karkówka w marynacie - 761 przepisów (strona:28/51)

Grillowane udka z kurczaka 118

Grillowane udka a’la karkówka. Tak, to możliwe! Moi bliscy nie połapali się, że to kurczak:) Przepis wypatrzyłam na jednej z grup kulinarnych, bardzo mi się spodobał i postanowiłam go wypróbować. Mięso wychodzi soczyste, dobrze doprawione (wg mnie ostre, ale dla moich bliskich podobno w sam raz;)). Jakość zdjęć fatalna, ale jakoś tak nie było głowy i czasu(...)wrzątkiem, a następnie ocieramy z niej skórkę, a z połowy wyciskamy sok. Skórkę i sok z cytryny umieszczamy w miseczce. Dodajemy olej, sos sojowy, sezam oraz przyprawy, mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Przekładamy do woreczka strunowego lub pojemniczka i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnego dnia mięso grillujemy na rozgrzanym grillu, kilkukrotnie obracamy. Uwagi: Podobno mięso to można

Smaki Na Talerzu
KARKÓWKA DUSZONA W CEBULI 216

SKŁADNIKI:   10 plastrów Karkówki bez kości 4 cebule czerwone 3 łyżki prażonej cebuli 100 ml wody Marynata 50 ml sosu sojowego 2 łyżki wegety 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu PRZYGOTOWANIE: Mięso myję. Plastry mięsa rozbijam dokładnie. W miseczce łącze składniki marynaty. Każdy plaster dokladnie nacieram. Cebulę obieram

Gotowanie Patki
piersi a`la zrazy w przyprawie chimichurri... 206

piersi z przyprawami przełożyć do woreczka i dobrze rozbić na duże 2 płaty tak w całości marynowane piersi i potem z tą marynatą rozbite są bardzo soczyste i kruche - nie suche - można tak przygotować np. karkówkę na kotlety z przyprawami jakie się lubi lub schabowe na płacie piersi układać boczek wędzony, cebulę, ogórek kiszony zawinąć jak zrazy i spinać wykałaczkami

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka długo pieczona - pieczeń staropolska na każdą okazję. 170

odpowiednio doprawiona także w środku - a nie tylko przy brzegach. Brzmi smacznie? Zapraszam do wypróbowania :) Przepis własny. Składniki: 1,5 kg karkówki bez kości - może być lekko tłusta 1 szklanka rosołu (można zastąpić przegotowaną wodą) liść laurowy na marynatę: 120 ml oleju ( około pół szklanki) po 1 gramie ( na czubku łyżeczki) - pieprz ziołowy, ostra czerwona papryka płaska łyżeczka mielonej kolendry

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pieczeń rzymska 500

jest idealna pokrojona w grube plastry jako danie obiadowe na ciepło podana z ciemnym sosem, albo jako dodatek do kanapek krojona w cienkie plastry. Pieczeń przygotowałam ze świeżo zmielonej karkówki i boczku, które zostały po przygotowaniu białej kiełbasy. Można nadziać pieczeń gotowanym jajkiem lub wędzonymi śliwkami do smaku, ja do środka zamiast bułki dałam ugotowaną kaszę jaglaną. Przekładając mięso(...)Moje inne propozycje mięsne na świąteczne mięsiwa obiadowe to między innymi szynka pieczona z żurawiną, szynka faszerowana lub pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym. Polecam. Pieczeń rzymska na Świąteczny obiad Składniki: 1,5 kg mięsa mielonego (karkówka i boczek) 2 łyżki prażonej cebulki 2 ząbki czosnku 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 2 jajka 2 łyżki majeranku sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem 224

krokach – danie godne królów którego przygotowanie trwa 25 min plus czas na pieczenie Składniki: 1 – 2 kg karkówki w całości pół główki czosnku 2-3 cebule pieprz sól papryka słodka papryka ostra majeranek Przygotowanie: krok 1 – przygotowanie marynaty Mięso myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. W małej miseczce mieszamy 2 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki(...)takie jak lubicie. Na końcu marynata powinna smakować słono i pikantno. A co do czasu pieczenia – teoria mówi – 1 h na każdy kilogram mięsa. Ale po godzinie sprawdźcie wbijając widelec w mięso czy nie jest miękkie. Potem sprawdzajcie co 25-30 min. koniec dygresji. smacznego!       The post Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem appeared first on Kulinarna

