wykorzystane... :) Zmodyfikowany przepis na podstawie Lemon and coconut flapjacks . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm, czyli okolice 9-12 porcji) 125g masła 125g miałkiego brazowego cukru 225g płatków owsianych 25g kokosu (wiórki) skórka starta z 1 grejpfruta 2 łyżki soku grejpfrutowego Rozgrzej piekarnik do 180stC i przygotuj blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. W małym garnuszku roztop masło z cukrem - często mieszaj(...)powinna powstać w miarę jednolita masa. W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, kokos i starta skórkę. Wlej stopione masło z cukrem i sok grejpfrutowy i dobrze wymieszaj. Wsyp masę do foremki, wyrównaj wierzchem łyżki i piecz przez 20-25 minut, aż do ładnego, złotego koloru. Wyjmij z piekarnika i delikatnie ponacinaj na porcje. Zostaw do przestudzenia w blaszce, a następnie
Lejdi of the houseŚwięta, święta ale też trzeba myśleć o karnawale. Proponuje więc pokusić się aby przygotować na sylwestra sałatkę w kokosie. Sałatka przepięknie wygląda i idealnie smakuje. Jest lekka, delikatna ale sycąca dzięki kuskusowi. Owoce nadają jej słodkiej nuty. Składniki: 2 kokosy 1 garść roszponki 1 op. płatów łososia 1/2 szklanki kuskus 3 mini banany (kilka kropel z cytryny) 2 łyżki płatków
Kuchnia w oparachnasze tradycyjne kruche ciasto, tyle że z dodatkiem miodu. Miodowe blaty przełożone kremem z dodatkiem kaszy manny. 4. Sernik z kokosową pierzynką Klasyczny sernik przełamany kokosową nutą ? Wielbiciele kokosu będą zachwyceni. Największą zaletą tego sernika jest fakt, że nie opada. Sernik znany i uwielbiany od pokoleń. Zawsze się udaje 😉 5. Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe to obowiązkowa pozycja podczas(...)szczególnie podczas upalnych dni, bądź u osób, które nie posiadają, lub nie bardzo lubią się z piekarnikiem 🙂 Dziś kokosowe ciasto bez pieczenia, czyli masa budyniowa, kakaowe herbatniki, dżem i kokos. 10. Łatwy sernik pieczony bez spodu Łatwy i szybki sernik pieczony bez spodu, to wypiek, z którym poradzi sobie każdy. Wszystkie składniki mieszamy łyżką, a później pozostaje już tylko doglądanie
NiePieprz.pluczczenie pierwszego, oficjalnego dnia wakacji 🙂 Nasze tropikalne lody robi się dosłownie kilka chwil (nie licząc mrożenia 😉 ), a ich smak od razu przeniesie Was na egzotyczną wyspę. Tropikalne lody mango-kokos polecają się na upalne lato! Spróbujcie 😉 Składniki: 2 dojrzałe mango ½ puszki mleczka kokosowego 1 łyżka skórki z limonki 2 łyżki świeżego soku z limonki 4 łyżki świeżego soku z pomarańczy(...)składnikami. Blendujemy na gładką masę. Masę przelewamy do foremek do lodów i wstawiamy do zamrażarki na przynajmniej 4h, aż kompletnie się zamrożą. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Tropikalne lody mango-kokos pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchniJesienne śniadanie ze śliwkami Kokosowa owsianka z mango Nocna owsianka z mandarynką i granatem Jesienne śniadanie Domowa dyniowa granola Bananowy jogurt z domowym musli i kokosem Owsianka z kiwi i bananem Musli, granola pięć zbóż Granola, musli kokosowo-rabarbarowe Granola czyli domowe musli Granola, pomarańczowe musli z żurawiną A przy okazji podrzucam Wam link do sklepu, gdzie(...)grubym dnie, wlewamy wodę, dodajemy cynamon i gotujemy na małym ogniu, aż cała woda się wchłonie. Ugotowane płatki przekładamy do miski, polewamy jogurtem, układamy owoce i orzechy, posypujemy kokosem. Możemy jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno
Kulinarne przygody Gatitytarty a'la Ferrero Rocher czas na kokosową wersję! Budyń z pastą kokosową na kruchym ciachu to jest to 😍 Pralinki można zrobić samemu np. popularne z kaszy jaglanej i kokosu, my natomiast posłużyłyśmy się gotowymi proteinowymi kulkami Feel Fit słodzonymi maltitolem. Tarta wbrew pozorom nie jest bardzo trudna a zrobi szał na każdej imprezie (u nas na domówce(...)garnuszku z mlekiem kokosowym (uważać aby się nie przypaliło). 8. Gdy tarta ostygnie i lekko stwardnieje, dno posmarować pastą kokosową i włożyć tak tarte do lodówki na aż kokos zastygnie i będzie można wylać gorący budyń. BUDYŃ KOKOSOWY 9. Mleko kokosowe, wiórki i ksylitol zagotować w garnuszku. 10. Budynie rozmieszać we wodzie. Gdy mleko się zagotuje zmniejszyć ogień
Candy Pandasłyżeczki cynamonu 1 łyżeczka soli morskiej 1/2 szkl. suszonej żurawiny Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Delikatnie smarujemy masłem. Na blaszkę wsypujemy płatki owsiane, orzechy, migdały oraz kokos. Wszystkie składniki mieszamy, po czy rozprowadzamy równą warstwą po całej blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 10 minut. Po tym czasie blaszkę wyciągamy, a temperaturę zmniejszamy(...)ogniu masło, miód oraz brązowy cukier. Gdy składniki się połączą rondelek zdejmujemy z palnika i dodajemy do niego cynamon, sól oraz cukier wanilinowy. Mieszamy. Do rondelka przekładamy podprażone płatki, kokos, orzechy i migdały oraz suszoną żurawinę, dokładnie mieszamy. Zawartość rondelka przekładamy na blaszkę, jednak teraz nie rozprowadzamy jej po całej powierzchni, a jedynie na jej części. Baton powinien mieć około
