kasza gryczana z warzywami - 879 przepisów

Kasza gryczana z warzywami 204

iście ekspresowym tempie ;) Składniki dla 4 osób: 2 woreczki kaszy gryczanej (u mnie Sonko) 2 małe papryki  2 małe cukinie 200 g pieczarek 100 g pomidorków koktajlowych 1 duża cebula 3 ząbki czosnku zielona pietruszka pieprz, sól, oregano (lub ulubione przyprawy) odrobina oleju lub masła do podsmażenia warzyw Przygotowanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki

Ze smakiem i z pasją
Kasza gryczana z warzywami sezonowymi 211

gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie.Marchew, pietruszkę, obrać, pokroić w ćwiartki, seler w grubsze słupki. Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym - wrzucić warzywa - smażyć na wolnym ogniu. Posolić. Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodać cebulę, pokrojoną w piórka.Na koniec wrzucić nać selera i pietruszki, migdały i pomidorki.Zgasić ogień.Dolać oliwę, wsypać kaszę

kolorowotorcikowo
Papryka faszerowana kaszą gryczaną, kurczakiem, warzywami :) 220

Ciekawy pomysł na obiad, który nie dość, że prezentuje się dość interesująco to i genialnie smakuje! Ostatnio często urozmaicam sobie właśnie w ten sposób główny posiłek

Zdrowie na języku :P
Kasza gryczana&pieczone warzywa&wieprzowina w sosie sojowym 240

razu skojarzył mi się domowy obiad, jednak nie miałam czasu bawić się w gulasz ani ciemny sos. Postawiłam na coś łatwego i nieskomplikowanego: pieczone warzywa i pikantną wieprzowinę. Składniki: 1 "kotlet" wieprzowy 1 woreczek kaszy gryczanej  1 cukinia 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 4 szparagi ze słoika 1 cebula 2 ząbki czosnku  3 pomidory suszone 6 małych(...)były kompletnie surowe. Do naczynia żaroodopornego przekładamy warzywa, posypujemy je przyprawami, następnie polewamy oliwą i mieszamy. Pieczemy w piekarniku ok. 25-30 minut. 5 minut przed wyciągnięciem posypujemy mozarellą (fetą lub innym żółtym sere, wg uznania). Mięso grillujemy.    Nielubiana przez Naczelnego kasza gryczana zyskuje powoli jego uznanie! Cóż, może kiedy się pokochają

Kitchens Alphabet
Pstrąg łososiowy na parze z kaszą gryczaną i warzywami 203

papierowym ręcznikiem. Posypujemy z obu stron pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu rybę wraz z warzywami parujemy przez 10-12 minut. Po przyrządzeniu podajemy z kaszą gryczaną i pokrojonymi oliwkami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kasza gryczana z warzywami 188

możliwość skosztowania nowych i smacznych potraw, a co ważniejsze duża część z nich jest szybka w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Nie inaczej było w przypadku kaszy gryczanej z warzywami, zobaczcie jak prosto i szybko przygotować to danie. Danie to możecie zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kasza gryczana z warzywami – składniki na 2 porcje(...)warzywami – przepis Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W osolonej wodzie gotujemy al dente brokuła. Na odrobinie oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy brokuła groszek, kukurydzę i całość dusimy razem przez ok. 2 minuty. Dodajemy ugotowaną i odcedzoną z wody kaszę i wszystko mieszamy razem na patelni.   Nasz obiad jest gotowany :) Smacznego! Post Kasza gryczana

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Danie Jedno Garnkowe - Kasza Gryczana z Warzywami i Piersią Kurczaka 189

Witam serdecznie Propozycja na pyszne i bardzo syte danie jedno garnkowe z kaszy gryczanej , warzyw i piersi kurczaka . Jest bardzo smaczne i zdrowe zawiera złożone węglowodany i pełno wartościowe białko . Będziemy potrzebować : 300 g kaszy gryczanej (przed gotowaniem) 1 podwójna pierś kurczaka (około 600 g) 1 brokuł (około 500g) 1 strąk papryki czerwonej 400 g pieczarek 1 puszka(...)zamarynowania piersi kurczaka : około 50 ml oleju 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta pieprzu szczypta pieprzu cayenne lub papryki ostrej Link do filmu z przygotowania : Kasza gryczana z warzywami  https://www.youtube.com/watch?v=BKKtH7GKjGw Przygotowanie : Umytą i osuszoną pierś z kurczaka oczyszczam z białych błonek , chrząstek i kroję w kostkę . Do miseczki daję olej dodaję przyprawy : tymianek , pieprz ,pieprz

Uwaga Babcia Gotuje
Kasza bulgur z warzywami i kurczakiem 228

Nie wiem czy to można nazwać sałatką, czy może jednak tradycyjnym daniem. Kasza bulgur z warzywami i kurczakiem to bardzo szybkie w przygotowaniu danie, które możemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kasza gryczana z cukinią i kurczakiem 217

Zapewnie wielu z Was uzna, że kasza gryczana z cukinią i kurczakiem to danie bardziej studenckie aniżeli posiłek dla całej rodziny. I tutaj Was zaskoczę to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaszotto z warzywami i soją - wegańskie, bezglutenowe :) 146

Proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe, pełne różnych warzyw, kaszy gryczanej, ziaren soi, a także aromatycznych przypraw. Jest to opcja bezmięsna i bezglutenowa. Z poniżej użytych składników wychodzą 2-3 porcje. Składniki (2-3 porcje): 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1/2 brokuła 1 malutka dynia Hokkaido 100 g ugotowanych ziaren soi  120 g kaszy gryczanej(...)pieczarkami i chwilę podsmażaj. Następnie dorzuć brokuła i dynię, podsmażaj chwilę, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut.  W międzyczasie ugotuj kaszę gryczaną.  Do warzyw dodaj sól i przyprawy, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut.  Na koniec dodaj ugotowane ziarna soi oraz kaszę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.  Wartości odżywcze (dla całego

Zdrowie na języku :P
Kasza gryczana z pieczarkami i suszonymi pomidorami 160

obiad często jem kaszę gryczaną z warzywami. Zwłaszcza kasza gryczana z pieczarkami bardzo mi smakuje. Dziś moje obiadowe danie urozmaiciłam suszonymi pomidorami.... The post Kasza gryczana z pieczarkami i suszonymi pomidorami appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Bataty faszerowane kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami 232

mogłabym jeść bataty w każdej postaci. Zarówno w wersji wytrawnej jak i deserowej te słodkie ziemniaki za każdym razem podbijają moje podniebienie. Dziś przygotowałam faszerowane bataty z kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami korzeniowymi polane sosem z syropu klonowego i tahini. Takie danie świetnie sprawdzi się na lunch lub dodatek do obiadu.  Bataty faszerowane kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami Składniki(...)minie wyjmij wszystkie warzywa z piekarnika, aby lekko ostygły.  Następnie delikatnie wydrąż środek z każdej połówki batata. Środki z batatów przełóż do miski i wymieszaj z kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Powstałą masą faszeruj bataty. Na koniec polej sosem. Smacznego

wegujemy
Mięso mielone z kaszą gryczaną i warzywami po włosku 168

Brak pomysłu na posiłek? Mam kolejny świetny i szybki pomysł! Mięso mielone z indyka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku. Pychotka! Składniki: 200g mięsa mielonego z indyka 50g suchej kaszy gryczanej 250g warzyw na patelnię po włosku przyprawy: suszony koperek, czosnek granulowany, pieprz, papryka słodka mielona, jarzynka bez soli olej do smażenia Sposób przygotowywania: Do wrzącej osolonej wody wsypujemy(...)kaszę gryczaną - gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie wodę. Między czasie na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy warzywa oraz mięso mielone. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Kolejno na koniec dodajemy ugotowaną kaszę, ponownie mieszamy. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
BAKŁAŻAN FASZEROWANY BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ 158

BAKŁAŻAN FASZEROWANY niepaloną kaszą gryczaną z warzywami i odrobiną wędzonego... Artykuł BAKŁAŻAN FASZEROWANY BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kaszotto z warzywami 168

Kaszotto z warzywami Z cyklu smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli pyszny, lekki i niskokaloryczny obiad jednogarnkowy z kaszy gryczanej i warzyw. Danie można podać np. z gęstym jogurtem naturalnym jako potrawę jarską lub z dodatkiem pieczonego albo gotowanego mięsa lub ryby.     Składniki: 100g kaszy gryczanej 1 niewielka cebula 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 szklanka(...)patelni podsmażamy na rozgrzanym oleju pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy kaszę i podsmażamy przez minutę, cały czas mieszając *** *** Kaszę zalewamy połową wody lub bulionu i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn *** *** Po tym czasie dolewamy resztę bulionu i dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę *** *** Dodajemy także mrożoną marchewkę z groszkiem

Blog z Apetytem