Tarta chili con carne

Tarta chili con carne

Tarta chili con carne

Składniki na ciasto : • 200g mąki pszennej • szczypta soli • 100g masła • 1 jajko • 3 łyżki lodowatej wody Wszystkie składniki bardzo dobrze wyrobić np przy pomocy malaksera. Kulę ciasta owinąć folią i wstawić na ok 30 minut do lodówki lub na 15 minut do zamrażalki. Formę do tarty o średnicy 24 cm natłuścić i wysypać kaszą manną. Ciastem wylepić dokładnie spód i boki oraz ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 35 min w temp. 180 minut. Składniki na nadzienie : • 500g mielonej wołowin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto, tarta, roszponka, obiad, wołowina, fasola, czekolada, czerwona fasola, fasola czerwona, kasza, biała czekolada, bez pieczenia, ser biały, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, tarta na słodko, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.