kasza - 17339 przepisów (strona:633/1156)

Gołąbki warzywne z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku 406

odsłona jednego z największych klasyków kuchni polskiej, czyli gołąbków Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię gołąbki, zarówno te klasyczne, z ryżem i mięsem mielonym oraz te z kaszą gryczaną i grzybami. Nie mogłam więc sobie odmówić gołąbków na obecnej diecie i muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych dań, które przygotowuję praktycznie co tydzień. Jeśli

Okiem Blondynki by McBlondi
Sałatka z zielonych szparagów 162

Postanowiłem zrobić jakiś przepis z połączenia tych dwóch pierwszych produktów, jajko - źródło białka , szparag - porcja warzyw więc brakuje węgli i tłuszczu - jako źródło węglowodanów poszły młode ziemniaczki (jakoś ryże, kasze mi tu nie pasowały) a jako źródło tłuszczu dressing chrzanowo czosnkowy na bazie oleju z pestek winogron. Powiem Wam szczerze wyszła lekka i pyszna kolacja dla dwojga - standardowo żona zjadła

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Bananowy sernik z jagodową polewą (na twarogu) 210

masę. W misce miksujemy masło z cukrem waniliowym. Dodajemy bananowo-serową masę i 2 łyżki mąki ziemniaczanej, krótko miksujemy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną foremki (u mnie mała okrągła). Wierzch polewamy gęstym sosem jagodowym (opcjonalnie dodajemy świeże jagody lub borówki). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra dół, środkowy poziom

Słodkie okruszki
Jaglanka makowa z owocami i migdałami 156

Jaglankę doceniają piłkarze i sportowcy. Kasza jaglana działa odkwaszająco, jest lekkostrawna i ma mnóstwo dobroczynnych właściwości. Zawiera lecytynę, która poprawia pamięć i koncentrację, krzemionkę, która ma wpływ na wygląd skóry i paznokci, dużo witamin z grupy B potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jest bogatym źródłem antyoksydantów, które hamują działanie wolnych rodników. Nie zawiera glutenu. Przyda się jej spożywania kiedy

AZgotuj!
Klopsiki w sosie pomidorowym z ciecierzycą 182

wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie układamy na przygotowanym sosie pomidorowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-30 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, kaszą, ziemniakami lub makaronem. 101 przepisów Świata Kobiety

Smaki Na Talerzu
Pulpeciki w sosie koperkowym 212

wrzenia i chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany. Pulpeciki najlepiej smakują w towarzystwie klasycznych tłuczonych ziemniaków i buraczków. Świetnie sprawdzi się również kasza. * używam dobrej jakości mięsa z szynki wieprzowej By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Ryż z mięsem mielonym, kukurydzą i zieloną fasolką szparagową 217

Dania z ryżem nie muszą być nudne i obciekające sosem. Polecamy ryż z mięsem mielonym i warzywami, który nam bardzo posmakował. Dodatek kukurydzy nadaje daniu chrupkości

Kuchenne Wariacje
Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie 321

połówki brzoskwiń z puszki kroimy w większą kostkę. Połowę owoców dodajemy do jasnego ciasta, połowę do ciemnego. Mieszamy łyżką z ciastem. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną małą blaszkę (u mnie prostokątna). Najpierw wylewamy jasną część, a potem dowolnie ciemną. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia

Słodkie okruszki
Kotlety z indyka z warzywami 280

mielone z warzywami. Polecam też inne potrawy z indyka: – Rolady z indyka pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka polecam zrobić na obiad pyszne kotlety mielone z warzywami. Kotlety mielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona pierś z kurczaka w sosie kokosowym z pieczarkami i szpinakiem 487

naczyniu żaroodpornym niczego nie trzeba pilnować. Nie trzeba mieszać, sprawdzać, danie po prostu robi się samo. Po 40 minutach wyciągamy z piekarnika gotowego kurczaka, którego można zjeść z kaszą jaglaną, brązowym albo czerwonym ryżem, sałatką lub bez żadnych dodatków. Piersi z kurczaka można podawać w całości lub też poszarpać mięso widelcem i wymieszać z sosem wedle uznania :) Koniecznie

Book of spells
Keks mandarynkowy 229

pieczenia keksówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na około 50-60 minut ( lub dłużej, do tzw suchego patyczka).   Uwagi: Mandarynki otoczyłam w 1-2 łyżkach kaszy manny Musiałam piec o około 15-20 minut dłużej

Smaki Na Talerzu
Indyk z cukinią w sosie serowym 214

resztę przypraw. Smażymy. 3. Jak indyk będzie usmażony zmniejszamy gaz, dodajemy śmietankę i pokruszony ser. Mieszamy, dopóki ser się nie roztopi. Jeśli trzeba doprawiamy i gotowe. Podajemy z ryżem, kaszą i surówką :-) Smacznego

kruche babeczki
Gulasz z meksykańskim chili sin carne 167

jakiś czas postaram się coś dodać. Dzisiaj gulasz niby prosty ale pyszny z dodatkiem chili sin carne Bonduelle i przyprawami Galeo. Można go podać z ziemniakami, ryżem czy kaszą co lubicie i na co macie czas. Zapraszam :) Składniki : około 700 g karkówki 1 cebula 1 puszka chili sin carne Bonduelle 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego Galeo 1/2 łyżeczki świeżo

Sama słodycz i szczypta chili
Rosół z kostką z kaszy manny 201

dużym garnku i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimum .W trakcie gotowania zbierać "szumowiny".Doprawić w razie potrzeby. Odstawić z ognia.Podawać z kostką z kaszy manny. Kostka ½ szkl.kaszki manny 2 szkl.wody 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki koperku sól, pieprz 1 szklankę wody zagotować z solą i masłem. Kaszkę wymieszać z drugą szklanką wody

Moje domowe kucharzenie
Klopsiki w sosie koperkowym z kaszą gryczaną 189

się nie rozleciały ) ok. 20 minut . Na sam koniec dosypujemy koperek, który nam pozostał i na tym kończymy gotowanie i zaczynamy degustację pysznych , koperkiem pachnących klopsików :) Ja podałam z kaszą gryczaną . Życzę smacznego

Różne smaki w kuchni