wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie na dnie, mocno dociskając dłońmi (fot.1) . Ser zmiksować na gładko za pomocą melaksera ręcznego (fot.2) lub przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Do osobnego naczynia wbić jajka i rozkłócić je dobrze widelcem. Przelać do zmielonego sera, dodać cukier, olej kokosowy, esencję waniliową oraz mąką(...)fot.6) . Piekarnik nagrzać do temperatury 150ºC, a na dnie piekarnika ustawić foremkę z gorącą wodą z czajnika. Dzięki temu nasz sernik będzie bardziej wilgotny i delikatny. Piec bez termoobiegu przez 80 minut. Sernik odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie włożyć do lodówki najlepiej na noc. Tuż przed podaniem wierzch ciasta obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego
Świat Ciastaprostu najlepsze. Składniki: na spód: 200 g płatków jaglanych 100 g oleju kokosowego 100 g cukru trzcinowego 1 żółtko 1 banan Płatki jaglane łączymy w misce z olejemy kokosowym, cukrem trzcinowym, żółtkiem i bananem (zmiksowanym wcześniej na gładkie puree). Zagniatamy ciasto. Przed pieczeniem można jeszcze schłodzić w lodówce, ale nie ma takiej potrzeby, spód będzie po prostu bardziej
Kuchnia Ellieidealnie do popołudniowej kawy z przyjaciółmi ale też po prostu aby zjesć małe co nie co bez przejmowania się zbyt dużą iloscią kalorii… Składniki: 200g mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki drobno pokrojonej gorzkiej czekolady 2 żółtka 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu Sposób przygotowania: W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki prócz czekolady. Czekoladę drobno siekamy(...)wyjęciu ciasta z zamrażarki rozwałkowujemy je. (Ja go nie rozwałkowywałam ponieważ zepsuł mi się wałek i musiałam układać je rękami.) Wykładamy ciastka na papierze do pieczenia, pieczemy w temp. 175-180 stopni przez min. 15 minut (wszystko zależy od grubosci ciastek, najlepiej je obserwować aby się nie spaliły) Smacznego
madamekuchnia.wordpress.combloga Facet i kuchnia —>KLIK. Zamiast wiśni namaczanych w alkoholu dodałam maliny a zamiast orzechów włoskich, migdały. 320 g świeżych daktyli bez pestek 0/5 szklanki mielonych migdałów 0/5 szklanki wiórków kokosowych garść bezglutenowych płatków owsianych łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki dobrej przyprawy do piernika 2-3 małe czerwone pomarańcze garść mrożonych malin Wypestkowane owoce przekładamy do misy robota(...)masę. Wyrównujemy i schładzamy w lodówce 30 minut. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Schłodzone ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy je połową płatków, a na środku (zostawiając ok. 2 cm wolnego marginesu po bokach) układamy pomarańcze i maliny. Zawijemy krawędzie ciasta i posypujemy je resztą płatków. Pieczemy przez
Mienta blogzdrowe. Kokosowe kwiatki przygotowuje się bowiem na bazie kaszy manny i oleju kokosowego. Spróbujcie. ... pyszne, puszyste kokosowe placuszki śniadaniowe - idealne i zdrowe śniadanie dla maluchów. Składniki: 1 1/4 szklanki kaszy manny 1 łyżka oleju kokosowego + 1 łyżeczka 3 łyżki wiórków kokosowych 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru pudru mała szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko
Słodkie okruszkiKolejna propozycja na chleb z automatu, szybki i bez stresu. Tym razem padło na mąkę orkiszową, którą bardzo lubię. Dodatek pestek dyni wzbogacił całość ,a olej kokosowy ,to świetny zamiennik masła czy innego oleju. Składniki ( dodajemy po kolei ) 350 ml maślanki 450 g mąki orkiszowej SYMBIO 6 łyżek pestek z dyni SYMBIO 1 łyżeczka soli, można dać(...)mnie chleb robił się na programie – RAZOWE Włóż wszystkie składniki do formy na chleb. Ustaw program i zostaw. Chleb gotowy. Warto mieć maszynę do chleba w domu. Zazwyczaj piekę chleb w piekarniku, ale są sytuacje kiedy maszyna do chleba ratuje mnie i pomaga mi zaoszczędzić sporo czasu. Mój chleb podałam z łososiem, którego bardzo lubię. Prosto, szybko. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimyślałam co z niej zrobię. Nie chciałam absolutnie stracić zawartych w niej składników odżywczych i antyoksydantów, więc smażenie czy pieczenie odpadało. Chciałam, żeby deser który przygotuje był zdrowy i odżywczy. I tak powstał deser o smaku papai i banana, bez cukru, z dodatkiem nasion chia. O ich właściwościach wspominałam już Wam nie raz. Te małe ziarenka mają(...)ilość płynu, a dodatkowo pozostają miło chrupiące. Polecam Wam kochani, dla zdrowia i dla smaku! SKŁADNIKI: - 1/2 świeżej papai - 1 banan - 4 łyżki płaskie ziarenek chia - 70 ml wody kokosowej - do dekoracji: kostka z papai, plastry kiwi Wodę kokosową, papaję i banana, zmiksuj mikserem na gładką masę. Dodaj nasionka chia. Przelej do szklanek włóż na 4 godziny do lodówki. Następnie