Kulinarna Patilogia
Boczek z grilla 277

grilla jest moją kolejną, ulubioną pozycją, (tak jak karkówka z grilla ) którą przygotowuję podczas letniego grillowania. Ten rodzaj mięsa, w przeciwieństwie do karkówki nie potrzebuje, aż tak dużo przypraw, aby po zgrillowaniu był smaczny, jednak w marynacie jest o wiele aromatyczniejszy i bardziej kruchy. Aby boczek był smaczny, musimy wybrać takie kawałki, które mają zarówno sporo chudego mięsa

Kuchnia Bazylii
Karkówka pieczona z pieczarkami, cebulą i papryką 128

idealnie przeszły sosem z mięsa. Taką karkówkę z powodzeniem możemy zaserwować gościom, będą naprawdę zachwyceni. 800 g karkówki wieprzowej 300 g pieczarek 5 średnich cebul 1 duża czerwona papryka 3 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu 1 łyżka miodu 4 łyżki ketchupu pikantnego 2 ząbki czosnek sok z jednej cytryny Sól Pieprz  Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić(...)mięso i warzywa zalać marynatą, dokładnie wszystko wymieszać. Warzywa wraz z mięsem umieścić w rękawie do pieczenia, do rękawa włożyć również gałązki świeżych ziół. Rękaw szczelnie zamknąć. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 45 minut, następnie przeciąć rękaw i dopiekać potrawę jeszcze przez 15 minut. Podawać na gorąco. Sos z pieczonej karkówki z warzywami jest idealny

Krylowa Kuchnia
Zdrowe grillowanie 166

Sezon grillowania niemal się rozpoczął. Jak co roku będą królowały kiełbaski, boczki i karkówki... Co na to nasza wątroba i żołądek? Jak uniknąć przejedzenia z znajomymi na powietrzu? Jakie potrawy należy przyrządzić? Jak należy bezpiecznie grillować? Przed położeniem jedzenia na ruszt najpierw należy przygotować grilla. Potrawy najlepiej grillować na lekko rozżarzonym ogniu, gdyż dym powoduje związki rakotwórcze, które są szkodliwe(...)pobudza nasz apetyt i tym samy jemy po prostu więcej  tłustą kiełbaskę, boczek czy karkówkę zastąpmy chudym mięsem m.in pierś z kurczaka, ryby, wołowina jedzmy dużo warzyw- zawierają dużo wody, więc są nisko kaloryczne  zioła i przyprawy - idealnie nadadzą się do marynat i sosów  fit desery - zamiast ciężkich ciast z masami użyj lekkich deserów np. sorbety owocowe

Truskawkowa Fiesta
NAJLEPSZY KARCZEK Z ZIEMNIAKAMI Z GRILLA + FILMIK 109

Karkówka wieprzowa marynowana i do tego pyszne ziemniaczki zapiekane z czosnkiem i masłem, danie idealne na grilla. Pyszne, polecam.  SKŁADNIKI :  1-2 kg karkówki wieprzowej 0.5 kg ziemniaków  sól, pieprz, jarzynka do smaku  6 ząbków czosnku naturalne masło(...)MARYNATA :  1/4 szklanka oleju  2 łyżeczki musztardy 3 łyżki ostrego ketchupu  3 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki + ostra do smaku około 1 łyżeczka soli pieprz do smaku  1 łyżka przyprawy do grilla

Kulinarne Fantazje Marioli
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 125

kurczaka czy indyka. Aczkolwiek mała porcja karkówki nie zaszkodzi, byle nie było to codzienne danie. Kupując kiełbasy wybieraj najlepiej te z szynki i dokładnie czytaj etykiety. Im mniejsza lista składników, tym lepsza jakość produktu. Mięso musi być zawsze dopieczone. Wegetarianie mogą przygotować smaczne posiłki z dodatkiem tofu. Można także grillować ryby. Przygotuj naturalne marynaty Gotowe mieszanki przypraw zawierają dużo soli

