SKŁADNIKI: 1 l maślanki 520 g mąki razowej 140 g orkiszowej 160 g mąki z nasion amarantusa 180 g mąki kukurydzianej 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki siemienia lnianego 2 łyżki cukru 2 łyżki soli 1 łyżka octu 10 dkg drożdży 1/4 szkl. oliwy olej i mąka do form
w mojej kuchnidodajemy mąkę - wszystko dokładnie mieszamy sprężynką do połączenia składników Przelewamy do garnka z pulpetami i dodajemy posiekany koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy - wyłączamy gaz Można podać z kaszą gryczaną i gotowanymi burakami - ja tak zrobiłam :) Smacznego i na zdrowie :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comśrodku białe. Jeśli jest ok to zdejmujemy go z patelni i odczekujemy kilka minut przed podaniem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, frytkami, ryżem lub jak u mnie (najzdrowiej) z kaszą gryczaną, dekorujemy mocno podsmażoną cebulką. Koszt: 4 zł (bardzo tanie rozwiązanie, a obiad zacny
Tanie przepisy studenckiełatwy sos to również tanie rozwiązanie w wielu innych daniach, można go użyć na przykład do kurczaka zamiast sosu słodko-kwaśnego czy chińskiego. Bardzo dobrze komponuje się także z kaszą jęczmienną. Gdy sos jest gotowy wykładamy na talerz ryż, rybkę i polewamy szczodrze sosem. Koszt: 8 zł (można oczywiście spróbować innej ryby, choćby mintaja, wtedy danie staję się może trochę
Tanie przepisy studenckiekoniec duszenia łyżkę mąki rozrabiamy w niewielkiej ilości wody i dolewamy do gulaszu celem jego zagęszczenia. Gotujemy jeszcze minutę mieszając. Doprawiamy jeśli jest potrzeba. Gotowy gulasz najlepiej smakuje z kaszą jęczmienną. Koszt: 5zł (dwie porcje
Tanie przepisy studenckiekonieczne) aby się przegryzło. Smażymy na rozgrzanym oleju, zazwyczaj utrzymując przez cały czas maksymalną temperaturę przez około 5 minut z każdej strony. Podajemy jako główny składnik obiadu z ziemniakami, kaszami, ryżem i surówką, lub w wersji typowo studenckiej: w bułce z ketchupem. Na zdjęciu kotlety w zbiorczym akcie bez akompaniamentu, przepraszam za jakość zdjęcia. Koszt całości: 18 zł (z kilograma
Tanie przepisy studenckieherbaty. Wyborne! Przepis pochodzi z książki "Wypieki. Chleby, pizze, ciasta, pączki, słodkie zawijańce" autorstwa Anneki Manning, wyd. Świat Książki. Zobacz również inne przepisy na placuszki -----> puszyste placuszki z kaszy manny , jabłka w cieście kokosowym , placki z maślanki , placuszki z piersi kurczaka , placki ziemniaczane z marchewką i natką pietruszki , placki ziemniaczane z cukinią , placuszki z ziemniakami, marchewką i porem , placki
Moje Qulinariaserc drobiowych: Składniki: 1 kg serc drobiowych, 1 cebula 1 opakowanie Pomysł na… soczystego kurczaka z papryką i ziołami Winiary 1 papryczka habanero 1 marchewka Natka pietruszki 1 szklanka kaszy pęczak 6 pomidorów koktajlowych Przygotowanie: Serca drobiowe odmaczamy w zimnej wodzie, usuwamy wszelkie zanieczyszczenia w postaci krwi, odcinamy żyłki i kanaliki. Wrzucamy serca do woreczka załączonego do opakowania, 1 startą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKotlety są samodzielnym daniem, do którego robimy zazwyczaj wyłącznie surówkę i jakieś ciekawe sosy, my jesteśmy maniakami salsy z passaty hehe. Możecie zrobić coś jeszcze typu ryż czy jakąś kaszę. Wybór należy do Was, co najlepiej będzie wam odpowiadało jako dodatek. Zabierajmy się zatem za tworzenie wspaniałych kotletów z fasoli. Kotlety z fasoli i ziemniaków (4 osoby) Składniki
vegetanieEintopf (wym. ajntopf – niem. jeden garnek) – potrawa jednogarnkowa, popularny posiłek przygotowany w jednym naczyniu, zastępujący cały obiad. Składnikiem dania może być boczek lub inne mięso, warzywa, ziemniaki, ryż lub kasza albo inne, dostępne w danej chwili dodatki. Potrawa w zależności od składników może przypominać zupę, gulasz lub potrawkę. Jest to typowe jedzenie ludzi ubogich – niewielkim kosztem osiąga się danie
vegetaniekoniec dodajemy połowę puszki czerwonej fasoli i całą puszkę mieszanki fasolowej. Dusimy razem jeszcze chwilę i skrapiamy delikatnie sosem sojowym. Gulasz jest gotowy. Podajemy go z chlebem, z kaszą, ryżem lub innymi dodatkami. My podajemy jeszcze do tego czosnek w zalewie chili. Smacznego i pozdrawiamy
vegetaniesprawa, szczególnie gdy coś nam wypadnie i nie mamy czasu ugotować takiej zupki, wyciągam rano słoiczek, a w południe już jest odmrożona, podgrzewam i podaję :) Zamiast ryżu daję też kaszy manny (1 i 1/2 łyżki
Kuchnia domowa Aniomega -6 ca 67%,które jakos kładniki diety regulują poziom cholesterolu. Łyżka t ego oleju zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb, mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu, majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się jeszcze więcej ciekawostek
Z Majeczką w kuchniAmeryce Południowej u stóp Andów. Hodowana przez Inków, zaczyna być coraz bardziej doceniana i u nas, mimo że na półkach sklepowych nie spotkamy jej tak łatwo, jak ryżu ,czy kaszy. Quinoa jest skarbem dla zdrowia. Ma ciekawy lekko orzechowy smak. Ziarno komosy ryżowej bogate jest w pełnowartościowe białko, witaminy z grupy B: B1 i B2, kwas foliowy i sole mineralne
Z Kuchni Do Kuchni