SMYKWKUCHNIRaffaello jest tak popularnym ciastem, że wstyd mi się przyznać, że robiłam go pierwszy raz. No cóż, pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Jadłam w wielu wersjach, pieczony, bez pieczenia, na krakersach, na herbatnikach, raz mi smakowało bardzo, nieraz w ogóle. Mieli przyjść sąsiedzi na kawę, trzeba było więc postawić coś słodkiego do kawy. Trochę powertowałam neta(...)stało się i tym razem. Ciasto wyszło nieziemsko dobre :) troszkę zmodyfikowałam, ale myślę, że wyszło tylko lepiej :) Składniki: 5 paczek herbatników petit 300 g masła 250 g wiórków kokosowych 2,5 szklanki mleka szklanka cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej opakowanie cukru waniliowego 3/4 szklanki likieru jajecznego (u mnie domowy baileys ), adwokatu, bądź kieliszek wódki
na moim stole...mąkę i proszek do pieczenia, cały czas ubijając. Dzielimy na pół. Do połowy wsypujemy wiórki kokosowe (1/3 dużego opakowania).Pieczemy w temp 180 stopni (góra-dół, termoobieg) przez 30 minut dwa biszkopty: zwykły (lekko budyniowy) i kokosowy. Kokosowy wyjdzie grubszy - przekrajamy go na dwa blaty.Powstają nam 3 blaty - na górę i na dół kokosowy, w środek budyniowy.2. Masy(...)amaretto i mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku.Obie masy schładzamy w lodówce.Wykończenie:Blat kokosowy dolny nasączyłyśmy likierem wiśniowym. Położyłyśmy na nim mus czekoladowy.Blat środkowy - budyniowy, nasączyłyśmy sokiem z ananasów. Położyłyśmy na nim masę amaretto.I znów blat kokosowy, masa i pokrojone ananasy na wierzch.Torcik posypany wiórkami.Najlepszy po 12 godzinach w lodówce. :)Wyszedł genialnie i... wyszedł
Wypisz Wymalujburaka 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka mąki kasztanowej 80g kakao 3 łyżki stewii z erytrytolem 200ml mleka kokosowego (1/2 i 1/3 szklanki) 120ml mleka migdałowego (1/2 szklanki) (można zastąpić innym roślinnym) 80ml (1/3 szklanki) rozpuszczonego oleju kokosowego (najlepiej o neutralnym zapachu/smaku) 3-4 łyżki wiórków kokosowych Polewa: 1/3 oleju kokosowego ok. 1/2 szklanki mleka kokosowego (1/3 + 1/4 szklanki(...)olej kokosowy i szklankę mleka (1/2 kokosowego i migdałowego). Łączymy z olejem. Gdy olej i mleko lekko się podgrzeją, dodajemy kakao. Wyłączamy gaz i dokładnie mieszamy. W wysokim pojemniku blenderujemy pokrojonego buraka i 1/3 mleka kokosowego. Gdy masa buraczana będzie gładka, łączymy ją z kakaową masą w misce. Dodajemy resztę składników na masę (stewia, mąka, kokos), mieszamy i pieczemy
Fill The BowlSmakuje jak klasyczna wuzetka, a ma o wiele mniej kalorii! :) Idealnie słodka, mocno kakaowa. Masa może być lekko lejąca, pamiętaj aby użyć tylko stałej części
CzarnawisienkaZ a ten pudding można dać się pokroić! Serio! Mięciutkie kuleczki tapioki w kremowym mleku kokosowym z wanilią i kawałeczkami owoców. To zdecydowanie idealny deser o
Food SquareSKŁADNIKI 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka cynamonu 5 białek 1/2 szklanki wody
harrisaNAJSZYBSZY, NAJZDROWSZY CHLEB NA ŚWIECIE SKŁADNIKI: 2 żółtka 6 białek 2 duże łyżki mąki kokosowej duża szczypta soli 1/3 łyżeczki sody czarnuszka do posypania Białka ubić
harrisapiekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25-30 minut Po upieczeniu dajemy im wystygnąć, a następnie delikatnie wydrążamy miąższ zostawiając po ok. 0,5 cm od krawędzi skórki. Farsz: 2 cebule - biała + czerwona 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 250 g pieczarek 400 g mięsa wołowego (może być także wołowo-wieprzowe) 2 łyżki oleju kokosowego(...)mozzarelli, ale i bez sera farsz jest bardzo dobry. :) Następnie bierzemy każdą skórkę z batata i nakładamy do niej po ok. 4-5 łyżek farszu (lub więcej jeśli wystarczy farszu), górę posypujemy startym na tarce cheddarem, mozzarellą lub innym ulubionym serem. Układamy na tym samym naczyniu, w którym piekliśmy bataty i wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas
Cooking Monster