kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:175/334)

Zdrowy snikers bez cukru i mleka 196

jest zdrowe?  Ile można go jeść? Jak zrobić samemu?) Warstwa II daktyle bez pestek   250g wrząca woda do zalania daktyli Warstwa III 120 g niesolonych orzechów ziemnych (waga po obraniu). Orzechy możesz wcześniej podprażyć na suchej patelni Polewa czekoladowa 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ksylitolu lub kilka kostek dobrej, gorzkiej czekolady o wysokiej(...)połącz z olejem, żółtkami i jajkiem. Wyrób na gładką masę (może się lekko kruszyć) 2. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 3. Keksówkę o wymiarach 25x13 cm wyłóż papierem do pieczenia.   Na to wyłóż ciasto i bardzo dokładnie ugnieć.  4. Piecz ok. 15 minut. W międzyczasie daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na 10 minut. 5. Wyjmij ciasto

Powiedz dietom nie
Ptysie śnieżynki z kremem 85

łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe  CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie zmniejszamy płomień pod garnkiem jednocześnie mieszamy, by składniki się równo połączyły. Jeśli masa bezie jednolita i zacznie odchodzić od ścianek garnka(...)ognia i odstawiamy na 10 minut od czasu do czasu przemieszać. Do masy wbijamy kolejno jajka i ucieramy, by masa sie połączyła z jajkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną, a druga porcją odstępy. Piec ok 20 min w 200 st C.  MASA: W 3/4 szklance

Camilla w kuchni
Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą 118

Newellę, a na końcu dowolnie dosłodzić. Polecam spróbować - można jeść bez obaw, nawet będąc na diecie ;) Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą Składniki: 4 jajka 2 łyżki stewii lub ksylitolu 3 łyżki mąki gryczanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g Newelli naturalnej 4 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki stewii Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną(...)wysokich obrotach miksera. Dodawać po jedym żółtku. Na koniec przesiać obie mąki i delkatnie wmieszać przy pomocy łyżki do powstałej piany. Nakładać nieduże porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia formę - ja skorzystałam z silikonowej maty do makaroników, która pozwoliła na uzyskanie równej wielkości ciasteczek. Piec ok. 5-7 minut w temperaturze 180 stopni(najlepiej kontrolować, czy nie pieką

FitKot
makośliwka ciasto ------ Cake makośliwka 595

Składniki: ciasto 100 g mielonych migdałów bez skórki  100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka masa 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Powidła śliwkowe z czekoladą tutaj TUTAJ(...)dodajemy stopniowo cukier .Gdy cukier juz sie rozpuści dodajemy  kolejno  żółtka. Wsypujemy  migdały,mak i wiórki kokosowe.Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy  w temp. 170 C około 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy.I dzielimy

w mojej kuchni
Sernik z rosą 154

białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 100 g wiórków kokosowych Kresto. Przygotowanie:    Składniki na ciasta zagniatamy, aż do uzyskania lepkiej kulki. Następnie przekładamy ciasto do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy i rozkładamy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 15 minut. Składniki na masę(...)serową miksujemy ze sobą. Dodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze 15 minut

Aga w kuchni
KOKOSANKI W DWÓCH ODSŁONACH 162

Tylko nie mówcie, że nie lubicie kokosu, bo nie uwierzymy?! W każdym razie... my kochamy tak bardzo, że nie mogłyśmy się zdecydować, jak powinny wyglądać nasze kokosanki (ciasta kokosowe bez mąki). Tak więc Panie i Panowie czas spróbować kokosu w dwóch całkiem nowych odsłonach. Jedne chrupiące, drugie wilgotne w środku. Zabawne są, bo choć składniki są praktycznie te same(...)czyli... wersja chrupiąca.SKŁADNIKI:- kaszka ryżowa (opakowanie lub pół na pół z kaszką kukurydzianą),- pół szklanki cukru,- 2-3 całe jajka,- kostka masła,- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowcy - bezglutenowy),- wiórki kokosowe opakowanie,WYKONANIE:Wyrobić ciasto do połączenia składników. Na posypanej kaszką stolnicy rozwałkować na pół cm i wycinać ciastka. PIECZENIE:Około 20 minut. 180 stopni, góra

Wypisz Wymaluj
Brownie z buraków i awokado (ciasto czekoladowe paleo) 160

awokado – bezglutenowe, bez zbóż, nabiału (bez laktozy i kazeiny), orzechów i z minimalną ilością skrobi – przepis : buraki – 2 średnie (ugotowane i starte) awokado – 1 sztuka jajka – 3 (zobacz też: Zamiast jajek ) kakao albo karob – ⅓ szklanki miód – ¼ szklanki mąka kokosowa – ⅓ szklanki olej kokosowy – 3 łyżki soda oczyszczona – 2 łyżeczki(...)intensywnie czekoladowym smakiem, to nie bój się nawet zredukować ilość kakao z podanej powyżej. Gotowe ciasto możesz polać roztopioną gorzką czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Dobrze też dodać wcześniej nieco ekstraktu z wanilii. Mąka kokosowa nie zawiera w ogóle skrobi, a awokado i buraki zawierają jej śladowe ilości. W całym przepisie to kakao dostarcza najwięcej skrobi. Wciąż jednak

PaleoSMAK
Omlet kakaowy z masłem orzechowym i dżemem 121

Dziś przepis na doskonały omlet mocno kakaowy, podany z pysznym rozpływającym się masłem orzechowym i orzeźwiającym lekko kwaskowatym dżemem wiśniowym.  Dzięki dodatkowi słodkiego banana omlet

