjcie jakichkolwiek, byle były to małe osobne foremki, a nie jedna łączona (jak na przykład ta do muffinów). Od biedy można będzie z nich wyjadać łyżką… Serniki wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczecie około 35-40 minut. Początkowo mocno wyrosną, potem opadną i się zarumienią. To czas, by wyjmować! Część można zjeść od razu

GRUBY WAŁEK
Wysokobiałkowy serniczek z musem truskawkowym 131

ksylitolu  2 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym 2 op. budyniu waniliowego  3 białka jaja kurzego  1 łyżka oleju kokosowego  W jednej misce mieszamy ze sobą t waróg sernikowy, jogurt grecki, ksylitol, olej kokosowy, odżywkę białkową i dwa opakowania budyniu waniliowego . Miksujemy całość przez ok. 1-2 minuty na małych obrotach.  Do białek (w oddzielnej(...)Niewielką ilość rozprowadzamy po wierzchu już ostudzonego sernika, tak aby powstała cieniutka warstwa. C iasto wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę przed podaniem.  Sernik podajemy z pozostałym musem, truskawkami i wiórkami kokosowymi.     Smacznego! 🌸 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Truskawkowo-kokosowy sernik na zimno 174

Pyszny, leciutki serniczek na spodzie z pokruszonych herbatników, płatków kukurydzianych oraz masła.   Delikatnie kokosowy, z orzeźwiającym truskawkowym musem na wierzchu. Rewelacja! ... i nawet Stefan nie mógł się oprzeć! ;) Składniki (na standardową blaszkę): Spód 250 g pełnoziarnistych herbatników maślanych 100 g płatków kukurydzianych Corn Flakes ok. 150 g masła (część można zastąpić ciepłym mlekiem) Ciasteczka oraz platki rozkruszyć(...)papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i delikatnie docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania warstwy serowej.  Warstwa serowa 1 kg sera na serniki (wiaderkowego) budyń waniliowy 150 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych kilka łyżek likieru kokosowego 1 galaretka truskawkowa + 1 łyżka żelatyny + szklanka wody Żelatynę oraz galaretkę rozpuścić w szklance ciepłej, ale nie wrzącej

Kuchnia Ellie
Sernik na zimno z malinami i migdałami 115

Dzisiaj otrzymałam od mojej siostry Moniki przepis na sernik na zimno z malinami i migdałami, oj by się posmakowało, tylko te 1000 km odległości. Piszę się na kolejny, a w międzyczasie sama spróbuję swoich sił, bo do września nie wytrzymam. Składniki: 150 g biszkoptów 100 g masła 1 kg serka waniliowego homogenizowanego 3 łyżki migdałów łuskanych blanszowanych(...)dosypujemy wiórki kokosowe i pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie na wierz sernika układamy owoce, wylewamy chłodną galaretkę i ponownie wkładamy do lodówki. Przygotowujemy drugą galaretkę używając również nieco mniej wody niż w przepisie (ok 400 ml), studzimy, wylewamy na pierwszą warstwę i ponownie wkładamy do lodówki. Po zastygnięciu drugiej warstwy galaretki sernik jest gotowy do jedzenia

Z notatnika
TOFURNIK 189

pierwszy raz 😉 Tofu same w sobie, jak dla mnie jest niedobre, ale ciasto wyszło znakomite! Smakuje jak prawdziwy sernik, a dla mnie nawet lepszy bo lżejszy od tradycyjnego sernika i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Zachęcam wszystkich, szczególnie osoby, które nie są weganami, aby wypróbowały ten przepis - zmieni on Wasze spojrzenie na zdrową dietę. Przekonacie się, że ciasta(...)mniej kaloryczne, zdrowsze a przy tym pyszne! Składniki: Spód: ok. 100 g suszonych daktyli 2 banany 2 szklanki płatków owsianych ok. 50 g amarantusa ekspandowanego  1 łyżka oleju kokosowego Masa: 500-600 g tofu 400 ml schłodzonego mleka kokosowego sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny duży budyń waniliowy 4-5 łyżek cukru pudru 1 op. cukru

Kuchnia MagdaLeny
Chatka Baby Jagi - sernik na zimno 713

Ciasto łatwe i w miarę szybkie do przygotowania, czyli Chatka Baby Jagi. Poniższe ciasto to sernik na zimno przełożony herbatnikami i udekorowany czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Jestem pewna, że spodoba się oraz posmakuje dzieciom jak i dorosłym :) Składniki: 36 sztuk herbatników, np. pełnoziarnistych 0,5 kg sera zmielonego 250 g miękkiego masła (ponad 1 kostka!) 1 szklanka cukru pudru(...)ułożyć resztę masy kakaowej. Całość delikatnie złożyć, formułując kształt trójkąta. Przygotowany sernik zawinąć w folię przezroczystą i schować do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Na sam koniec czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ewentualnie wlać łyżkę mleka lub śmietany. Roztopioną czekoladą polać ciasto. Od razu udekorować wiórkami kokosowymi. Ponownie wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy polewa zastygnie

