ciastem.Ciasto jest bardzo smaczne :) :). SKŁADNIKI 1,5 szkl mąki pszennej 150 g masła 0,5 szkl cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek mleka 4 jajka 5 łyżek kokosu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka kakao 2-3 łodygi rabarbaru truskawki WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę i proszek(...)przesiewamy i dodajemy kokos i mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy i wysypujemy bułką tartą. Nakładamy masę kakaową, układamy truskawki oprószone mąką i wyrównujemy powierzchnię. Następnie nakładamy białą masę,układamy pokrojony rabarbar oprószony mąką lekko wciskając do środka. Pieczemy w 170 stopniach około
Mała w garnku mieszaProste i szybkie wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami , udekorowane bitą śmietaną i kolorowymi jajeczkami. Ciasto na muffinki jest bez białego cukru. Zamiast niego jest miód i słodycz pochodząca z dojrzałych bananów. Muffinki przygotowane wg mojej ulubionej metody bez miksera . Bitą śmietaną dekorujemy bezpośrednio przed podaniem. The post Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami appeared first on Moja
Moja Delicjamałe jaja, 50 ml mleka 2% tłuszczu, 60 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy 16 g, 50 ml oleju rzepakowego, 150 g mąki tortowej, 50 g drobnych wiórek kokosu, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak (60 g), szczypta soli, oraz: 12 kulek rafaello, ponadto: 2 białka, szczypta soli, ok. 80 g drobnego cukru(...)białego, mix dekoracji cukrowych np. neon, Przygotowanie: Foremki sylikonowe obsypujemy delikatnie mąką. Białka oddzielamy od żółtek. Suche składniki: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kokosem oraz budyniem. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na kogel mogel. Stopniowo dolewamy olej, miksujemy na najwyższych obrotach. Do kogel mogel dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy na gęstą
Moniki Smakołykicałkowitego wystygnięcia. Miękkie masło miksujemy do czasu powstania puszystej masy. Następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Czekoladę ścieramy na tarce bądź siekamy i dodajemy razem z kokosem do masy, mieszamy. W blaszce układamy krakersy, na to masę, znowu krakersy, teraz smarujemy je powidłami i przyładamy krakersami, następnie znowu masa, krakersy, masa i górę posypujemy kokosem
Moje WyrobyMnóstwo kokosu sprawia, że ciasteczka są przepyszne. Składniki: 1 ¼ szklanki mąki tortowej typ 450 ½ łyżeczki sody oczyszczonej 100 g masła ½ szklanki cukru brązowego ¼ szklanki cukru kryształ 1 jajko 1 łyżka olejku rumowego 1 1/3 szklanki wiórek kokosowych Wykonanie: Utrzyj masło z olejkiem, cukrem brązowym, białym oraz jajkiem. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą i ponownie utrzyj mikserem. Dodaj wiórki i wymieszaj(...)stopni C przez 12-15 minut, do zrumienienia. Z porcji otrzymasz ok. 20 – 25 ciastek. Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Angielskie ciasteczka kokosowe Mnóstwo kokosu sprawia, że ciasteczka są przepyszne. Dania Ciasteczka Kuchnia Angielska Porcje 20 - 25 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut Składniki 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej typ 450 ½ łyżeczki
Przepisy BabciPyszne i aromatyczne ciasto dziś zaproponuję. Lubię takie niespodziewane w smaku ciasta, słodycz, kwaskowość i kokos uzupełnia całość. Jest super do kawy, herbaty czy czystka. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto biszkoptowe z jabłkami i kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedrobnymi modyfikacjami. Dziś zrobiłam taki :) Składniki: niewielka dynia Hokkaido (upieczona w całości w piekarniku) 2 białe cebule kawałek świeżego kokosa (lub wiórki/płatki kokosowe) łyżka oleju kokosowego świeży kokos starty na tarce (dzielimy na pół) niewielki kawałek imbiru starty na tarce przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, łyżeczka suszonego czosnku, niewielka papryczka peperoncino, łyżeczka suszonej mielonej włoszczyzny, szczypta cukru kokosowego chlust(...)oliwy z dyni, pestki z dyni, starty na tarce kokos woda filtrowana lub bulion warzywny 200 ml passaty pomidorowej lub kilka łyżek przecieru lub domowy sok z pomidorów Na oleju kokosowym podsmaż cebulę. Dodaj przyprawy, połowę startego kokosa, starty imbir. Wyjmij pestki z dyni i odkrój twarde części, dodaj do zupy, zalej wodą lub bulionem i chwilę pogotuj. Dodaj
Cytryna&Co.Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji. ciasto kokosowe 20 dag kokosu ja użyłam zielonego 5 białek 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia przygotowanie białka ubić na sztywno wsypać cukier i resztę składników ubijać na krótko i wylewamy na blaszkę i pieczemy w dużej blaszce ok 20 min – czas zależy od piekarnika ciasto ciemne upiekłam ze swojego
