lubią. I tak w kółko. Ale namieszałam :) Ale polecam skusić się i spróbować. Smaczny gulasz z rozpływającego się w ustach mięska ze smakowitym sosem. U mnie podany z kaszą jęczmienną i kiszonymi ogórkami. Składniki - żołądki z indyka 70 dkg. - czosnek 3 ząbki - papryka mielona, majeranek, ziele angielskie, listek laurowy, domowa wegeta - śmietana 12% - mąka 2 łyżeczki Wykonanie Żołądki moczę
Kuchnia z widokiem na ogródprzeważnie mielę i podaję w różnej formie. Dziś na obiad były pulpeciki w kremowym sosie pieczarkowo serkowym. Danie delikatne i syte. Uniwersalne, pasuje podane z ziemniakami, ryżem, makaronem, bądź kaszami. Skłaniki - mięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - jajko - mała czerstwa bułeczka - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta, majeranek,papryka mielona Na sos - pieczarki 40 dkg - serek topiony pieczarkowy 100g ( duży
Kuchnia z widokiem na ogródjest ono bardzo soczyste, delikatne,smaczne i zdrowe. Dziś na obiad przygotowałam pulpety w sosie pomidorowym, podałam z ziemniaczkami, ale takie pulpeciki pasują równie dobrze z ryżem ,makaronem czy kaszą. Polecam :) Składniki - mięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - jajko - mała czerstwa bułeczka - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta, majeranek,papryka mielona Na sos - koncentrat pomidorowy 70 g - śmietana
Kuchnia z widokiem na ogródPosypuję je domową wegetą, papryka i majerankiem. Zalewam gorącą, przegotowaną wodą mniej więcej do połowy skrzydełek i całość duszę na wolnym ogniu do miękkości mięsa. ( ok.30-40 minut ) Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami i oczywiście z ulubiona surówką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródserca można podać na dwa sposoby: duszone w własnym sosie z dodatkiem pieczywa, lub powstały sos zagęścić mąką, śmietaną, lub serkami i podać z czym kto lubi np. z kaszą, ziemniakami, makaronem. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródogniu aż do miękkości marchewki. Całość zaprawiam mlekiem wymieszanym z mąką i na koniec doprawiam roztartym majerankiem. Podaję z ryżem... tak mi najbardziej pasuje... ale myślę, że makaron, czy kasza tez będzie pasować :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródMoje wspomnienie tradycyjnego śniadania z czasów dzieciństwa to zupa mleczna. Zupy były różne, kasza manna, mleko z makaronem i oczywiście owsianka. Niestety nie przepadałam zbytnio za tymi zupami i męczyłam się nad talerzem zanim z niego zniknęła. Jedyną ulubioną była właśnie owsianka, musiała być gęsta i bardzo słodka. Już na talerzu babcia dodawała do niej kawałeczek masła, dla smaku. Dzisiejsza
Kulinarne przygody Gatitypomysłu na obiad? Mam go dla Was. Pyszne, soczyste i miękkie żeberka - idealne na rodzinny obiad. Ich przygotowanie jest bardzo łatwe, a możliwość dodatków nieograniczona. Jako, że ja uwielbiam kaszę, to zdecydowałam się właśnie na nią. Składniki: 1 kg żeberek 1 ketchup pikantny 150 ml bulionu 6 cebul sól, pieprz słodka papryka olej Wykonanie: Żeberka natrzeć solą i pieprzem
Pasja Smakudługiej nieobecności, spowodowanej natłokiem pracy i załatwianiem spraw, prezentuje wam wyjątkowy gulasz na ciemnym piwie. Proponuje podanie z ziemniakami lub ciemną kaszą. Składniki: ok. 1 kg wołowiny 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 2 średnie cebule 2 liście laurowe kawałek cynamonu szklanka ciemnego piwa 4 marchewki 5 dag suszonych moreli sól, pieprz. zmielony kardamon i cynamon Mięso opłukać, osuszyć, pokroić
Konrad Gotujefarszu. Kalmary faszerowane kuskus: Składniki na 2-3 porcje: 500 g odwłoków kalmarów z mackami 20/40 Farsz: drobno pokrojone macki kalmarów 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 szklanka kaszy kuskus ½ papryczki habanero ½ szklanki wrzącej wody 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 4 grube plastry salami Sól i pieprz do smaku natka pietruszki Sos do zalania wypełnionych kalmarów: 1/2 posiekanej papryczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPorcja zdrowia w smacznych ciasteczkach. ;-) Nie polecam osobom, które nie przepadają za kaszą gryczaną a co za tym idzie - za mąką z niej. Do ciasteczek dodałam błonnik jabłkowy naturalny ma pozytywny wpływ na przemianę materii. Można go pominąć, ale nie polecam, oprócz tego ma fajny, jabłkowy smak, który bardzo tu pasuje. :-) Przepis znalazłam u Daktyle w czekoladzie i dość mocno
Szefowa kuchnismażoną w cukrze skórką pomarańczową. I mam też jeden słoiczek. Mając więc i mango, i skórkę pomarańczy zrobiłem oto takie śniadanie. Czego użyłem? Do placuszków: -1/2 szklanki semoliny (kasza manna) -jajko -łyżeczka cukru pudru -mleko 1/4 szklanki -kawałek pokrojonego w drobną kostkę mango -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -mała szczypta soli -łyżeczka oleju rzepakowego -olej do posmarowania patelni
BaRepasowszem, więc polecam ten prosty przepis w diecie pooperacyjnej, ale dzieci też warto taką kaszką manną z malinami nakarmić Składniki na 1 porcję 250 ml mleka 1,5 łyżki kaszy manny 1 płaska łyżeczka cukru szczypta soli Do rondelka wlewamy połowę mleka i szczyptę soli. W drugiej części mleka mieszamy kaszkę. Mleko zagotowujemy, dodajemy cukier i kaszkę z mlekiem. Mieszamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięziemniaczana czy kartacze. Dania co prawda czasochłonne ale smak wart pracy. Kiedyś kiedy jeszcze sama nie podejmowałam się pieczenia kiszki ziemniaczanej kupiłam ze sklepu. Niestety rozczarowałam się bardzo. Dużo kaszy mannej jako zapychacza, psuje smak. Moja kiszka ziemniaczana jest mięciutka, delikatna, rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim do wypróbowania Składniki: 4 kg ziemniaków szklanka mąki
Z Majeczką w kuchninastępnie dodajemy śmietanę, pokrojoną pietruszkę sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj wedle uznania, do dekoracji posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Niezły Młynek