miksować. W ramach #zielonypiątek pomyślałam, że zmiksujecie ze mną szpinak. Miksujcie na zdrowie :) Składniki (3 porcje): 2 garści szpinaku baby 1 dojrzały banan 1/3 cytryny 1 dojrzałe kiwi 1 i 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z jabłka Przygotowanie: Szpinak myjemy i osuszamy. Wkładamy do miksera do koktajli razem z obranymi owocami, wodą oraz sokiem. Miksujemy
ChilliJemydużą bombą witaminowo-mineralną, a to za sprawą jednego z najzdrowszych warzyw, jakim jest jarmuż. Składniki (na 2 szklanki) 10 młodych liści jarmużu 2 gałązki natki pietruszki banan kiwi łyżka oleju rzepakowego lub lnianego sok z połowy limonki przegotowana woda Liście opłukać i usunąć z nich zgrubienie. Porwane liście, posiekaną natkę, obrane i pokrojone owoce wrzucić do blendera
Weekendy w domu i ogrodziepłatków owsianych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka kakao 200 – 250 ml mleka roślinnego lub krowiego 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka syropu klonowego garść owoców mini kiwi lub innych Wykonanie Płatki owsiane mieszamy z siemieniem lnianym i kakao, zalewamy mlekiem. Dodajemy masło orzechowe i syrop klonowy, jeszcze raz mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Gotową owsiankę
Tajemnice Smakuplacki znalazłam na blogu u Jakuba Kuronia. Zauroczyły mnie bardzo i też je poczyniłam i wiecie co? są pyszne, delikatne, puszyste, mega dobre. Podałam do nich kiwi i śliwkę i smakowały wybornie. Koniecznie wypróbujcie. Placki piankowe z owocami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemniej cukru (oczywiście tego naturalnego, prosto z drzewa ;) ) Spróbujcie :) Składniki (2 du że porcje, lub 3 mniejsze): 2 banany morela sok z połowy cytryny 2 garści świeżego szpinaku dojrzałe kiwi szklanka wody Przygotowanie: Owoce obieramy. Szpinak myjemy i osuszamy. Wszystkie składniki wkładamy do misy blendera. Wyciskamy sok z cytryny, wlewamy wodę i miksujemy na gładką masę. Przelewamy koktajl do szklanek
ChilliJemySkładniki: – 2 banany – 220g płatków owsianych Incola – 45ml miodu/syropu klonowego – 200g jogurtu naturalnego (sojowego) lub skyr’u – ulubione owoce (u mnie mini kiwi i borówki) Banany umieszczamy w misce i rozgniatamy widelcem na mus. Dodajemy płatki owsiane, miód i dokładnie mieszamy. Formę na muffiny natłuszczamy np. olejem kokosowym lub wypełniamy papilotkami. Do każdego otworu
Be Fit Be StrongCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pęczek natki pietruszki 1 banan 1 kiwi 1 łyżka brązowego cukru lub miód Sok z cytryny do smaku 200 ml wody, może być mineralna Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, dolewamy wodę. Blendujemy i gotowe! Pijemy na zdrowie
Gotujemy i jemyIdealne na rodzinne spotkanie :) SKŁADNIKI: ulubione owoce (np. banan, kiwi, truskawki) polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 1 łyżka masła 2 łyżeczki oleju np. rzepakowego opcjonalnie kolorowa posypka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polewę czekoladową można przygotować w podgrzewaczu jak na zdjęciu lub tradycyjnie w garnku, łącząc wszystkie składniki i co chwilę mieszając. Owoce kroimy na kawałki, nabijamy na widelce
wege i kropkaminut Proporcje dla 2 osób Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych (nie tych błyskawicznych) 1,5 szklanki mleka kokosowego szczypta soli miód do smaku plasterki banana plasterki kiwi plasterki mango ziarenka granata czarny i biały sezam Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki, sól i odstawiamy na 20 minut. Następnie gotujemy, aż mleko zacznie
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 1 upieczony burak 1 dojrzały banan 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki soku jabłkowego 2 łyżki syropu z agawy lub miodu szczypta cynamonu plasterki kiwi plasterki kaki czarny sezam płatki kokosowe Wykonanie: Płatki zalewamy sokiem jabłkowym. Odstawiamy na 15 minut. Buraka i banana obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do blendera, dodajemy jogurt, cynamon
Kulinarne przygody Gatitywięc nie ma już wymówek co do objadania się i tłumaczeniem tego brzydką pogodą i to na poprawę samopoczucia ;). Słońce dziś wyszło w końcu, więc upolowałam w sklepie banany, kiwi i płatki owsiane, z których zmiksowałam pyszny koktajl na śniadanie. Zawsze piłam tylko takie z truskawek na lato, kiedy dostawaliśmy […] Artykuł Bananowy koktajl! pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopelatem, ciepłem i plażą. Mając w głowie tylko „żółty, żółty” trafiłam dziś na mango w sklepie. I tak mój blender i ja stworzyliśmy koktajl z mango i kiwi, który zdecydowanie trafił w mój kolor „lata”. Takim […] Artykuł Mango! Mango! pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopeowsianych, łyżka miodu, 1 jajko. Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu na rumiany kolor. Podajemy ze świeżymi owocami np.: truskawkami i kiwi
Lena Gotujejest teraz najlepszy czas i warto to wykorzystać. O wartościach wody brzozowej i w jaki sposób ją pozyskać przeczytasz tutaj . Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 awokado 2 owoce kiwi 2 łyżki rzeżuchy 1 banan 1 gruszka 2 cm imbiru 1 szklanka wody mineralnej/wody brzozowej 2 plasterki mrożonej cytryny (sok z cytryny) Wykonanie: szpinak dobrze wypłukać, odciąć grube ogonki. Owoce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!