Healthy food explorer
WEGAŃSKIE KOKOSANKI Z DŻEMEM – kokosowe ciastka 204

  Kokosanki to ciastka, które jak sama nazwa wskazuje składają się głównie z kokosa. Stworzyłam ich wegańską wersję, która jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy

Via Gusto
Sernik z kokosową pierzynką 85

łyżki masła 2 budynie waniliowe (mogą być bez glutenu) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 2 szkl. mleka (może być płynne mleko kokosowe, takie w kartonie jak sojowe czy ryżowe) 5 jajek (w tym 3 podzielone na żółtka i białka) 3/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru/cukru kokosowego + 6 łyżek cukru kokosowego i 4 łyżki worków kokosowych Przygotowanie : Masło ucieramy z 2 jajkami(...)powoli zmielony ser nadal miksując. Mleko mieszamy z budyniami, aromatem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Wlewamy do sera i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową. Pieczemy sernik przez 60 min. 10 min przed końcem pieczenia ubijamy białka z cukrem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i krótko miksujemy. Przekładamy piankę na sernik

Czarnawisienka
ciasteczka pina colada 127

żal) to przynajmniej pocieszę się ciastkiem. Delikatne klasyczne kruche, wzbogacone warstwą kokosowe bezy i przełożone dżemem z ananasa i marakui. Dwa kęsy i jestem w tropikach:) Składniki: na ciasto kruche: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na bezę: 2 białka 1/2 szklanki cukru 50 g kokosu dodatkowo: słoiczek dżemu ananas z marakują(...)blaszce do pieczenia wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C na 5 minut.  W tym czasie białka ubić, następnie ubijając dosypywać cukier i kokos. Wyjąc ciastka, na połowę  nałożyć bezę i wstawić do piekarnika (temperaturę zmniejszyć do 150*C )  i piec jeszcze około 20 minut. Wyjąć i wystudzić.  Ciastka bez bezy smarować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Korzenny jagielnik bez pieczenia (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 109

Macie jeszcze ochotę na świąteczne klimaty? A może bliżej Wam już myślami do wiosny? Nic z tego! 😜 Dziś jeszcze proponujemy Wam mini korzenny jagielnik bez pieczenia dla dwóch osób. To taki deserek w postaci eleganckiego torcika 😊 Takiego wyglądu nadają mu małe pralinki oraz ekspandowana komosa Soligrano , która świetnie nadaje się właśnie do dekoracji tego typu deserów. Sam jagielnik(...)suchej kaszy jaglanej -300ml napoju roślinnego (u nas pół na pół ryżowe i migdałowe) lub mleko -ksylitol -3 łyżki masła orzechowego -cynamon + przyprawa korzenna -3 łyżki śmietanki kokosowej + 4 łyżki śmietanki kokosowej (do pokrycia) lub jogurt typu greckiego Dodatkowo Ciasteczka korzenne z tego przepisu (lub inne wasze ulubione ciasteczka) Pralinki orzechowe z tego przepisu Kilka kostek gorzkiej i opcjonalnie

Candy Pandas
JAGLANE BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 510

JAGLANE BOUNTY (BEZ PIECZENIA) Nieco odchudzona wersja, zdrowsza wersja znanych nam batoników, ale tutaj w postaci ciasta, pysznego deseru, którym śmiało możemy delektować się przy kawce. Ciasto jest jak nazwa "mówi" z kaszy jaglanej. Jak już wszyscy wiemy kasza jest bardzo zdrowa i świetnie nadaje się nie tylko jako składnik do obiadu ale także deseru. Smak kokosa idealnie(...)kaszą i czekoladą.  Idealne dla fit "człowieczków" :D w sumie dla wszystkich :) ~~SKŁADNIKI~~ kasza jaglana 2 torebki ( 1 szklanka ) miód 3 łyżki lub inny słodki zamiennik wiórki kokosowe 15 łyżek mleko 1.5 % 2 i 1/2 szklanki jogurt naturalny 180 g. czekolada gorzka 100 g. herbatniki pełnoziarniste kilka sztuk ok. 10-11 szt. do wyłożenia formy wiórki kokosowe do posypania

Kuchnia Paulettes
Ryżowe ciasteczka bezglutenowe 102

Poszukiwania bezglutenowych słodkości ciąg dalszy... Dzisiaj bezglutenowe ciasteczka z kleiku ryżowego. Zawsze się udają. Są lekkie, mięciutkie i chrupiące zarazem. Rozpływają się w ustach:-) Składniki: 1

Ze smakiem bez glutenu
Kokosowy jagielnik z jagodami 133

kaszy jaglanej 3 łyżki oleju kokosowego 1 puszka mleka kokosowego (patrzcie na skład, potrzebne takie bez zagęszczaczy, w składzie tylko kokos i woda) 6 łyżek syropu z agawy (może byś też miód albo syrop ryżowy) ⅔ szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki mąki kokosowej sok i skórka z jednej limonki na polewę: 2 szklanki jagód ( można zrobić z truskawkami albo(...)ziemniaczanej Instructions W robocie kuchennym rozdrobnić płatki owsiane z wiórkami, następnie dodać olej i syrop z agawy, zmiksować aż powstanie kruszonka. Okrągłą formę z odpinanym bokiem wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wyłożyć kruszonkę, ugnieść dokładnie na spodzie, żeby stworzyć zwartą warstwę i wstawić do lodówki. Kaszę jaglaną przesypać do garnka, prażyć kilka minut na ogniu (na sucho) mieszając

Cooking for Emily