chodzi o desery, których ostatnimi czasu pojawiło się tu bardzo dużo. Od szarlotki przez ciasteczka z amarantusa , pralinki orzechowe aż do muffinek z komosy ryżowej czy też kaszy jaglanej - jest w czym wybierać, ale po fali słodyczy przyszedł czas na coś wytrawnego. Wege obiady to również przepyszna opcja. Miałam okazję zachwycić się nimi podczas ostatnich wakacji w Green
peanutbuttermonsterprzełożyć je na talerz by "odpoczęły". Świetnie pasuje do nich sos na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem startej skórki z cytryny i papryczki chili. Do greckich przysmaków podałam kaszę jaglaną. Kofty zostały przygotowane na patelni grillowej , która świetnie sobie z nimi poradziła. Co ciekawe, dzięki temu, że ma wzmocnione dno można jej używać także na kuchenkach indukcyjnych . Piękne połączenie
Pasja Smakuminut odwracamy i zalewamy zmiksowanym sosem, zmniejszamy ogień. Na wolnym ogniu dusimy 10 minut. Jeżeli jest za gęsty sos podlewamy wod ą i mieszamy. Podajemy z ryżem, kaszą jaglaną lub ziemniakami i surówką. Smacznego .CMOK
Pasje Jolkitermoobieg), 6. posypujemy zmielonymi orzechami. 7. dopiekamy jeszcze 5 minut. Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym i ryżem lub z makaronem ryżowym, choć sądzimy, że pstrąg i towarzystwem kaszy jaglanej nie pogardzi! /jeśli chcecie, wrzucimy niebawem przepis na idealny, domowy dip czosnkowy/ Jeśli masz ochotę na więcej przepisów (a obiecujemy, że będzie w czym wybierać) - koniecznie polub
Wypisz Wymalujminut, by sos odparował i lekko zgęstniał. Przelewamy sos do rondelka z mięsem,pieczarkami i cebulką. Na koniec posypujemy obficie natką pietruszki. Podajemy z niezwykle zdrową kaszą jaglaną
Walijskie Pichceniesmaku solą i papryką. Łyżkę mąki zalewamy 1/4 szkl wody, rozrabiamy i wlewamy do gotującego się gulaszu. Na koniec dodajemy śmietanę zahartowaną w odrobinie sosu. Podajemy z ryżem, kaszą jaglaną lub pełnoziarnistym makaronem
Walijskie Pichcenieprzepisem oraz zdrowym odżywianiem postanowiłam zrobić muffiny bez mąki. I wyszły, piękne i słodkie. Cu-do-wne! Składniki: 3/4 szklanki mielonych migdałów 1 i 1/4 szklanka zmielonej na mąkę kaszy jaglanej (można użyć gotowej mąki jaglanej) szklanka puree z upieczonej dyni 1/2 szklanki świeżej żurawiny 50 gram posiekanych orzechów włoskich 2 jaja 3 łyżki miodu 2-3 łyżki oleju kokosowego
Mango Papajawszystko z 5 minut na koniec wlać chochelkę rosołu z kurczaka dusić wszystko z 15 minut na średnim ogniu na koniec wsypać koperek i wymieszać pyszne z ryżem, ziemniakami, kaszą jaglaną lub z bułką........SMACZNEGO!!! przyprawy z Indii GARAM MASALA Royal Brand do drobiu, mięs, ryb - produkt naturalny,nie zawiera glutaminianu sodu - opakowanie: 30 gram - smak: cierpki i pikantny - zapach
W Mojej Kuchni Lubięwitamin i minerałów (mangan, magnez, miedź, witaminę B2). O marchewce wspominałam już dodając przepis na pikantny krem marchewkowo-pomidorowy i wykorzystałam ją również robiąc burgery z kaszy jaglanej i marchewki . Ciekawostka: Migdałowiec (Almond) pochodzi z rejonów Bliskiego Wschodu. Często wykorzystywany jest w tamtejszej kuchni. Składniki na 25-30 dużych ciastek 50 g płatków migdałów
Czarnawisienkasmak ma prawie neutralny, z minimalną nutką goryczy. Błonnik gryczany da się zjeść jako dodatek do jogurtu z granolą czy muesli. Dobrze wkomponuje się w moje ulubione puddingi z kaszy jaglanej albo quinoa z dodatkiem cynamonu. Myślę, że najlepiej sprawdzi się jako dodatek do pieczenia chleba, zwłaszcza razowego oraz kruchych ciastek wieloziarnistych. mikronizowana łuska gryki ma ciemnobrunatny kolor
głodny alergikcukru dla dzieci -masło sezamowe słodzone agawą -masło orzechowe z kokosem -buraczki pychotka -hummus naturalny -pasztet meksykański -pasztet warzywny z cieciorką -pulpety w sosie pomidorowym -masło orzechowe -paprykarz z kaszą jaglaną -tahini naturalne -musztarda łagodna -strogonow -sznycelki a la cielęce -gulasz Niektóre nazwy sugeruja produkt mięsny! Ale nic bardziej mylnego! Wszystkie produkty są bez zawartości mięsa.Motywem przewodnim i głównym
Z Kuchni Do Kuchnispotkania z jarmużem - czipsy z jarmużu - zadziwiająco chrupiące, leciutkie, o orzechowo-brukselkowym smaku. No i jakie zdrowe! A już niedługo podrzucę Wam przepis na oszukane gołąbki z jarmużem i kaszą jaglaną. Składniki (na małą porcję): 10 dużych liści jarmużu 3 łyżki oleju łyżeczka curry szczypta soli Przygotowanie: Liście dokładnie umyłam i osuszyłam. Usunęłam z liści twarde łodygi, a resztę porwałam
Kulinarny Pamiętnikzaostrzyć nieco smak mięsa do środka dałam salami, marynowaną paprykę, czerwoną cebulę i zielone oliwki. Roladki dusiłam w sosie śmietanowym, dodając pod koniec majeranek. Podałam je w towarzystwie kaszy jaglanej z dynią. Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów schabu (ok. 1,5 cm) salami w plastrach kilka kawałków papryki, pokrojonej w paski (użyłam marynowanej) 1 mała cebula, najlepiej czerwona
Czerwień i błękitwłasnoręcznie robione szczególnie polecany jest sok z buraków ważna informacja jest taka że można je pić tylko do południa Kasza jasna niepalona gryczana oraz ryż brązowy, kasza jaglana oraz makarony razowe. Pamiętajcie że wszystkie te artykuły maja charakter informacyjny. Jeśli uważacie że problem dotyczy was skontaktujcie się ze specjalistą
NaKońcuJęzykaspacerach i oczywiście w wolnej chwili która zawsze pojawia się w sobotę, nie była bym sobą gdybym czegoś nie przyrządziła.. A ponieważ ostatnio piekłam ciasto bezglutenowe z kaszy jaglanej przepis znajdziecie TU specjalnie dla siebie to dziś specjalnie dla J. przyrządziłam Galette czyli prościej mówiąc tarta na kruchym cieście z rabarbarem, twarogiem oraz gruszką... Składniki: Ciasto
NaKońcuJęzyka