Moje Wyrobyblaszkę o wymiarach 24x36cm 4 żółtka 2 jajka 150g cukru pudru 150g masła 200g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza kokosowa: 4 białka 200g drobnego cukru 200g kokosu Dodatkowo: 1 słoik kwaskowatego dżemu 100g rodzynek 1 większy słoik drylowanych wiśni Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka oraz jajka. Do jednolitej masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem(...)pieczenia. Mieszamy do połączenia i wykładamy na blaszkę. Ciasto smarujemy dżemem, posypujemy wiśniami i rodzynkami. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, a na końcu kokos. Bezę wykładamy na owoce, równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 190⁰C piekarnika i pieczemy od 30-40 minut. Przestudzone posypujemy cukrem pudrem
Kuchnia w czekoladzieCiasto kokosowe na biszkopcie kakaowym z czekoladową polewą to wypiek bardzo prosty i smaczny. Miękki, puszysty biszkopt i wilgotna masa kokosowa to doskonałe połączenie. Uwielbiam kokos, uwielbiam proste wypieki, więc to ciasto jest dla mnie idealne. Składniki na prostokątną blachę: Biszkopt: * 5 jajek * 3/4 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * pół szklanki cukru * 3 łyżki kakao Wykonanie: Białka(...)Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Wsypać wiórki kokosowe i gotować na małym palniku grzewczym około 25 minut (wiórki kokosowe powinny wchłonąć mleko), co chwilę mieszając. Garnek z kokosem zdjąć z palnika. Do gorącej masy dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki, wymieszać by masło się rozpuściło i było dobrze zmieszane z masą kokosową. Tak przygotowaną masę wyłożyć równomiernie
Zrób to smaczniewiaderka 2 galaretki cytrynowe rozpuszczone w przegotowanej wodzie -pół litra wody 25o ml śmietany 36 % 4 łyżki cukru pudru 1 paczka biszkoptów podłużnych 1 śmietan fix 1 garść kokosu białego uprażonego na suchej patelni przygotowanie: Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia a na to biszkopty . śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać śmietan fix, potem dodajemy biały ser i wtedy mieszamy(...)drewnianą łyżką. Gdy galaretka już zaczyna gęstnieć wlewamy do sera i mieszamy łyżką a potem wlewamy do tortownicy a na górę posypujemy kokosem
Moje Wyrobycukrem ,dodać wiórki kokosowe i cynamon,smażyć ,ciągle mieszając na złoto -brązowy kolor . Złożenie ciasta Przekroić biszkopt na dwie części. Na spód blaszki położyć jedną część-- opcjonalnie posypać wiórkami kokos prażonymi -- ,na to wyłożyć masę serową. Przykryć drugim biszkoptem . Wierzch posmarować pastą owocową i obsypać rumianym kokosem. Włożyć do lodówki do stężenia masy serowej. Smacznego:)) duzo pisania ,a szybko
mojej kuchniposiłku może poprawić nasze samopoczucie, koncentrację, podobnie jak filiżanka kawy. Więcej informacji znajdziesz na stronie Biokulturalni . ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー Pozostałe przepisy z wykorzystaniem produktów Biokulturalni: Czekoladowa jaglanka z kokosem Puszysty omlet kukurydziany Kulki energetyczne oblane czekoladą Koktajl banan-ananas-kokos Śniadaniowe placuszki w wersji roślinnej
Zdrowie na języku :Praczej średnio to widzę, ale póki co ostatkami sił napisałam na wafelki, więc nie zwlekam tylko od razu się dzielę ;) Składniki: Masa kokosowa: ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru kryształu 170g kokosu 100g masła 82% Masa czekoladowa: 250g masła 82% ¾ szklanki cukru 2 łyżki kakao ¼ szklanki wody 1 kwadratowy andrut Sposób przygotowania: Mleko z cukrem gotujemy. Do gorącego dodajemy kokos oraz cząstki
Kuchnia w czekoladziebudyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 150 g masła banan 1/2 tabliczki czekolady deserowej na płytę kokosową: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru pudru 150 g kokosu Białka ubić na sztywno. Nie przerywając ubijania dosypywać powoli cukier a następnie dodawać po jednym żółtku, olej i wodę. Ubijać aż masa będzie gęsta i puszysta. Mąkę wymieszać(...)miękkości, następnie ucierając dodawać zimny budyń. Ananasa, banana i czekoladę drobno pokroić, wmieszać do kremu. `Krem rozsmarować na biszkopcie. Białka ubić z solą i pudrem na sztywno. Dodać kokos, wymieszać. Przelać do formy wyłożonej papierem. Piec około 10 minut w 170*C, a później przez około 20 minut w 150*C. Wystudzić, delikatnie zdjąć papier, przełożyć na krem, docisnąć. Przechowywać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia