Te wpis został przygotowany do akcji "Dzienny jadłospis" Jak się pojawiła, to zupełnie nie wzbudziła mojego zainteresowania, ale po jakimś czasie stwierdziłam, że może
Zdrowa Kuchnia SowyUświadomiłam sobie nie tak dawno, że od jakiegoś czasu nie ma prawie w mojej kuchni pszenicy. Kiedyś używałam tylko mąki z pszenicy (pełnoziarnistej), potem przeszłam na
Zdrowa Kuchnia SowyNa pożegnanie lata i malin - placki/pankejki z serkiem wiejskim (z serkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo lubię curry odkąd je odkryłam, co stało się, jak właśnie sprawdziłam na blogu, równe 2 lata temu:) Kiedyś curry kojarzyło mi się z potrawami wielce
Zdrowa Kuchnia SowyPiekłam kiedyś, dawno już temu, ciasto z cukinią . Jak się okazało wymyśliła je Pinkcake, która poleciała mi również zrobienie ciasta szpinakowego . Oczywiście miałam zrobić, ale do
Zdrowa Kuchnia Sowyidealny przepis dla najmłodszych – goferki są bardzo delikatne. Szybkie gofry z bananem i kaszą manną – składniki (8 sztuk): 1 duży banan, szklanka kaszy manny, szklanka mleka, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka cynamonu, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki płatków jaglanych, 1 jajko. Sposób przygotowania Najpierw wsyp kaszę do miski, zalej ją mlekiem, wymieszaj i odstaw(...)dodatkami, np. świeżymi owocami i masłem orzechowym. Smacznego! Wypróbuj także: gofry jaglane, muffinki owsiane z owocami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Szybkie gofry z bananem i kaszą manną pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka Pietruszkiteraz dużo i w najlepszym smaku. Wystarczy wybrać swoje ulubione, dorzucić do nich jakąś kaszę, makaron, strączki, dodać jakiś ser albo coś chrupiącego, jakiś prosty sos i najszybszy i najlepszy obiad letni gotowy. Dziś sałatka z kaszą (użyłam orkiszowej ale może być też jęczmienna czy jaglana), warzywami - ogórkiem, papryką, pomidorem i oliwkami, z dodatkiem rukoli i sera feta(...)Sałatka dobrze się przechowuje, więc można zrobić ją wcześniej i przechować w lodówce, lub zabrać jako obiad na wynos do pracy. Sałatka z kaszą, warzywami i fetą Składniki: 1 torebka (100 g) kaszy - orkiszowa, jęczmienna, jaglana albo bulgur 1 papryka 2 pomidory 1 ogórek 1/2 szklanki czarnych oliwek 2 garście rukoli 100 g sera feta do posypania SOS 4 łyżki
Smaczny zeszytZimą, mimo że mamy ograniczony dostęp do świeżych owoców i warzyw, nasze śniadanie może być urozmaicone. Ja wtedy stawiam na wszelkiego rodzaju płatki i kasze. W szczególności kasza owsiana i jaglana są wdzięczne do posiłków na słodko. Wystarczy kaszę ugotować na mleku lub napoju roślinnym i dodać sezonowe owoce np. kiwi, pomarańcze oraz ulubione orzechy. Świetnym rozwiązaniem są także mrożone
Fabryka pomysłówrazy wrzucaliśmy na Niedzielnego Kucharza. Zamiast ryżu, tak jak w oryginalnym przepisie, wykorzystaliśmy pęczak. Swoją drogą to bardzo dziwne, że kuchnia anglo-saska jakby nie znała w ogóle kasz: gryczanej, pęczaku, jaglanej. Bardzo rzadko można trafić u nich na sensowny przepis z kaszą. Z kolei zamiast łososia, jak w oryginale, użyliśmy krewetek. Nie każdy je lubi. Jeśli za nimi
Niedzielny kucharzBardzo polubiłem domowej roboty budynie z kaszy manny lub jaglanej. Mimo tego, że te drugie są zdrowsze, często wybieram jednak kaszę mannę ze względu na lepszą konsystencję oraz mniej intensywny smak. Tym razem budyń będzie truskawkowy i podany ze świezymi truskawkami. Trzeba korzystać z krótkiego sezonu na te owoce
Milion Smakówsmakowitość Amerykanie nie znają kaszy Zamiast ryżu w przepisie wykorzystaliśmy nasz ulubiony pęczak. Swoją drogą to bardzo dziwne, że kuchnia anglo-saska jakby nie znała w ogóle kasz: gryczanej, pęczaku, jaglanej. Bardzo rzadko można trafić u nich na sensowny przepis z kaszą. Podobnie jest z kuchnią włoską, nie wiemy jak to jest z Francuzami – jeszcze to sprawdzimy. Nie wiedzą
Niedzielny kucharzsmakowitość Amerykanie nie znają kaszy Zamiast ryżu w przepisie wykorzystaliśmy nasz ulubiony pęczak. Swoją drogą to bardzo dziwne, że kuchnia anglo-saska jakby nie znała w ogóle kasz: gryczanej, pęczaku, jaglanej. Bardzo rzadko można trafić u nich na sensowny przepis z kaszą. Podobnie jest z kuchnią włoską, nie wiemy jak to jest z Francuzami – jeszcze to sprawdzimy. Nie wiedzą
Niedzielny kucharztwardsze. “Kto w tłusty czwartek nie zje pączków kopy, temu myszy zniszczą pole i będzie miał pustki w stodole” Oprócz opycha nia się pampuchami jadano również pierogi z kaszą gryczaną lub jaglaną, sowicie okraszone słoniną, dobrze omaszczony żur, tzw. maćki, czyli żołądki wieprzowe nadziewane kaszą (oczywiście potraktowane skwarkami). Zjadano również spore ilości smażonych lub gotowanych jaj. Za popitkę najczęściej służyło
Kate's Kitchentwardsze. “Kto w tłusty czwartek nie zje pączków kopy, temu myszy zniszczą pole i będzie miał pustki w stodole” Oprócz opycha nia się pampuchami jadano również pierogi z kaszą gryczaną lub jaglaną, sowicie okraszone słoniną, dobrze omaszczony żur, tzw. maćki, czyli żołądki wieprzowe nadziewane kaszą (oczywiście potraktowane skwarkami). Zjadano również spore ilości smażonych lub gotowanych jaj. Za popitkę najczęściej służyło
Kate's Kitchennadchodzący rok. Ciasto na pączki zresztą też było nieco inne. Przede wszystkim bez drożdży, więc było zbite i znacznie twardsze. Oprócz opychania się pampuchami jadano również pierogi z kaszą gryczaną lub jaglaną, sowicie okraszone słoniną, dobrze omaszczony żur, tzw. maćki, czyli żołądki wieprzowe nadziewane kaszą (oczywiście potraktowane skwarkami). Zjadano również spore ilości smażonych lub gotowanych jaj. Za popitkę najczęściej służyło
Kate's Kitchen