Strefa Zdrowego Żywienia
Pieczona karkówka pod pierzynką z żółtego sera i pieczarek 156

słodko-kwaśnym sosikiem. Drogie Panie, Wasi mężczyźni będą zachwyceni takim obiadem :D Składniki: ok. 1 kg karkówki 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek oleju 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka przyprawy do karkówki lub np. przyprawy grillowej sól pieprz Sos do sałaty: ¼ szklanki oleju 2-3 łyżeczki cukru 1 łyżka(...)pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięso kroimy na plastry grubości ok. 1,5 cm. Każdy kawałek dokładnie obtaczamy w marynacie, wkładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), aby mięso się przegryzło. Następnie wkładamy karkówkę do naczynia żaroodpornego i pod przykryciem pieczemy w 180 stopniach ok. 1-1,5 godziny. W międzyczasie możemy

MyCookBook.pl
Grillowanie z grillem na pellet + przepisy na szaszłyki 101

podać polane sosem czosnkowym i posypane czosnkiem niedźwiedzim. 2) Szaszłyki kebabowe Kurczak w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba, przygotowanej na bazie jogurtu greckiego oraz ketchupu. Mięsko wychodzi kruche i delikatne, o ciekawym i oryginalnym smaku. Składniki: 2 filety z kurczaka (ok. 600 g) Marynata: 5 łyżek jogurtu greckiego 3 łyżki ketchupu 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros szczypta chili Wykonanie(...)meksykańskim oraz paprykami w trzech kolorach, cebulą i kolbą kukurydzy.  Świetnie smakują z pikantnym sosem chili. Składniki: 500 g karkówki/łopatki 1 duża papryka czerwona 1 duża papryka zielona 1 duża papryka żółta 1 cebula 2 kolby kukurydzy Marynata: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/3 łyżeczki

Kuchnia MagdaLeny
Grillowanie z grillem na pellet + przepisy na szaszłyki 101

podać polane sosem czosnkowym i posypane czosnkiem niedźwiedzim. 2) Szaszłyki kebabowe Kurczak w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba, przygotowanej na bazie jogurtu greckiego oraz ketchupu. Mięsko wychodzi kruche i delikatne, o ciekawym i oryginalnym smaku. Składniki: 2 filety z kurczaka (ok. 600 g) Marynata: 5 łyżek jogurtu greckiego 3 łyżki ketchupu 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros szczypta chili Wykonanie(...)meksykańskim oraz paprykami w trzech kolorach, cebulą i kolbą kukurydzy.  Świetnie smakują z pikantnym sosem chili. Składniki: 500 g karkówki/łopatki 1 duża papryka czerwona 1 duża papryka zielona 1 duża papryka żółta 1 cebula 2 kolby kukurydzy Marynata: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/3 łyżeczki

Kuchnia MagdaLeny
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 153

przepisami na najlepsze marynaty do mięsa i krewetek. Pierwsza – glazura kawowa nada się idealnie do mięsa (steków!) i krewetek. Druga – pomarańczowa, niezwykle aromatyczna – świetnie zagra z krewetkami. W dalszej części wpisu przeczytacie o warsztatach, w których miałam przyjemność brać udział. Były to warsztaty grillowe z Kamisem . Zabrakło na nim kiełbasy, kaszanki i karkówki. Była jednak cała masa(...)smaż kolejne 1,5 minuty. Smacznego! Przepisami na te obłędne marynaty zainspirowałam się podczas warsztatów grillowych z Kamisem . Gdy tylko je wspominam – na twarzy odrazu pojawia się wielki uśmiech. Warsztaty były świetne, inspirujące. Potrawy – pyszne i zaskakujące. Grill kojarzy się głównie z kiełbasą, kaszanką i karkówką. Na warsztatach nie było żadnego z tych produktów. Było za to ciasto

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania