serową: 1 kg sera na sernik 2/3 szklanki cukru 4 łyżki śmietany 18% ( razem będzie to opakowanie 200g) 4 żółtka 1 jajko ½ łyżki oleju 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń (820g) Na bezową chmurkę: 4 białka* 3 łyżki cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 3 łyżki wiórków kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek(...)wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni na 1 godzinę. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając cukier (stopniowo po jednej łyżce). Na wyciągnięty sernik wykładamy pianę z białek i posypujemy wiórkami. Obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy do zabrązowienia białek (około 20-25 minut). Wyjmujemy i czekamy, aż ostygnie. Smacznego
Kolizje SmakówI kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zawdzięcza tylko dojrzałym bananom. Morele nadają mu orzeźwiający letni smak. Całość jest lekka i pyszna. Deser idealny na osłodzenie gorących letnich dni ;) SERNIK Z MORELAMI SPÓD 100 g płatków owsianych 2 łyżki mąki kokosowej Banan MASA SEROWA Twaróg delikatny President 350 g 2 dojrzałe banany 2 jajka Pół opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 5 moreli SPÓD(...)płatków owsianych zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia na 10-15 minut Namoczone płatki, 50 g suchych płatków oraz mąkę kokosową połączyć z rozgniecionym bananem Powstałą masą wyłożyć spód oraz boki formy, w której będziemy piec sernik Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut MASA SEROWA Twaróg zblendować z bananami, jajkami, budyniem oraz jedną morelą Masę wylać
HealthyCreationsSernik jest niebiańsko pyszny! Kolejny z moich ulubionych! Smak kokosa jest wszechobecny w masie serowej - cukier kokosowy, wiórki kokosowe, kokosowe cukierki! Przełamaniem smaku jest żelka pomarańczowa przygotowana ze świeżego soku z pomarańczy. Pieczony w kąpieli wodnej sernik zyskał dodatkowo idealnego kremowego smaku! Trudno opisać smak - trzeba po prostu go zjeść! Na zdjęciu możecie zobaczyć rączki mojej małej pomocnicy(...)Spód: 285 g ciastek Oreo 75 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 0,5 szklanki cukru kokosowego 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 130 g kokosowych cukierków (np. michałki) 0,5 szklanki śmietany 30% 0,5 szklanki wiórków kokosowych Żelka pomarańczowa: 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy deserowych 3 łyżki Syropu Trzcinowego Diamant 1 łyżka żelatyny
VioletoweKucharzenieKolejny smaczny sernik w wersji przekładanej do kolekcji. Pyszna masa serowa( jak w serniku gotowanym) podkręcona czekoladą i ciekawym( nieco innym niż zazwyczaj) ciastem kokosowym. Wilgotne, przesiąknięte zapachem waniliowego sera pięknie komponuje się z mocno czekoladowym biszkoptem i słodyczą kokosa. Zapewne często będę korzystać z przepisu na ciasto kokosowe: nie jest suche, a lekko kwaskowe( dzięki dodatkowi soku
Domowe ciastamój pasztet z ciecierzycą i soczewicą. Myśląc o tej ciecierzycy, pomyślałam, że ciekawie mogłaby smakować w serniku, a mocniej doprawiona stworzyłaby przyjemną dla podniebienia całość. Wyszło pysznie! Składniki spód 2 garści świeżego szpinaku garść bułki tartej 1,5 łyżeczki oleju kokosowego masa serowa 800 g twarogu półtłustego (zmielonego) 2 jajka 100g ugotowanej ciecierzycy 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy(...)olejem kokosowym. Zblenduj całość. Małą tortownicę 18cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie masą szpinakową wylep dno. Zmielony twaróg umieść w misie miksera. Miksując, dodawaj po całym jajku. Do miksowanej masy dodaj pastę z ciecierzycy, curry, kmin rzymski i chili. Miksuj do połączenia się składników. Masę przełóż na szpinakowy spód. Tortownicę umieść w rozgrzanym do 200C piekarniku. Piecz sernik
