kasza - 17339 przepisów (strona:499/1156)

Bukkake soba 153

waha się od 2,5 zł do 10 zł. Już wiecie po ile macie szukać :) Ewentualnie użyjcie innego cienkiego i długiego. Składniki: - makaron soba - bulion w kostce - por - kasza gryczana niepalona - biała rzodkiew Wykonanie: Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Osobno przygotowujemy bulion i trochę chłodzimy. W talerzu umieszczamy makaron, kładziemy na niego startą białą rzodkiew, pokrojonego pora i ugotowaną(...)następnie trochę podsmażoną kaszę gryczaną. Całość zalewamy trochę bulionem

Kryzysowa Książka Kucharska
Bakłażan zapiekany z pomidorem i mozzarellą 147

Przepis na szybką i smaczną przekąskę. Bardzo lubię bakłażany pod każdą postacią, ale przyrządzony w ten sposób smakuje mi chyba najbardziej. Składniki: 1 bakłażan 2 pomidory

kuchnia doski
mielony 154

Kotlet mielony z kaszą gryczaną, ziemniaki, buraczki słodko kwaśne i kompot :)  Proste i dobre jedzenie dla każdego, jeżeli ktoś lubi zwykłe domowe dania :)  Ziemniaki gotujemy w łupinach, buraczki serwujemy ze słoika w spiżarni lub ze sklepu :) ... Mięso mielone z szynki jest za "chude" na kotlety, dodałem więc ugotowaną kaszę,  oczywiście jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek i cebulę

chleba naszego
Klops z boczku i szynki 137

coś do chlebka, moi mięsożercy tylko na to czekają :) Składniki : 1/2 kg chudego surowego boczku 1/2 kg surowej szynki 3 jajka sól, pieprz czarny i ziołowy ok. 5 łyżek kaszy manny 3 ząbki czosnku  2 małe cebule zioła prowansalskie, maggi do smaku Przygotowanie : Mięsa zmielić, dodać do niego przyprawy i jajka oraz kasze mannę- wyrobić Cebule pokroić drobno

Proste Potrawy
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 714

więc obiad na kilka dni mamy z głowy. Podbijają każde imprezy i święta.  ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone drobiowe ok. 1 kg.  mięso mielone wieprzowe ok. 0.5 kg.  kasza manna 3 łyżki jaja 2 sztuki kapusta pekińska 1 główka ryż ugotowany 3 woreczki  cebula 1 sztuka sól 1 płaska łyżka przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka pieprz mielony(...)przecier pomidorowy 1 słoiczek ~~METODA~~ Mięso mielone ze sobą wymieszać. Dodać sól, pieprz i przyprawę uniwersalną. Dokładnie wyrobić mięso. Najlepiej odstawić na noc do lodówki. Po czym dodać ryż, kaszę mannę, poszatkowaną kapustę, podsmażoną na oleju cebulę oraz jaja. Wymieszać. Uformować gołąbki na kształt małej piąstki. Obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oleju z każdej strony na złocisty kolor

Kuchnia Paulettes
Kotlety mielone z marchewką 106

dzieci będą je wcinać. Dzięki dodatkowi marchewki mielone są delikatne. Składniki: 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 spora marchewka 1/2 cebuli czerwonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 płaska łyżka mieszanki ziół bez soli 1 jajko 1 łyżka bułki tartej + 1 łyżka do obtoczenia olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy(...)tarce o dużych oczkach do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Duszona wołowina w sosie 116

czymś innym :) Pyszny delikatny obiad z super miękką, wręcz rozpadającą się wołowiną. Podajemy z czym chcemy. U nas były to ziemniaki oraz gotowa sałatka ze śmietaną. Wam proponuję też kaszę gryczaną.  Składniki:   * 500g wołowiny  * 1 mała cebula * 2 ząbki czosnku * 3 ziela angielskie * 2 liście laurowe * woda * wegeta, pieprz * 2 kostki pieczeniowe Wołowiny kroimy w średniej grubości(...)się nie wygotowała. Po 3 godzinach sos zatrzepujemy: 1 łyżka mąki roztrzepana w 1 łyżce wody. Jeśli sos nie jest ciągle wystarczająco gęsty, zatrzepujemy ponownie.  Podajemy z ziemniakami, kaszą lub makaronem