Ugotować
Sernik z rodzynkami, kaszą manną i wiórkami kokosowymi 218

łyżki kaszy manny 1 kisiel cytrynowy Delecta kilka kropli olejka cytrynowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki oleju 1 szklanka mleka przyprawa do sernika Delecta 10 dkg rodzynek 2 łyżki wiórków kokosowych Do posmarowania: masa krówkowa posypka kolorowa Delecta Decorada Margarynę dajemy do garnka, roztapiamy i studzimy. Herbatniki rozkruszamy i dodajemy wystudzoną margarynę, mieszamy i gotową masą wykładamy tortownicę(...)ucieramy, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie stopniowo dodajemy wszystkie składniki, a na sam koniec dajemy ubite białka i rodzynki i delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na herbatnikowy spód. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Jak sernik wystygnie to smarujemy go masą krówkową i posypujemy kolorową posypką Delecta Decorada . SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Śnieżny puch bez pieczenia 977

osób, które lubią mniej słodkie ciasta. Ja zdecydowanie wolę baaaaardzo słodkie, ale to jak najbardziej polecam! foremka 24x24cm Składniki:   200g herbatników,  500g sera z wiaderka na serniki,  2 Śnieżki,  szklanka mleka,   5 łyżek cukru pudru,  2 galaretki agrestowe (po 75g każda),  500ml wrzątku.  Dno blaszki o wym. 24x24 cm wyłożyć(...)Następnie, stale miksując, powoli wlewać przestudzone galaretki. Gdy całość dobrze się połączy, wylać na ciastka. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Posypka:   6 łyżek wiórków kokosowych,  czubata łyżka masła,  czubata łyżka cukru. Masło stopić wraz z cukrem, dodać platki. Stale mieszając, podsmażać, aż wiórki się zrumienią. Ostudzić i posypać wierzch ciasta. Najlepiej na całą

Z miłości do słodkości
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 363

mój narzeczony i brat uwielbiają serniki, więc czas uprzedzenia trzeba było pozostawić na bok. I powiem wam, że dawno nic tak pięknie nie pachniało ciastem jak podczas pieczenia się sernika. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam z 3 kawałki(...)szklanka cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek 1 paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę, nie zapominając o bokach. Ser z wiaderka miksujemy dodając następnie

W Moim Magicznym Domu
Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) 139

zrobiłam taki... po mojemu. Całość wyszła przeeepyszna i zniknęła w oka mgnieniu. Już słyszę prośby, aby ponownie zrobić to ciasto... Sernik jest kremowy i jednocześnie zwarty, a spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście. Pycha! Koniecznie spróbujcie, nawet jeśli nie przepadacie za takimi zdrowszymi deserami. Szczerze polecam! (Tortownica

Di gotuje
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 165

blenderze lub pokrusz wałkiem ciasta, wiórki kokosowe upraż na gorącej patelni. Wymieszaj razem, dodaj dosyć chłodne masło i wszystko pougniataj dłońmi do uzyskania prawie jednolitej masy. Wyłóż formę 23 cm folią spożywczą lub aluminiową, lepiej tą pierwszą i masę z ciastek ugnieć na dnie dość mocno przyciskając. Wstaw do lodówki. TERAZ sernik: - 1 kg sera na sernik

Pasje Jolki
Sernik bardzo czekoladowy 214

szklanki orzeszków ziemnych surowych 3 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) 2 łyżki erytrolu 1/3 szklanki kakao niesłodzonego   Masa serowa: 750g sera twarogowego (niesłodzonego!) 90-100g czekolady gorzkiej 90% kakao (może być 70% lub czekolada domowa – najlepiej użyć czekolady bez cukru) 1,5 łyżki oleju kokosowego 3 jajka 1/3 szklanki erytrolu Stewia/ksylitol/fruktoza do smaku Opcjonalnie: ekstrakt waniliowy, likier kawowy(...)nagrzanego wcześniej do 175ºC i pieczemy przez 10 minut. Teraz pora na masę twarogową. Jeśli dokładamy kawy do twarogu (czyli robimy sernik czekoladowo-kawowy), to rozpuszczamy ją we wrzątku i odkładamy na bok. Czekoladę z olejem kokosowym roztapiamy w kąpieli wodnej aż ładnie się połączą i odstawiamy na bok. Twaróg przez chwilę ubijamy mikserem, upewniając się, że jest gładki

Jak gotować i nie zwariować