kiszona kapusta - 5341 przepisów (strona:211/357)

Karczek piwny na grilla 188

Mięciutki, soczysty karczek z grilla, z piwnej marynaty.  Dodatek aromatycznych przypraw nadał mu smaku i apetycznego aromatu :) Do karczku podałam duszoną, kiszoną kapustę. Życzę smacznego !  70 -80 dag karczku Pół szklanki piwa Pół szklanki oleju ( może być smakowy) Cebulka liofilizowana Czosnek granulki Sól Biały pieprz Papryka słodka Chili Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Parę godzin wcześniej przygotowuję

Takie tam pichcenie
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 131

rabatu na zakupy w e-sklepie www.manufaktura-wielkopolska.pl na hasło: durszlak10 . Promocja trwa do 30 czerwca 2019 r. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Pierogi ruskie → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Piersi kaczki w sosie pomarańczowo – imbirowym z anyżem

Oryginalny smak
ŻEBERKA WIEPRZOWE Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 251

cebulę, ziele angielskie i liście laurowe. Misę przykryć i ustawić wolnowar na 8 godzin pieczenia w opcji „low”. Żeberka wieprzowe z wolnowaru znakomicie komponują się zarówno z kiszoną kapustą czy ogórkami, jak i różnego rodzaju surówkami czy gotowanymi warzywami niskowęglowodanowymi typu brokuł, kalafior czy fasolka szparagowa. — BTW całości składników z wodą przed obróbką: 1620 g, 5155 kcal

Ola la LCHF
GOLONKA Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 386

przygotowana golonka z wolnowaru wychodzi soczysta, miękka i krucha w środku, ale ma przypieczoną skórkę, czyli jest taka jak lubię. Golonka w wolnowaru znakomicie komponuje się z ogórkami lub kapustą kiszoną. — BTW golonki ze skórą w 100 g: B 17 g, T 15 g, W 0 g. Artykuł GOLONKA Z WOLNOWARU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi

Ola la LCHF
Łazanki z białą kiełbasą 117

Proste danie, a tak wielu zniewala. Tym razem w wersji mieszanej z białą kiełbasą. Składniki: 4 pętka białej kiełbasy 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 300 g kiszonej kapusty 300 g makaronu typu łazanki sól, pieprz Przygotowanie: Kiełbasę gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego ( od zimnej wody, około 40 min ). Kiełbasę wyjmujemy, kroimy w talarki. Wodę odcedzamy

R'n'G Kitchen
Jakie przyprawy do jakich potraw? 137

będzie mdłe oraz mało atrakcyjne wizualnie i zapachowo. Jakie przyprawy wybierać przygotowując znane i lubiane dania? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jakie przyprawy do bigosu? Podstawą bigosu jest połączenie świeżej i kiszonej kapusty. Szczególnie wybór tej drugiej może być utrudniony, gdyż na rynku mnóstwo jest kapusty kwaszonej octem, a tej lepiej unikać. Podczas przyrządzania bigosu pamiętajmy, by nie solić

Kulinarne Przeboje
Kotleciki z dorsza 147

Delikatne kotleciki rybne, bardzo apetyczne i smaczne. Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty, kapusty pekińskiej . Można podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Składniki 500 g filetów z dorsza świeżych bądź mrożonych 2 kromki białego chleba namoczonego siekana zielona pietruszka, łyżka cebula dymka ze szczypiorkiem siekana jajko sól,pieprz olej do smażenia Filety … Czytaj dalej Kotleciki z dorsza

gotuj ze mną
Kalafior Romanesco pieczony z soczewica 203

mieszamy.  Wykladamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 15 minut, mieszamy i pieczemy kolejne 10 munut.  Podajemy z kapusta kiszona

Szkrab Je Sam
Żeberka z miodem siostry Anastazji + przepis na kluseczki ziemniaczane 161

wpierw obsmażane, a następnie zapiekane razem z cebulką i papryką, również bardzo mi smakowały. Przepis na żeberka to luźna interpretacja przepisu siostry Anastazji. Podałam je razem z surówką z kiszonej kapusty (uwielbiam) i ziemniaczanymi kluseczkami. 1,5 kg żeberek wieprzowych 2 nieduże cebule 1 papryka czerwona 3 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1-2 łyżeczki imbiru 2 ząbki czosnku

Smaki Na Talerzu
Kotlety mielone z kolendrą i srirachą 185

Wiadomo kotlecik mielony, klasyka. Ziemniaki do tego, plus mizeria (albo kapusta kiszona), ewentualnie buraczki. Każdy jadł nie raz. My też lubimy, choć ścierają się opcje dodatków. Aaaa i kanapka z kotletem mielonym. Klasyka podróżnicza i piknikowa. Teraz taka kanapka to … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Jak ugotować kaszę. I nie tylko kaszę 188

Kurczak faszerowany inaczej W niedzielę nie gotowaliśmy na cały tydzień za to zrobiliśmy duży, niedzielny obiad, na który składał się pieczony, faszerowany kurczak, pieczone frytki i klasyczna surówka w kiszonej kapusty. Zupełnie nieklasyczny był kurczak, faszerowany kaszą gryczaną, pistacjami, jarmużem, mielonym indykiem i drobiową wątróbką. Coś niesamowitego! Od dawna chcieliśmy go zrobić, gdyż na przepis Karola Okrasy natrafiliśmy już jakiś

Niedzielny kucharz
Kotlety ziemniaczane z pietruszką 137

większe ilości białka. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam również do skorzystania z przepisu na RUSKIE KOTLETY, w których również wykorzystujemy ziemniaki i łączymy z twarogiem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety rybne. Przepis krok po kroku. 138

środku będzie surowy. Po usmażeniu osącz na ręczniku papierowym.   Najlepiej smakuje z ziemniakami z koperkiem, sałatą ze śmietaną lub surówką z kiszonej kapusty.   Idealne na piątek   Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na kotlety rybne. Danie idealne na piątek ale zważywszy, że ryby powinno się jeść jak najczęściej

kuron.com.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 133

Pierogi ugotowane, polane zeszkloną cebulką - pycha . U mnie tradycyjnie nadzienie to grzyby z kiszoną kapustą ale tu oczywiście można wszystko zrobić wg własnego uznania. 2 szkl.mąki około 1 szkl. ciepłej wody 1 łyżka  oleju lub rozpuszczonego masła szczypta  soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, wsypać sól  wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie

Moje domowe kucharzenie
Wegańska lazania – lasagne z soczewicą 117

lasagna jest pyszna ). Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut (ja używam funkcji termoobiegu). Podajemy na ciepło z buraczkami czerwonymi i/lub z kimchi lub kapustą kiszoną . Smacznego! Artykuł Wegańska lazania – lasagne z soczewicą pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl