lód rozbije się na drobne kryształki. Na dno dwóch wysokich szklanek wrzucamy pokrojoną galaretkę, zalewamy zblendowanym płynem. Podajemy od razu, mocno zimny. Dobry i w upalne lato, i w karnawale. UWAGA Nie dodawajcie do mieszanki ani kropli i ani kawałka świeżego soku czy owocu cytryny, bo serek się zwarzy! SKŁADNIKI 1 opakowanie (140g) serka waniliowego Danio 300ml gazowanego napoju
Karo in the Kitchensmakują obłędnie. Upieczenie takich chmurek to najlepszy sposób na wykorzystanie białek a efekt zadziwi każdego. Polecam same lub z miodem czy ulubioną konfiturą. Zabieramy się do smażenia wszak karnawał mamy. Białkowe placuszki lekkie jak pianka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMamy karnawał a ja od świąt nic słodkiego nie wyczarowałam w kuchni.Czekałam aż mój mąż zacznie się buntować..no i stało się...trzeba trochę załagodzić jego zachcianki.Zaczynam od powrotu do własnego dzieciństwa i pięknych wspomnień.Pamiętam jak dziś gdy robiłam takie gwiazdki z mamą.Są bardzo smaczne,coś podobnego do faworków...warto spróbować Składniki: 35 dag mąki pszennej
Niespełnione zdolności kulinarneNowy Rok nowe wyzwania - tym razem w wydarzeniu Ciasto na niedzielę [ klik ] piekłyśmy racuchy drożdżowe według przepisu rodzinnego Doroty z MW [ klik ] . Racuchy pyszne, puszyste, mamy w końcu karnawał więc mają one teraz właśnie rację bytu. Latem już tak nie smakują choć są tak samo pyszne, a na dodatek można je podawać z czym dusza zapragnie albo jeść bez niczego
Moje Małe Czarowaniekarnawale często szukamy drobnych przekąsek które możemy podać gościom podczas domówek lub sami podjadać podczas oglądania Tv ;) Te paluchy będą doskonałą i smakowitą propozycją dla wszystkich którzy lubią tego typu "pogryzajki" ;) Składniki na 2 duże blachy od piekarnika 300 gr maki tortowej + 1 łyżeczka do zaczynu 15 gr drożdży 150 ml letniego mleka 1/2 łyżeczki cukru 1 jajko + 1 jajko
Gotowanie...to proste !Przed nami okres karnawału, zabaw - a co za tym idzie towarzyskich spotkań. Czym więc ugościć naszych gości? Sałatką oczywiście ! Syta, smaczna, a jej przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu :) Pomyślałam, że skoro jest w niej tyle konserwowych składników- to właśnie to słowo najlepiej ją opisze. Nie martwcie się jednak, nie jest ona zbyt kwaśna, gdyż pozostałe składniki wyrównują jej smak
Taste TherapySylwester, a zaraz za nim karnawał czy zakrapiane przyjęcia mogą pociągnąć za sobą niepożądane imprezowe problemy żołądkowe - myślę że dobrze wiecie o czym myślę :) Jednym z takich domowych lekarstw (sprawdzonym) jest herbatka imbirowa która jednocześnie jest przepyszna . Składniki : łyżeczka startego świeżego imbiru torebka dobrej herbaty plasterek cytryny wrzątek Przygotowanie : Zetrzyj na tarce ok 2 cm świeżego imbiru, wsyp do szklanki
Mechanik w kuchnimojej prywatnej karty drinków. I zostaje tam na zawsze. To moijto nie jest zwyczajne – wygląda i smakuje cudownie dzięki dodatkowi żurawiny. A ja tym wpisem otwieram cykl drinków na karnawał. REDUKCJA ŻURAWINOWA W rondelek wlewamy wodę, wsypujemy cukier i wrzucamy żurawinę. Grzejemy całość na małym ogniu, do czasu aż cukier się rozpuści. Gdy mikstura zacznie wrzeć, owoce powoli zaczną pękać
Karo in the Kitchenzwiązku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką prosto z południowej Kalifornii. Przepis zawiera smaki charakterystyczne dla lokalnej mi sceny kulinarnej. Tak więc przede wszystkim awokado. Do tego spora doza świeżej kolendry, która w Kalifornii używa się na kilogramy, a nie na listki
Jem więc Jestemokresie karnawału na naszych stołach królują głównie pączki, faworki, oponki itp. i nie jest to tradycja wg mnie oklepana, gdyż w innej porze roku mało kto piecze te pyszności. Ja na swoim stole również już gościłam w/w smakołyki. Dziś chciałam się podzielić z moim przepisem dzieciństwa na oponki pamietam jak pędziłam do sąsiadki i je tam zajadałam. Myśle, że każde
Kubki smakuKochani, od dzisiaj na blogu nowa kategoria- Sylwester i karnawał - zebrałam dla Was przepisy na imprezowe przekąski i słodkości w jednym miejscu :) Zaglądajcie TUTAJ
Moje Kuchenne RewelacjeRozpoczął nam się zatem karnawał, tańce, hulanki, swawola. Jest to idealny czas na to, co chciałam Wam pokazać już od jakiegoś czasu, obok przepisu na idealny imprezowy pogryzak. Jak kiedyś mogliżcie przeczytać, jestem fanką szeroko pojętej fantastyki, a także gier terenowych, RPG i planszówek. Kiedyś opowiadałam Wam o Flambergu i pokazywałam zdjęcia z wieczorku descentowego, dziś chciałabym Was bardzo gorąco
Przepysznik - BLW i nie tylkojemu właśnie dedykuję ten wpis, wpis jakże smakowity, bo prezentujący równie anarchistyczną kulkę (tak, spodobał mi się ten frazeologizm), głównie jeśli chodzi o zawartość kaloryczną. Ale co tam, karnawał jest! Przepis znaleziony na kotlet.tv . Pączki (~15 małych pączuszków) ok. 250 g mąki 10 g drożdży 3 łyżeczki cukru ok. 100 ml mleka 2 żółtka 1 jajko całe 1 łyżka cukru
Przepysznik - BLW i nie tylkomiędzy innymi tort Sachera, Lawa cake, pianki Marmellows i Joconde cake. Na dziś wyznaczyłam pierwszy dzień projektu, bo po co czekać? Przygotowałam jeden z najprostszych deserów, pasujący zarówno do karnawału, jak i do Światowego Dnia Zakochanych, czyli nieco wyklętych Walentynek. Osobiście wolę nasze polskie, czerwcowe święto (przede wszystkim przy letniej aurze przyjemniej się świętuje miłość :]), ale Walentynki też są niczego
Przepysznik - BLW i nie tylkoDodatek rumu do ciasta oraz kremu pomarańczowego wewnątrz jak i zewnątrz pączka idealnie ze sobą współgrają tworząc niepowtarzalny smak. Karnawał czas zacząć! Składniki: Na ok 30 pączków: 1/2 kg mąki tortowej 5 dkg roztopionego masła 1 op. cukru waniliowego 1 jajko 4 żółtka 1 szklanka mleka 50 ml rumu 5 dkg cukru kryształu 5 dkg drożdży świeżych szczypta soli
Kuchnia w czekoladzie