CIASTO: · mąka pszenna 500 dag · masło 200 g · żółtka 5 szt · proszek do pieczenia 2 łyzeczki MASA: · jabłka 2 kg · galaretka w proszku 2 op · cynamon 1 łyżeczka · kasza manna 1 łyżka BEZA: · białka 5 szt · cukier puder 1 szkl · kisiel w proszku 2 łyżki Z przesianej mąki, masła, żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce
Camilla w kuchnizagęszczaczy itd. Dzięki takiego zdrowemu gotowcowi danie przyrządzicie ekspresowo. Rano zajmie Wam to dosłownie chwilkę. Zapychającą mąkę pszenną zastąpiłam bezglutenową mąką gryczaną i jaglaną które są po prostu zmieloną kaszą. Jeśli nie macie takiej mąki pod ręką to wystarczy Wam maszynka do mielenia (taka jak do kawy) i bez problemu zrobicie mąkę sami. Do tego jajka, odrobina proszku do pieczenia
Mienta blogowocami Tosty ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową i warzywami Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą Sałatka kanapkowa z jajkiem i warzywami podana na chrupiących krążkach Sałatka owocowa z kaszy kuskus Szaszłyki caprese Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi Szaszłyki owocowe pina colada Tortilla z dwoma serami i salami Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą i prosciutto Gotowanie, pomimo
Moja smaczna kuchniagatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .Najważniejsze żeby tam znalazł się grzybek i cebulka. A tak skrótowo to mogą być mięsne ,z kasz, ziemniaków. ważne żeby dobrze bawić się a przy okazji smacznie zjeść Tym zdaniem chciałabym zaprosić do mojej akcji KRÓLESTWO ZRAZÓW która już wkrótce rozpocznie się na Durszlak.pl Skladniki
Eli Gotowanieczasu uzupełniać wodę . Na koniec doprawić sos solą ,pierzem można papryką ( zależy co kto lubi) Ponieważ jest sos można podawać nie tylko z ziemniakami ale i z ryżem ,kaszą również . Tu są podane ze smażoną białą kapustą
Eli Gotowanieczęsto . Zmieniam tylko dodatki i mam następne danie . Roladki faszerowane są idealnym dodatkiem mięsnym do kasz , ziemniaków lub sałatek warzywnych tak jak na zdjęciu Składniki 8 szt 4 duże filety drobiowe 30 dkg mięsa mielonego z indyka 2 duże cebule sól , pieprz
Eli GotowaniePlacki i naleśniki można podawać dzieciom od początku rozszerzania diety (czyli mniej więcej od końca szóstego miesiąca), natomiast skoro wprowadzamy produkty stopniowo, a zacząć najlepiej od warzyw, owoców i kasz, to czas na nabiał i jajka przychodzi znacznie później, w okolicach 7-8 miesiąca i w moim odczuciu to jest właśnie idealny moment, na zaserwowanie takich pyszności, jak opisana powyżej
Przepysznik - BLW i nie tylkonogi po zmartwychwstaniu i pozwalającą nabrać sił do walki jest krupnik. Jak wiadomo nie od dziś, ryż ma właściwości korkujące, dlatego ze sporego arsenału zbóż (obok jest jeszcze kasza jaglana i jęczmienna, najlepsze do krupniku) wybrałam właśnie ryż. Jest to jeden ze sposobów gotowania krupniku, bo jak to mówią, co dom to inny krupnik. Ten konkretny przekazała mi mama
Przepysznik - BLW i nie tylkomoich ulubionych dni w roku), postanowiłam wrzucić coś wesołego, smakowitego i równie niestandardowego co przepisy wrzucane przez nas do tej pory. We czwartek pojawił się pomysł na zużycie poobiedniej kaszy gryczanej, dzisiaj natomiast podobnie postąpiłam z ryżem. Wyszły fantastyczne naleśniki o lekkim posmaku opłatka, idealnie pasujące do syropu klonowego. Wydaje mi się też, że świetnie pasowałby do nich syrop pomarańczowy
Przepysznik - BLW i nie tylkoktóry zaprezentuję Wam poniżej, który swoja inspirację i początek miał w wywodzącym się z Pensylwanii naleśniku Dutch baby. Mniej znane, ale równie pyszne są fińskie naleśniki alandzkie na bazie kaszy manny bądź płatków ryżowych, a także pochodzące z tego samego kraju Pannukakku już bardziej przypominające klasyczne naleśniki, ale znacznie grubsze. Szwedzi chyba pozazdrościli Finom, ponieważ też mają swoją wersję
Przepysznik - BLW i nie tylkopłynu z patelni aby zahartować smietane aby się nie zważyła. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Sznycelki możemy zajadać tradycyjnie z ziemniakami albo ryzem czy tez kaszą. Wybór zostawiam Wam. A jaką surówkę polecacie do tego mięsa
Radość kipiąca uśmiechem.Jeśli cała woda wyparuje to podczas duszenia należy ja uzupełniać. Kiedy mieso jest już miękkie po około 60 min. nalezy potrawe doprawić do smaku. Podawac z zniemniakami lub kasza. Albo po prostu z pieczywem ;-) Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.kostke. Warzywa dodac do miesa i dusic do miekkosci. Około 15 minut prezd koncem dodac pokrojone jabłko w kostke oraz kapary. Doprawic do smaku. Podawac z pieczywem lub kaszami , ryzem albo ziemniakiami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.uniwersalna. Pod koniec gotowania można zagęścić łyzką mąki wcześniej wymieszaną z wodą aby nie było żadnych grudek. Wlać do sosu i zagotować. Podawac z pieczywem lub ziemniakami czy kaszami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.