Raj dla PodniebieniaPuchaty sernik 1 szkl. mąki 2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego/daktylowego 3 żółtka 100g masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg sera 1 szkl. cukru kokosowego 6 jajek 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szkl. oleju 2,5 szkl. mleka Mąkę, cukier kokosowy i proszek do pieczenia posiekać razem z masłem. Dodać żółtka(...)piec 50 minut w 150 stopniach - wstawić do nagrzanego piekarnika (jeśli przez ten czas się nie zezłoci na wierzchu, można jeszcze dopiec 10 minut. Po wyłączeniu piekarnika, zostawić sernik za zamkniętymi drzwiczkami jeszcze przez godzinę, uchylić i trzymać w piecyku jeszcze godzinę. Po tym czasie można go wyjąć - zawsze trochę opada, ale absolutnie niczego mu to nie ujmuje
Przepysznik - BLW i nie tylkomleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 2 jajka, ½ szkl. cukru, 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 budyń waniliowy, 1 łyżeczka przyprawy do sernika Skworcu ¼ szkl. oleju, 2 łyżki kremówki Dodatkowo: suszona żurawina WYKONANIE Murzynek: Masło rozpuszczamy razem z cukrem, mlekiem i kakao. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzoną
słodki bratekpóki trwa sezon na truskawki! :) Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Ciasto kruche: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 80 g masła klarowanego (ghee) 1 łyżka mąki kokosowej Wszystkie składniki umieścić w misce(...)erytrolu Białka ubić na sztywną pianę. Erytrol zmielić w blenderze na puder, dodać do białek i ubijać jeszcze przez chwilę, aż do uzyskania puszystej, bezowej pianki. Wyłożyć na podpieczony sernik, wygładzić. Mocno schłodzoną drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać kruszonką piankę. Piec jeszcze około 30 minut w 180 stopniach. Studzić w uchylonym piekarniku
FitKotLato w pełni a więc targ pełen jest owoców które można wspaniale wykorzystać. Tym razem jest to sernik, lecz nie taki zwyczajny bo z mleka kokosowego, a konkretnie z jego stałej częsci. Deser ten genialnie sprawdzi się podczas upałów, pokocha go każdy kto spróbuje tego cudownego wariactwa. Składniki: (4 porcje) 2 puszki mleka kokosowego (potrzebna nam będzie stała częsć(...)mleka kokosowego dajemy do wysokiego pojemnika. Dodajemy borówki do mleka kokosowego (nie całe ponieważ musimy zostawić odrobinę do polania deseru). Blendujemy mleko razem z borówkami (gdyby okazało się za mało słodkie można dodać więcej słodzidła, to już zależy od waszych preferencji). Na dnie naczynia w którym będziemy podawać deser wykładamy łyżeczkę zmielonych migdałów a następnie nasz ”sernik
madamekuchnia.wordpress.comCIASTO KRUSZONKOWE: jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 15 dag/zimne, cukier 1/2 szklanki, wiórki kokosowe 2 łyżki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie(...)składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem na ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować do lodówki w robocie utrzeć do białości żółtka z cukrem (z 5 minut na dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica
W Mojej Kuchni Lubięostatnio doczekało się swojego debiutu w mojej kuchni. Jak je oceniam? Bardzo pozytywnie! Naprawdę warto je upiec. Swoją strukturą przypomina nieco pleśniaka, ale masa śmietanowo-kokosowa jest bardziej delikatna. W smaku nieco przypomina sernik :) No i można wykorzystać również inne sezonowe owoce :) Skorzystałam z tego przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto(...)szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe 500 ml kwaśnej śmietany 18% 100 g wiórków kokosowych 2 szklanki czerwonych porzeczek Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść dokładnie ze sobą. Podzielić
My simple kitchenserniko-brownie z dynią i nutą pomarańczy idealnie wpasowało się w nasze zachcianki. Ciasto pod spodem jest słodkie, kakaowe, daktylowe i wilgotne a masa zastępująca sernik jest delikatna, nieco cytrusowa a mąka kokosowa sprawia wrażenie „grudek” sera . Całość wieńczą pięknie wyglądające figi. Koniecznie spróbujcie 😍 Składniki (śr: 21cm): Ciasto daktylowe -450 g daktyli -120g mąki ryżowej
Candy Pandasrozkładamy na wierzchu resztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ja z mlekiem w mikrofalówce. Na zimny sernik rozsmarowujemy polewę i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi lub migdałami. Serniczek dobrze się kroi, jest smaczny i puszysty, przypomina ptasie mleczko
Kulinarne Fantazje Marioli