uwierzyć, jak ciasto może być bez mąki, ba i to jeszcze z czerwonej fasoli.Jednak dla mnie będzie ono ciastem czekoladowym, nie tam żadnym Brownie. No to do dzieła ☺☺☺☺ Składniki: puszka czerwonej fasoli 2 jajka 1 banan 1,5 płaskiej łyżeczki sody łyżka miodu 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 2 łyżki ciemnego kakao truskawki(...)Sposób przyrządzenia: Fasolę opłukać, wysuszyć na sitku. Bardzo dokładnie zblendować na gładką masę. Dodać banana, kakao, jajka, miód, olej i jeszcze raz zblendować. Przełożyć do małej keksóki i piec ok. 50 min w 180 st. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło. Wymieszać. Polać ciasto, udekorować truskawkami . SMACZNEGO
pieprzny smaczekWspaniałe ciacho, zanim zdążyłam zrobić zdjęcia to jedno już zjedliśmy i musiałam piec drugie ;) Ciasto może być też bezglutenowe gdy dodamy zamiast mąki pszennej inną mąkę
Gotowanie...to proste !łyżki kokosowych wiórków Wsyp mango do małego garnka. Jeśli używasz świeże mango, pokrój w dużą kostkę. Dodaj cukier, likier i sok z cytryny. Gotuj aż mango będzie miękkie i lekko odparuje. Wymieszaj zamrożone maliny z ziemniaczaną mąką i dodaj do mango. Lekko zamieszaj owoce. Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wyłóż formę papierem do pieczenia. Wyklej(...)utartym ciastem. Ja pomieszałam kakaowe z białym jak w cieście marmurkowym. Teraz rozprowadź równomiernie nadzienie. Wierzch posyp resztą ciasta. Wstaw ciasto do nagrzanego na 160ºC piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu 175ºC). Piecz ciasto przez 50 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej wraz ze śmietanką. Rozprowadź czekoladę na wierzchu ciasta i posyp wiórkami. Pokrój
codojedzeniadokładnie rozpuszczone w mleku, inaczej w masie serowej będą grudki. - Zamiast ciasta półkruchego można użyć herbatników (popularne petitki), otrzymamy sernik bez pieczenia. - Do masy serowej, jeżeli ktoś lubi, można dodać bakalie. - Sernik można zrobić bez przekładania, używając tylko ciasta na spód. - Masą serową można również przełożyć biszkopt. - Sernik można przygotować w formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy(...)święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka
mojewypiekiinietylkoZostało mi trochę cytrynowego kremu , więc wymyśliłam sobie deser jagodowy. Oczywiście jak deser jagodowy to muszą być jagody. Jest to prosty i szybki deser , a przy
codojedzeniaDawno temu ciasto to robiła moja Mama. Później przepis poszedł w zapomnienie, zawieruszył się gdzieś w stercie przepisów... Składniki na roladę o dł. ok35cm: Ciasto herbatnikowe
Kuchnia w czekoladzieKtóż z nas nie lubi racuchów...? chyba niewielu. Moje dzisiejsze to samo zdrowie, do jasnej mąki orkiszowej dodałam pełnoziarnistą, wlałam kefir (użyłam własny z
Smaczne Zdrowemąki pszennej 2 łyzki wiórek kokosowych 10 dag cukru 3 żółtka pół łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag masła 1 łyzka smietany Nadzienie; ok. 30 dag czerwonych porzeczek 3 białka 10 dah cukru 1 łyzka mąki ziemniaczanej 2 łyzki wiórek kokosowych Tłuszcz do formy Papier do formy Tortownica - moja 24 cm. ale 26 tez będzie idealna. Przygotowanie; Mąkę przesiewamy(...)szypułek, płuczemy i odcedzamy na sitku. Dodajemy do masy bezowej i delikatnie mieszamy. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i wypełniamy je powstałą bezą. Na wierzchu posypujemy pozostałymi wiórkami. Wkłądamy do piekarnika na kolejne 20 min. i pieczemy w temp, 160C. Po upieczeniu możemy udekorować świeżymi porzeczkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.miksujemy do momentu, aż piana będzie lśniąca i bardzo gęsta. Wówczas wsypujemy do piany: orzechy, wafelki i wiórki kokosowe. Mieszamy delikatnie szpatułką i przekładamy do foremki. Pieczemy 30 minut w 150 stopniach, a następnie zmniejszamy piekarnik do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Studzimy Krem czekoladowy : – 300 ml śmietanki kremówki 30% – 4 łyżki nutelli – 3 płatki(...)sekund). Do żelatyny dodajemy łyżkę kremu i energicznie łączymy wszystko razem. Dopiero wówczas przelewamy całość do kremu. Krótko miksujemy. Krem przelewamy na kakaowy spód, a całość przykrywamy chrupiącą bezą. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny PS. Miałam mały problem z przełożeniem bezy na krem ponieważ wyszła na tyle chrupka, że zaczeła mi pekać. Przeciełam ją więc na pół