Smaki Na TalerzuAPLIKACJA FLAVIO SKŁADNIKI : 300 g suszonej figi 100 g ciemnej czekolady 250 g mieszanych orzechów 1 łyżka miodu 80 ml wody mielone orzechy i kokos do obtoczenia(...)Kiedy czekolada już się rozpuści wlewamy wodę, dodajemy miód i miksujemy 2 minuty /o 10. Masę przekładamy na talerz i formujemy małe trufelki. Obtaczamy je w mielonych orzechach i kokosie. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolinajważniejsze, ale wykonanie, a to jest proste, smaczne danie. Składniki: 4 porcje, 30 min. 1 duży filet z kurczaka, 1 jajko, 2 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki drobnego kokosu, 200 g makaronu spaghetti, 1 opakowanie serka jogurtowego, 50 g zielonych oliwek, 2 garści listków bazylii, 1 ząbek czosnku, olej rzepakowy, 2 łyżki pestek dyni, sól himalajska do smaku, pieprz(...)czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i kokosie. Smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru. Pesto: Listki bazylii, czosnek, oliwki, pestki dyni razem miksujemy, dodajemy 60 ml oleju i doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie miksujemy do połączenia się wszystkich
Moniki Smakołykimąka 400 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 230 ml, skórka starta z połowy cytryny, beza kokosowa : białka 5 szt, cukier 200 g, sok z cytryny 1 łyżka, kokos 100 g, dodatkowo: porzeczki czerwone 500 g, mąka ziemniaczana 4 łyżki, cukier 4 łyżki, bułka tarta 2 łyżki, Sposób przygotowania: Masło ucieramy mikserem wraz z cukrem, następnie dodajemy(...)ciasta wraz ze startą skórką cytrynową. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, na koniec dodajemy sok z cytryny oraz kokos i delikatnie mieszamy do połączenia. Porzeczki myjemy, odsączamy na sitku mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę i równomiernie rozsmarowujemy, posypujemy
kulinarne odsłony patisztuk) 2 łyżeczki kawy Inki 100g masła 4 łyżki miodu 1 łyżeczka ksylitolu (dałam 3 łyżeczki słodzika Canderel) 3/4 szklanki maki pszennej 1 jajko 2 szklanki płatków owsianych 50g kokosu (akutrat miałam mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj 2 blaszki do pieczenia, wyłożone papierem do pieczenia, lub silikonowymi matami(...)sporej misce wymieszaj masło z miodem i ksylitolem. Dodaj jajko i szczyptę soli i zmiksuj. Wsyp suche składniki: makę, kawę Inkę, sodę, proszek do pieczenia, kokos i płatki owsiane. Dokładnie wymieszaj. Z powstałego ciasta formuj niewielkie kulki, układaj na blaszkach i lekko spłaszczaj. Piecz okolice 15 minut, do zrumienienia. Zostaw na blaszkach do przestudzenia, a następnie wyjmuj na kratkę
Lejdi of the houseProsty i szybki omlet dziś na śniadanie proponuję. Jest puszysty, pachnący kokosem i zdecydowanie pyszny. Uprzyjemni poranny czas przy kawie czy herbacie, a może czystku? Zapraszam na śniadanie. Omlet śniadaniowy z kokosem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieuczczenie pierwszego, oficjalnego dnia wakacji 🙂 Nasze tropikalne lody robi się dosłownie kilka chwil (nie licząc mrożenia 😉 ), a ich smak od razu przeniesie Was na egzotyczną wyspę. Tropikalne lody mango-kokos polecają się na upalne lato! Spróbujcie 😉 Składniki: 2 dojrzałe mango ½ puszki mleczka kokosowego 1 łyżka skórki z limonki 2 łyżki świeżego soku z limonki 4 łyżki świeżego soku z pomarańczy(...)składnikami. Blendujemy na gładką masę. Masę przelewamy do foremek do lodów i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 4h, aż kompletnie się zamrożą. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Tropikalne lody mango-kokos pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchniSernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam. SKŁADNIKI : 200 g herbatników maślanych 1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek 2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru(...)upieczeniu studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy aż składniki się połączą. Czekoladę wylewamy na sernik, równo rozsmarowujemy i posypujemy kokosem. Ciasto chłodzimy, kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji
Kulinarne Fantazje Mariolinajważniejsze, przepyszne połączenie smaków. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/25 CM: KREM: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 20 dag kokosów ORAZ: 0,5 opakowania kakaowych herbatników (z dużej paczki) 0,5 opakowania okrągłych biszkoptów pół szklanki zaparzonej kawy słoik wiśniowego dżemu (z kawałkami owoców) kakao do posypania KREM: Masło wyciągamy z lodówki(...)Mleko gotujemy razem z cukrem, wiórkami i kaszą manną do momentu aż zgęstnieje. Przekładamy na płaski talerz i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce kokosów. Dobrze miksujemy. SKŁADANIE: Herbatniki układamy w formie lub rancie, można wyłożyć spód papierem lub folią. Nasączamy kawą. Smarujemy większą połową dżemu oraz większą połową kremu kokosowego. Wygładzamy a następnie układamy zamoczone
Pani na deser