kiszenie kapusty - 4878 przepisów (strona:170/326)

Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami 91

Składniki makaron łazanki lub inny, 1 opak (około 250-300g) kapusta kiszona, 600g grzyby suszone, 2 garście boczek surowy, 200g masło, 50g sól, pierprz Przygotowanie Suszone grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Po tym czasie gotujemy do miękkości (około 1 godz.) w wodzie, w której się moczyły. Odsączamy i drobno siekamy. Wodę z gotowania grzybów pozostawiamy. Kapustę płuczemy

Gotowanie moimi oczami
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KAPUSTĄ 183

ŻÓŁTKA 100 ML ŚMIETANY 18% KOSTKA MARGARYNY 2 ŁYŻKI SMALCU 1/2 ŁYŻECZKI SOLI NA FARSZ KAPUŚCIANY: 1/2 KG PIECZAREK,LUB 25 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW 3 CEBULE 1/2 KG KAPUSTY KISZONEJ NA FARSZ MIĘSNY: JAJKO 1/2 MIĘSA WIEPRZOWEGO NP.ŁOPATKI PRZYPRAWA DO MIELONEGO MIĘSA OPRÓCZ TEGO PRZYPRAWY,BIAŁKO,OLEJ,KMINEK DO POSYPANIA PRZYGOTOWANIE: DROŻDŻE MIESZAMY Z CUKREM I ŚMIETANĄ.MARGARYNĘ SIEKAMY

Swojskie jedzonko
Pierogi wielkanocne - pierogi z białą kiełbasą i kapustą kiszoną 345

ciasto: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, 1 łyżka stopionego masła, szczypta soli farsz: 220 g białej ugotowanej białej kiełbasy , 250 g kapusty kiszonej, cebula, smalec do smażenia, sól, pieprz Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 250 ml ciepłej wody. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut

królestwo garów
Uszka z kapustą i grzybami 188

ciasto  2 szklanki  mąki pszennej 3/4 szklanki gorącej wody  1 jajko          nadzienie pół kilograma  kapusty  kiszonej 1 cebula 1 jajko masło  do smażenia szklanka suszonych grzybków kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego sól i pieprz przepis         Mąkę przesiewamy , robimy(...)niej dołek do którego wbijamy jajko i dolewamy około 3/4 szklanki gorącej wody i wyrabiamy ciasto które ma być elastyczne .             Kapustę drobno szatkujemy i lekko solimy.Wymoczone grzyby gotujemy . Na maśle smażymy drobno  posiekaną cebulę, dodajemy  kapustę z liśćmi  laurowymi  i zielem angielskim, ugotowane i pokrojone grzyby z wywarem

Smakowite Dania
Pierogi z kapustą i grzybami. 141

zamrożone wkładam do woreczków,  gotuję tuż przed podaniem na stół, około 5 min. (2-3 minuty po wypłynięciu). farsz: 40-50 g suszonych leśnych grzybów 50 dag. kapusty kiszonej 1 cebula sól, pieprz, vegeta ziele angielskie, liść laurowy 2 łyżki masła klarowanego WYKONANIE: grzyby gotuję w małe ilości wody z dodatkiem vegety około 1/2 godz.- studzę, cebulę kroję

Kuchnia Beaty
64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 98

Pizza z tortilli z ricottą i prosciutto FIT 6. Tatar z awokado i jabłek z jogurtem 7. Domowe paprykowe nachos 8. Mini pizze z bakłażana FIT 1. Babeczki z kiszoną kapustą i szynką serrano 2. Placki z cukinii z mozzarellą 3. Placki z kaszy jaglanej z łososiem, jogurtem i szczypiorkiem 4. Chipsy ze szpinaku 5. Muhammara – syryjska pasta z pieczonych

Be Fit Be Strong
KAPUSTA Z KIEŁBASĄ, WARZYWAMI I ŚMIETANĄ 120

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 20 dag kapusty kiszonej, mała marchewka, 2 większe cebule, 20 dag pieczarek, 1/2 dużej papryki czerwonej, 20 dag kiełbasy, 3 łyżki oleju, 2 płaskie łyżki śmietany, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól i pieprz, woda. Przygotowanie: Cebulę kroję w pióra, pieczarki w plastry, paprykę