Klasyka Gotowania
Zdrowe zakupy spożywcze #1 :) 175

jest równie pyszne. Nadaje potrawom kremowości i cudownego czekoladowego smaku. Na zdjęciu widać jedynie grudki produktu, ale to tylko niewielka część masy, pozostała występuje w formie sypkiej.  Kasza gryczana palona  Kto nie lubi kaszy gryczanej?! Ja uwielbiam! Przez ostatni czas jadłam tylko niepaloną, więc czas najwyższy przypomnieć sobie ten wyrazisty palony smak tego zboża.  Płatki owsiane / Płatki

Zdrowie na języku :P
Sernik czekośliwka. Bez jajek 140

Składniki na masę serową: 650 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 150 g miękkiego masła 175 g brązowego cukru 125 ml gęstej śmietany 12% 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kaszy manny 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 mały słoik czekośliwki Masło miksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę manną, proszek do pieczenia, zmiksować

Domowa cukiernia Ewy
Polędwiczki w sosie marsala 231

przez 2 minuty. Dodaj bulion, zagotuj, a następnie dodaj mięso. Gotuj przez 8 minut. Przed końcem gotowania dopraw sos śmietaną, ewentualnie solą i pieprzem. To danie idealnie pasuje do kaszy. Moje dzieci mają długie zęby na kaszę. Za to ziemniaki mogą jeść codziennie. Ale surówka z brokułu , którą tu niedawno prezentowałam smakowała im. The post Polędwiczki w sosie marsala appeared

codojedzenia
Pałki pieczone z kaszą 179

Składniki: 1/2 kg pałek z kurczak 1 szklanka kaszy jęczmiennej czubryca czerwona Plenus obsybka maspolanka do mięs Plenus pieprz miód olej przyprawa uniwersalna Przygotowanie: Pałki obsypać przyprawami i oblać płynnym miodem. … Czytaj dalej Pałki pieczone z kaszą

czarrna od kuchni
Kasza gryczana z białą kiełbasą 101

chodzi o czas do południa. Trzeba było wymyślić coś, co szybko się robi i na dodatek samo ;) No i zrobiło się :D Pysznie na dodatek ;) Składniki 100 g białej kaszy gryczanej 1 duża marchew 1 szklanka mrożonego groszku 1 cebula 1 łyżka suszonej natki kolendry 400 ml bulionu warzywnego 8 pętek białej kiełbasy (cienkiej)     Przygotowanie   Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę mieszamy z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem, posiekaną cebulą i natką kolendry. Całość zalewamy bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładnie rozprowadzamy. Na wierzch układamy białe kiełbaski. Zapiekamy pod przykryciem 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Szybki gulasz z indyka 136

Świetna propozycja dla zabieganych, bo gulasz robi się ekspresowo. Można go jeść ze świeżym pieczywem lub kaszą. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi z indyka 3 czerwone papryki 1 łyżka margaryny sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chilli 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i papryką. W głębokiej(...)miękka, Do 1/2 szklanki wlać wodę, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Wlewać stopniowo do gulaszu, mieszając. Gulasz ponownie zagotować i doprawić solą, pieprzem i chilli. Podawać z pieczywem lub kaszą

Passions hobbies life
#kuchniazpazurem, czyli kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 200

opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka domowego masła orzechowego  80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3 łyżki mleka Do dekoracji: ekspandowana kasza jaglana, biała czekolada Masło i olej kokosowy utrzeć z ksylitolem do połączenia. Suche składniki wymieszać ze sobą w misce. Połączyć wszystkie składniki ze sobą łącznie z mlekiem i zagnieść ciasto(...)Podzielić na dwie części, rozwałkować i wykrawać kotki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, dekorując ekspandowaną kaszą jaglaną (tworzymy oczka i nosek, a wąsy odciskamy przy pomocy noża). Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu dokończyć dekorację - namalować kotkom uśmiechy

FitKot
Zupa jarzynowa z metką 114

więc jak z tatarem...tutaj poszliśmy na kompromajz ;) a i tak przednio wyszydło :D Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mały seler por  3 ziemniaki 50 g kaszy orkiszowej 300 g metki (u nas berlińska) 1 łyżka oleju rzepakowego 1,2 l bulionu warzywnego koperek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)tłuszczu smażymy starte na dużych oczkach, jarzyny, pokrojony w talarki por. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę razem smażymy. Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy metkę, kaszę i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym koperkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania