kluski - 6146 przepisów (strona:199/410)

Pyzy z mięsem z rosołu 66

bieleć.  Polewałam stopioną słoninką z podrumienioną cebulką i posypywałam szczypiorkiem. Notatki: * do pyz najlepsze są żółte ziemniaki, nie są one takie mokre i wchodzą z nich ładne kluski śląskie, kopytka czy pyzy Smacznego! Lidka Artykuł Pyzy z mięsem z rosołu pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
SZNYCLE Z KURCZAKA 111

stron przez kilka minut. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję z ziemniakami i marchewką z groszkiem. Idealnymi dodatkami będą także buraczki na ciepło lub zimno, wszelakie surówki, kopytka lub kluski śląskie. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki Klarnetki 210

Cebula ·        1 kg pieczarek ·        ½ szklanki śmietany 18 % ·        Kluski śląskie Sposób przygotowania: 1.   Mięso mielimy, solimy i wbijamy jajko. 2.   Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobniutka kostkę, łączymy z mięsem. 3.   Ser ścieramy na tarce

Kulinarna Chwila
KACZKA PIECZONA Z NADZIENIEM Z WARZYW 106

jabłkami, to idealna propozycja na świąteczny obiad. W ten sam sposób możemy przygotować także tuszkę gęsi. Nasza wyszła przepyszna. Wprost rozpływająca się w ustach. Do tego domowe pyzy (kluski na parze) , surówka lub gotowana modra kapusta i świąteczny obiad gotowy. To nadzienie bywa u nas tradycyjnie już od kilku pokoleń. Po dłuższej przerwie (jakoś tak ostatnio zaniechałam pieczenia

Smaczne Zdrowe
Surówka z czerwonej kapusty z marchwią 84

idealna. To do was należy wybór sosu, bo wiadomo – majonez to tak średnio zdrowo, za to smaczniej Surówka z kapusty czerwonej świetnie pasuje do dań z mięsem czy klusek wszelkiego rodzaju. A u was jak wyglądają surówki z kapusty. Ciągle klepiecie jeden, sprawdzony przepis czy szukacie nowych rozwiązań. Lubicie surówki z czerwonej kapusty? Drukuj Surówka z kapusty

Mieszam w Garnku
Wigilijne spotkanie Magazynu Aromat, Zima 2019 87

postnych: kapustę z grochem, którą przygotowała Edyta , śledzie z rodzynkami Doroty , „śledzie” z boczniaków oraz makowiec od Małgosi , śledzie z pieczarkami i pastę z buraków przygotowaną przez Gosię , kluski z makiem Marleny , kruche pierogi z makiem Joanny , barszcz z pasztecikami, wigilijny kompot z suszu oraz tort marchewkowy Julianny, a ja natomiast przygotowałam pierogi z kapustą i grzybami

Życie zaczyna się w kuchni
Wigilijne spotkanie redakcji Magazynu Aromat 120

przygotowała Edyta , pierogi z grzybami od Angeliki , śledzie z rodzynkami Doroty , wegetariańskie „śledzie” z boczniaków oraz makowiec od Małgosi , śledzie z pieczarkami i pastę z buraków przygotowaną przez Gosię , kluski z makiem Marleny , kruche pierogowce z makiem Joanny , ja natomiast ugotowałam barszcz z pasztecikami, wigilijny kompot z suszu oraz ciasto marchewkowe.  Niestety cześć ekipy z powodów zdrowotnych

Obiad gotowy
Potrawy wigilijne z Podlasia i przepisy kuchni regionalnej 195

farszem, ziemniaki, kapustę z grzybami, a także karpia smażonego i w galarecie, różne przetwory ze śledzia oraz pierogi z kapustą i grzybami. Podczas Wigilii seruje się również łazanki lub kluski z makiem, kisiel owocowy lub owsiany. Zgodnie z obyczajem, każda osoba zasiadająca przy stole musi spróbować wszystkich z wigilijnych potraw, inaczej ominie ją w kolejnym roku tyle przyjemności

Słodkie okruszki
Bułka tarta z masełkiem wg Aleex 87

bardzo często wykorzystywany dodatek do wielu dań. Bułka tarta z masełkiem jest doskonała do gotowanych warzyw: kalafiora czy fasolki szparagowej. Świetnie sprawdza się także do leniwych klusek lub knedli z owocami. Przygotowuje się ją szybko I niezwykle łatwo. No to zaczynamy. Składniki: • bułka tarta • kilka łyżek masła Sposób przygotowania: 1. Na rozgrzaną suchą patelnię wsypać porcję bułki tartej

W mojej kuchni
Cienkie, słodkie naleśniki 164

Jako fanka wszelkich mącznych dań (np. klusek, kopytek) zachęcam do usmażenia cienkich, lekko maślanych a zarazem słodkich naleśników. Będą idealnie smakować z domowym dżemem. Składniki na 8 sztuk: 4/5 szklanki mąki pszennej (około 115 g) 1 i 1/5 szklanki mleka (300 ml) 2 łyżki zwykłego cukru 2 jajka (rozmiar L) 30 g masła  szczypta soli Masło roztopić

Ugotować
Zrazy od Szwejka 109

Zrazy od Szwejka Takie zrazy najlepiej smakują z kluskami Śląskimi lub kopytkami. Składniki: ·        1 kg schabu ·        ½ papryki żółtej ·        3 ogórki konserwowe ·        Mąka pszenna do panierki ·        Koncentrat pomidorowy

Kulinarna Chwila
Babka ziemniaczana z boczkiem 97

dania z ziemniaków: Krokiety Ziemniaczane Z Wędzonym Twarogiem Placek Ziemniaczany Z Piekarnika Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Pierogi Ziemniaczane Z Farszem Mięsnym Ziemniaczane Kluski Ze Szpinakiem Artykuł Babka ziemniaczana z boczkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 212

wszystko robić sami, a już na pewno te produkty, które w innych szerokościach geograficznych wyrabiane są w domach codziennie. Z tego też względu nigdy nie kupujemy też gotowych pierogów, klusek czy naleśników. W przypadku tortilli jest jeszcze jeden powód: sklepowe zawierają sporo substancji konserwujących. Dla porównania: skład tortilli ze sklepu: mąka pszenna (60%), woda, tłuszcz palmowy, stabilizatory: glicerol

Niedzielny kucharz
Kaczka z żurawiną i kopytkami Świąteczny obiad 165

wałki o grubości 1,5cm i potem kroimy je na plastry o szerokości 2 cm. Finalnie do wrzącej osolonej wody wrzucamy kopytka i gotujemy je w partiach. Na końcu kluski wyjmujemy łyżką cedzakową, jak tylko wypłyną na powierzchnię wody. Kaczkę podjemy w towarzystwie żurawiny i kopytek. Artykuł Kaczka z żurawiną i kopytkami Świąteczny obiad pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje