karkówka pieczona - 1839 przepisów (strona:59/123)

Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście. 44

bulionu Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Plastry karkówki umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy z plastrów przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Zamarynowaną karkówkę obsmażyć na smalcu z obu stron. Kiedy karkówka się obrumieni, przełożyć ją na talerz a na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę(...)kostkę jabłka, śliwki i szałwię Podsmażyć następne 5 minut. Kiedy jabłka zaczną robić się miękkie na patelnię przełożyć zrumienioną wcześniej karkówkę. Dobrze przykryć ją kapustą. Jeśli jest taka potrzeba kapustę można podlać woda lub bulionem. Patelnię przykryć pokrywką i piec w 180 st. C przez 1 h i 30 minut. Jeśli nie posiadacie patelni, którą można używać w piekarniku, część

Pani M - kuchnia smakowita
,,Nadziewany chleb” 73

piknik, aby zaskoczyć na przyjęciu. Nadziewany warzywami i mozzarellą chleb wymieszany ze smakiem pasty z czarnych oliwek zaskoczy Was niepowtarzalnym smakiem. Składniki: 1 bochenek okrągłego chleba  4 plastry karkówki 1 czerwona papryka 5 ogórków kiszonych pokrojonych w kostkę 20 dag pieczarek 2 ząbki czosnku słoiczek pasty z czarnych oliwek Ole! 10 łyżek oliwy 2 łyżki octu z białego wina(...)posiekanym czosnkiem, oliwą oraz ziołami. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Sosem polewamy każdą warstwę. Przygotowane składniki układamy w następującej kolejności: pasta, karkówka, ogórki kiszone, pieczarki, papryka, starty ser. Tak przygotowany chleb przykrywamy odciętym wierzchem. a chleb zawijamy w folie i pieczemy 40 min w 180 st. w piekarniku. W miseczce mieszamy śmietanę, majonez, zmiażdżone ząbki czosnku, delikatnie solimy. Gotowy chlebek polewamy

Podróż w kulinaria
Kotlety mielone z majonezem 169

dzisiejszy, czy jutrzejszy obiad, to polecam Wam te pyszne kotlety, majonez bardzo podkręca ich smak. Kotlety podałam z pieczonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Dodatkiem do obiadu była fantastyczna Surówka Staropolska  Firmy ORZECH . Gorąco polecam. Składniki: 700 g mielonej karkówki wieprzowej 1 mała bułka pszenna 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 cebula 2 ząbki czosnku

Gosia gotuje
Projekty Streetcom - Winiary Pomysł na ... 134

Pomysł na ... Kotleciki schabowe z sosie z zielonym pieprzem U nas nie znalazły amatorów tego smaku choć mięso kruche, pieczone w sosie, aromatyczne.  Klopsiki w sosie bolońskim. Zasmakowały młodszym uczestnikom testowania. Idealny obiad podany z makaronem. Steki z karkówki w sosie z tymiankiem Szybki i bardzo smaczny posiłek. Idealny na niedzielny obiad z przyjaciółmi. Kruche mięso wzbogacone aromatycznym

W garach u Gosi
Leśna karkówka z grzybami, dynią i papryką 128

zalewamy szklanką wody i moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w wodzie w której się moczyły przez ok. 30 min. Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 30 minut. W tym czasie paprykę kroimy w podłużne paseczki

Pobite gary Barbary
Karkówka w cebuli 151

pozostałe warzywa, dusimy na małym ogniu. W naczyniu żaroodpornym lub brytfance (koniecznie z pokrywką) układamy podsmażone warzywa, na nie kładziemy karkówkę następnie całość przykrywamy pozostałymi warzywami. Naczynie zamykamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 st. C, pieczemy przez 1,5 godziny

Kuchenne aromaty
AROMATYCZNA KARKÓWKA Z KAMISEM 135

pracy. Polecam szczerze bo mięsko naprawdę pycha! Składniki: 6 plastrów karkówki 5 łyżek oleju oapkowanie ,,Grill Karkówka" Kamis Wykonanie: Plastry karkówki delikatnie rozbijamy. Przyprawę dobrze mieszamy z olejem, wkładamy do przygotowanej marynaty mięso, odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Pieczemy na grilu po ok 10 minut z każdej strony

Z Majeczką w kuchni
Biodrówka pieczona z warzywami 196

aromatyczne z pieczoną marchewką i lekko pikantnymi ziemniakami. Biodrówka wieprzowa jest dość delikatnym i bardzo smacznym mięsem, które świetnie nadaje się do pieczenia i duszenia. Zazwyczaj jest delikatnie poprzerastana tłuszczykiem, który nie pozwala nadmiernie mięsu wysychać i dodatkowo dobrze rozprowadza smak przypraw w głąb mięsa. Jeśli nie dostaniecie biodrówki, to możecie ją zastąpić nawet szynką, karkówką lub łopatką wieprzową(...)Wymieniam tylko rodzaj mięsa i dodaję inne warzywa, aby nie było zawsze tak samo.     Ilość porcji: 4 - 5     Czas przygotowania: 80 minut Składniki na biodrówkę pieczoną z warzywami: 1,2 kg biodrówki wieprzowej 4 marchewki 8 ziemniaków duża papryka 2 cebule 4 ząbki czosnku 20 - 30 g przyprawy kebab-gyros lub zmieszać w równych proporcjach

Gotuj w domu
Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 261

może to być duża brytfanna lub duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 - 190 stopniach przez godzinę. Ponieważ w naszym domu jadamy dość pikantnie do pasztetu dodaję pastę paprykową - 1/2 łyżeczki - jest wspaniała, ostra że ho ho!!! Przywiózł mi ją Tata z Węgier. Jest boska!!! Karkówka z majerankiem na kanapki. Składniki: 1 kg karkówki; 1/4 szkl oliwy(...)marynacie przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Po tym czasie ponownie obtaczamy mięso w marynacie i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Dodajemy listki laurowe i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Wystudzone mięso kroimy w plasterki. Idealne do kanapek. Smacznego!!! Ponieważ przepis był na zamówienie, a zamówienie było na cito - brakuje zdjęcia

Miksturownik
Karkówka długo pieczona - pieczeń staropolska na każdą okazję. 121

zawsze bałam się przygotowań takich pieczeni, czy pieczenia kurczaka w całości. Wydaje się to być trudne - ponieważ efekt zawsze zadowala. Prawda jednak jest taka, że nasza praca przy tego rodzaju daniach jest mniejsza niż przy smażeniu zwykłych i pospolitych kotletów schabowych, tyle, że rozłożona w czasie.  Jaka jest sama pieczeń? Krucha i wilgotna jednocześnie, bardzo delikatna. Niezwykle aromatyczna(...)oraz olejem. Karkówkę najlepiej zamarynować dnia poprzedniego, powinna leżeć w przyprawach minimum 12 godzin, by składniki miały czas na przegryzienie się z mięsem. W miarę możliwości przewracać karczek leżący w przyprawach. Mięso włożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego, takiego które ma pokrywkę. Jeżeli nie masz typowej pokrywy, możesz wykorzystać taką od garnka - chodzi o to by pieczeń nie spiekła się

Poezja Smaków - blog kulinarny
SZASZŁYKI NA OSTRO na grilla 174

papryką i cebulą Pyszne, kolorowe danie z grilla, to nic innego jak rozmaite szaszłyki. Kawałki mięsa i warzyw nadziane na przemian na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Szaszłyki zazwyczaj pieczemy na grillu, ale także na  rożnie lub w piekarniku.  Szaszłyki to potrawa niezwykle uniwersalna. Mięso może być przekładane najróżniejszymi warzywami : cebulą, papryką, cukinią, ogórkami kwaszonymi, a nawet owocami(...)Przepis na szaszłyki z grilla  Oto składniki na szaszłyki wieprzowe na grilla Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 35 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 2 strąki różnokolorowej papryki 4 kotlety wieprzowe z karkówki lub szynki 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny

Moja Książka Kucharska
Karkówka/schab/szynka pieczone w czerwonym winie 124

zawsze wychodzi, miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne. Doskonale się kroi i nie rozpada. Idealnie pasuje do chleba - na kanapkę, jak również po podgrzaniu - na smaczny obiad.   1 kg karkówki/schabu/szynki bez kości (najlepiej mięsa w miarę wąskiego) 1 cebula Przyprawy:  sól, papryka, pieprz, curry 1 garść majeranku 1 listek laurowy (pokruszony) Dodatkowo: 1,5 szklanki czerwonego wina (wytrawnego(...)lodówki na 2 godziny (czas można odrobinę skrócić).   Po tym czasie mięso (z cebulą) przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać 1/2 porcji wina i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec minimum 1 godzinę w temperaturze 200 stopni (pod przykryciem). Po 30 minutach podlać resztą wina. (Aby mięso dobrze się kroiło - po ostygnięciu należy je włożyć do lodówki na 2 godziny

Di gotuje
Jak działa szynkowar? 42

Uwielbiasz dobrej jakości domowe wędliny? Chcesz dowiedzieć się jak łatwo przygotować soczystą szynkę, karkówkę lub golonkę? Szynkowar to urządzenie, którego potrzebujesz. Opowiemy, jak działa i do

Kuchnia MagdaLeny
Bigos z cukinii z karkówką i kiełbasą 101

czego już nikt nie chce dojeść . Można także specjalnie , podsmażyć kawałki karkówki , czy kiełbaski ,a najlepiej obu na patelni i połączyć z bigosem . Efekt zawsze ten sam , genialny smak i szybkość wykonania , a do tego nic się nie marnuje i pies nie dostanie egzemy od pieczonego mięsa …. Składniki : 2 duże cukinie 4 cebule 4 duże marchewki 2 małe(...)kulek ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 2 łyżeczki chilli lub ostrej papryki , jeśli ma być łagodniej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru sól do smaku 2 plastry karkówki 1 kiełbasa wędzona , ja użyłam indyczej opcjonalnie plaster boczku , wędzonego na zimno 1 – 2 łyżki smalcu Cukinie , marchew , cebulę , obieramy i ścieramy na tarce grubych oczkach . Na patelni rozgrzewamy

Ogrodnik w podróży