kasza - 17339 przepisów (strona:636/1156)

Ryba z piekarnika z warzywami i ryżem / Baked Fish with Rice and Vegetables 158

smakować troszkę inaczej. Ryba zapiekana w piekarniku dobrze smakuje z białym ryżem, ryżem basmati, jaśminowym, brązowym, dzikim lub czerwonym - wybierzcie taki, który najbardziej lubicie. Zamiast ryżu sprawdziłaby się również kasza jaglana lub komosa ryżowa. W daniu świetnie sprawdzi się ryż ugotowany 1-2 dni wcześniej. Jeśli ugotujecie go z wyprzedzeniem, przygotujecie taki obiad w kilka chwil po powrocie z pracy

Lekcje w kuchni
Jak naturalnie wzmocnić odporność u dzieci? 80

innego. Ale drodzy rodzice, nie możemy się poddawać i za każdym razem musimy podsuwać naszym pociechom nowe smaki. Oczywiście bazujemy tylko na naturalnej, nieprzetworzonej żywności. Niech dominują warzywa, owoce, kasze, dobrej jakości nabiał oraz mięso. Poza dietą bogatą w warzywa i owoce, powinniśmy wykluczyć występowanie słodyczy. Cukier bardzo źle wpływa na organizm i znacznie osłabia odporność. Troszkę więcej

Natka Pietruszki
Zupa grzybowa z pesto 100

klarowane. Następnie pora obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka. Na maśle szklimy pokrojonego pora. W następnym kroku do pora dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy. Dodajemy również kaszę i soczewicę. Następnie marchew obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Potem do pora dodajemy marchew, przesmażamy wszystko minutę. Potem dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Zaraz potem zalewamy wodą wszystko

Dorota Smakuje
Indyk w porach i cukinii 89

zabawę z dzieciaczkami. Myślę, że większość mam stosuje w kuchni taką samą zasadę Indyk w porach i cukinii to świetna propozycja obiadowa dla całej rodziny. Możemy podawać go z kaszą, ryżem albo ziemniakami. Co kto lubi. Zamiast indyka możemy także użyć piersi z kurczaka, będzie równie pysznie. Zapraszam do przepisu Indyk w porach i cukinii – składniki (na około

Natka Pietruszki
Sos pieczeniowy – tylko domowy! 225

bajecznie. Idealny zestaw składników powoduje, że będzie pysznym dopełnieniem każdego obiadu. Taki sos świetnie sprawdzi się nie tylko do dań mięsnych. Będzie niewątpliwie doskonałym dodatkiem do ulubionych klusek , kopytek, kasz lub makaronu . Z takim dodatkiem każde, nawet banalne danie nabierze wyjątkowego charakteru. Zapraszamy więc na przepis i mamy szczerą nadzieję, że wielu z Was od dzisiaj zacznie przygotowywać sos pieczeniowy

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak w sosie z sera pleśniowego / Chicken with Blue Cheese Sauce 104

ochotę, możecie dorzucić do niego kawałeczki podsmażonej papryki lub cukinii, połówki pomidorków koktajlowych albo garść świeżego szpinaku.  Kurczak w sosie z sera pleśniowego świetnie smakuje z makaronem ryżem, kaszą lub ziemniakami. Koniecznie wypróbujcie, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na kurczaka:) Jeśli szukacie przepisu na obiad z piersią kurczaka, polecam również mojego błyskawicznego kurczaka z sosem sojowym i warzywami

Lekcje w kuchni
Warzywny gulasz z boczniakami i dynią 171

bulion lub wodę i dodajemy wcześniej usmażone boczniaki. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Podajemy z makaronem, ryżem, kaszą lub kluskami

Smakowity Blog Kulinarny
Rydze w kremowym pomidorowym sosie 169

pieprzem. Do grzybów dodaj wino i duś 3 minuty, następnie dodaj śmietankę, wymieszaj i gotuj kolejne 3 minuty. Podawaj z natką pietruszki do ryżu, a jeszcze lepiej z ulubioną kaszą! Artykuł Rydze w kremowym pomidorowym sosie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Uniwersalny farsz mięsny 215

sobie z niemocą kulinarną) użyć jako „wypełniacz’ wszelkich szybkich zapiekanek można podgrzać na patelni i udusić w tym jajka metodą „na szakszukę” można podać z kładzionymi kluskami, ryżem lub kaszą można dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki, puszkę fasolki i mamy sycące danie jednogarnkowe. Jak przechowywać farsz mięsny: Najprościej jest podzielić na potrzebne nam porcje, powkładać w woreczki, woreczki pozbawić

ladykitchen
Veg manchurian – test patelni tytanowej WOLL 116

ewentualnie jeszcze cukrem. Wrzucić pulpeciki, wymieszać i posypać posiekaną dymką. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Falafel z sosem tahini → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym → Meksykańskie pulpeciki z indyka → Korma z kurczaka → Indyjskie rybne curry Artykuł Veg manchurian – test patelni tytanowej WOLL pochodzi z serwisu

Oryginalny smak
Pasta z czerwonej fasoli 76

Smacznego! Taką pastę możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni. Jest to idealna propozycja na przygotowanie pysznych i wartościowych kanapek. Spróbuj także: pasta z zielonego groszku, pasta warzywna z kaszą jaglaną. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pasta z czerwonej fasoli pochodzi

Natka Pietruszki
Schab w sosie 107

Schab duszony w aromatycznym sosie na bazie bulionu i ziół z dodatkiem warzyw – papryki i cukinii. To propozycja innej wersji podania schabu. Smakuje z puree ziemniaczanym, ryżem lub kaszą. Polecam także do podania warzywa z wody lub surówki. To obiad na kilka dni, który przygotujesz z łatwo dostępnych składników. Sos możesz dowolnie modyfikować dodając inne warzywa, np. posiekane pieczarki

Zasmakuj Kuchni
Szarlotka z budyniową pianką 614

Obroty miksera zmniejszamy i wsypujemy proszek budyniowy, miksujemy tylko do połączenia. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej, ponownie miksujemy tylko do połączenia. Ciasto w formie lekko oprószamy bułką tartą lub kaszą manną. Wykładamy przygotowane jabłka, wyrównujemy. Następnie dajemy budyniową piankę. Na wierzch ścieramy schłodzone ciasto kruche. Pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Źródło

Smaki Na Talerzu
Makaron rigatoni z indyczym ragu bianco 161

ambasadorką wyżej wymienionego programu. Warsztaty prowadził szef kuchni Szymon Szlendak. Na warsztatach przygotowywaliśmy 2 dania: – Makaron rigatoni z indyczym ragu bianco, – Eskalopki indycze w sosie cytrynowym z kaszą bulgur w stylu greckim. Oba dania były świetne i na pewno powtórzę je w domu. Dzisiaj podzielę się z Wami makaron z indyczym ragu bianco. Składniki: 100 g makaronu rigatoni

Moja pasja smaku