Relaxtimesztywno, stopniowo dodając cukier. Dodajemy żółtka i miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temp. 175 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 blaty. Z jednego szklanką wykrawamy biszkopciki. Składniki na masę: 3 szklanki mleka cukier waniliowy szklanka cukru 8 czubatych łyżek kaszy(...)miksujemy na puch. Dodajemy przestudzoną masę z kaszy manny, miksując. mleczna ½ masy pozostawiona bez dodatków ciemna : ½ masy zmiksowana z saszetką czekolady instant o smaku pomarańczowym lub 1 łyżką kakao Dodatkowo : 1 galaretka pomarańczowa rozrobiona na 350 ml gorącej wody 50 g wiórków kokosowych WYKONANIE blat biszkoptowy+ masa ciemna krążki biszkoptowe 3/ 4 masy mlecznej biszkopt z otworami
Domowe ciastaskładniki - wcinamy słodkości bez wyrzutów sumienia! SKŁADNIKI: 0,5 szklanki oleju kokosowego 0,5 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki wiorków kokosowych 0,5 szklanki ziaren słonecznika 1 szklanka rodzynek 1 szklanka mąki płaska łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z pomarańczy WYKONANIE: miksuję masło kokosowe z cukrem trzcinowym na puszystą(...)czas miksując w drugiej misce łącze wszystkie suche składniki dodaję do nich masę jajeczną mieszam wszystko dokładnie Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczone układam na blaszce. Piekę ok 15 minut w 180 stopniach C. UWAGA! SZYBKO ZNIKAJĄ!? SMACZNEGO
Upiecz sobie babeczkęjabłko do ozdoby Przygotowanie: 1. Płatki gotujemy w mleku kokosowym (możecie zrobić to w samej wodzie) 2.Gdy ostygnął dorzucamy do nich sparzone rodzynki, masło orzechowe i mieszamy 3. Teraz najlepiej będzie użyć melaksera, jeśli nie macie możecie ręcznie mikserem. Wrzucamy twaróg i mielimy go/jeśli macie gotowiec to wrzucamy i bez mielenia dorzucamy naszą masę z płatków i mieszamy(...)miksujemy do połączenia wszystkich składników. Na koniec ubijamy białko i dodajemy do reszty i tu już dosłownie minutę miksujemy. 4. Tortownicę u mnie średnica 22 cm wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę, na wierzch układamy plastry jabłka, posypujemy cynamonem i pieczemy 60 min 190 stopni. Wyjąć, ostudzić. Polecam wstawić go potem do lodówki na parę godzin, schłodzony smakuję
Zdrowie i pysznie na talerzukwiaty bzu są jadalne! ). A teraz nadszedł czas na coś słodkiego, czyli sernik z kwiatów bzu oraz malin oczywiście bez glutenu, cukru, zbóż i nawet pieczenia . Kwiaty bzu świetnie współgrają ze słodkim sernikiem z orzechów nerkowca nadając im bardzo delikatny kwaskowaty posmak, a to wszystko dodatkowo uzupełniają maliny – poezja. Ci, którzy nie są przekonani do jedzenia kwiatków(...)wykorzystać je tylko do dekoracji. Nadal będzie to pyszny deser , ale warto wypróbować i pochwalić się wśród znajomych ciastem z bzu Składniki (na małą 12cm formę): Spód: ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki migdałów 1/4 szklanki daktyli (namoczonych) łyżka oleju kokosowego Ciasto: 2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych przez noc ⅓ szklanki miodu 3 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki śmietany z mleka kokosowego ½ szklanki
PaleoLifepokarmowego, a usprawni jego pracę. Placuszki przygotowałam na bazie dwóch mąk: jaglanej i kokosowej, mleka kokosowego, posiekanych orzechów włoskich, mrożonych malin i dżemu z Rokitnika firmy Łowicz. Placuszki są bez zbędnego cukru i białej mąki. Rokitnik jest bogatym źródłem witaminy C, posiada ponad 190 prozdrowotnych substancji , jest dobrym źródłem potasu, antyoksydantów czy witaminy E. Dlatego też polecany jest przy(...)serdecznie po przepis. SKŁADNIKI NA BEZGLUTENOWE PANCAKES - 3 łyżki dżemu Łowicz- 100% Rokitnik - 1/2 szklanki mąki kokosowej -1/2 szklanki mąki jaglanej - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 szklanka mleka kokosowego - 1/2 szklanki wody gazowanej - 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich - 2 jajka rozmiar L - 1/2 szklanki malin Orzechy siekamy. Mąki mieszamy ze sobą
SMYKWKUCHNIcukru 4 żółtka 150 g maku 100 g blanszowanych, zmielonych na pył migdałów 100 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 500 ml mleka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki soku z cytryny 100 g budyniu waniliowego bez cukru (w proszku) 4 żółtka 200 g miękkiego masła Dodatkowo: 100 g białej czekolady + kilka łyżek mleka na polewę(...)jednym żółtku. Odłożyć mikser. Na koniec małymi partiami wsypywać wymieszany mak, migdały oraz wiórki, delikatnie mieszając wszystko plastikową łopatką lub drewnianą łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto i piec w temp. 180 stopni C przez ok. 25-30 minut, aż wierzch się delikatnie zarumieni, a włożony do ciasta drewniany patyczek będzie suchy. Ciasto
Simply Food