JejKuchnia
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 130

kuchnia SERNIK Z BRZOSKWINIAMI autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia Placki z siekanymi jabłkami – najlepsze autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Butter chicken autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Stefanka autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Kapusta kiszona z pieczonym kurczakiem - bigos autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Konfitura z róży cukrowej autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Roladki ze schabu autorka: dorotaw79 | blog

Codzienna kuchnia niecodzienna
KAPUSTA WIGILIJNA Z OLEJEM LNIANYM 219

się z niej podczas jej gotowania od zawsze kojarzy mi się z Wigilią- pewnie dlatego że,  przygotowywana jest tylko raz w roku specjalnie na Wigilie. SKŁADNIKI 1 kg kapusty kiszonej 15 dkg suszonych grzybów 150 ml oleju lnianego 2 cebule, pokrojone w kostkę i podsmażone Sól, pieprz do smaku łyżka mąki PRZYGOTOWANIE Grzyby umyć a następnie namoczyć i odstawić

RAROSSA
Pierogi z kapustą i grzybami 138

Pierogi możemy podać na kolację Wigilijną, lub na piątkowy obiad jako dodatek do barszczu. Składniki: Farsz: 2 kilogramy kapusty kiszonej 2-3 garście suszonych grzybów 4 cebule sól,pieprz olej lniany lub rzepakowy Ciasto: 1 kilogram mąki 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy gorącą wodą ,i tak pozostawiamy

Bajeczna Kuchnia
Domowy fast-food. Hot-dog z kapustą i cebulą. 222

danie kojarzy się z szybką, ale bardzo niezdrową przekąską. Czy tak musi być ? A może znajdzie się jakiś sposób żeby hot-dogi były zdrowsze ? Oświadczam, że tak ! Smaczne bułki, kiszona kapusta i parówki albo kiełbaski dobrej jakości tzn. z mięsa a nie odpadów. Bo takie też są na rynku, trzeba tylko czytać etykiety. Do tego prawdziwy, pomidorowy ketchup bez żadnych

Smaczna Pyza
Gołąbki Grażynki 61

Gołąbki Grażynki Gołąbki to potrawa składająca się z farszu zawiniętego w liście kapusty. Wymieniane są, jako jedno z naszych dań narodowych. Do gołąbków można użyć liści kapusty świeżej – białej lub włoskiej, lub kapusty kiszonej. Farsz to już fantazja gospodyni – tu Grażynka nas zaskoczyła, a my jak zwykle aby się przysłużyć dorzuciłyśmy perę grzybków do sosu Składniki

Tajemnice Smaku
Kiszenie czerwonej kapusty 131

zimowych zapasów jeszcze za wcześnie, przepis zamieszczam już teraz by pomyśleć o tym, warto w ogóle robić takie kiszonki.  Może komuś się przyda :) Ja jestem wielbicielką kiszonek. Kiszona czerwona kapusta obok białej jest moją ulubioną.  Używam jej do prostych surówek. Przepis pochodzi z książki "Kompoty, marynaty, dżemy" Zdzisławy Skrodzkiej. Składniki : ok. 5 kg poszatkowanej czerwonej kapusty, razem(...)kopru Przygotowanie : Przygotować kamienny garnek o pojemności co najmniej 8 l. Umyte jabłka pokroić w słupki, obraną cebulę w talarki Wszystkie składniki wymieszać i dalej postępować jak przy kiszeniu białej kapusty  od punktu

Proste Potrawy
Krokiety z grzybami i kapustą 174

gazowanej wody mineralnej 250 ml mleka 2 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli  szczypta cukru szczypta sody oczyszczonej  Farsz:  60 dkg pieczarek  40 dkg kapusty kiszonej  50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki masła sól (ok. łyżeczki), pieprz, słodka papryka Panierka 2 jajka 2 szklanki bułki tartej Suszone grzyby zalać

Moje domowe kucharzenie
Łazanki z kapustą kiszoną 159

dodatkiem świeżego koperku. Takich dawno już nie jedliśmy ,więc nastała pora (w końcu :D ) by je podać. Pyszne ,lekko kwaśne łazanki z dodatkiem maggi...mmm ,pycha! Składniki 500 g kapusty kiszonej 300 g makaronu łazanki 400 g wędzonego boczku 2 marchewki (duże) 2 cebule 2 łyżki gęsiego smalcu 2 liście laurowe 150 ml bulionu drobiowego pieprz maggi Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania