karkówka pieczona - 2031 przepisów (strona:50/136)

Karkówka pieczona 222

Sztuka mięsa pieczona stanowi doskonałą alternatywę dla kupnych wędlin, takie mięso na zimno do chleba to wspaniały element do kanapki, a na ciepło - pokrojone w plastry stanowi danie obiadowe, polecamy taką pieczeń - bez trudu mamy konkretne danie! S kładniki: 1 kg karkówki po pół łyżeczki przypraw: tymianku, rozmarynu, papryki słodkiej, kminu rzymskiego, suszonej pietruszki 1 łyżeczka musztardy(...)osuszamy delikatnie dociskając ręcznik papierowy, mięso smarujemy olejem i musztardą. Pozostałe przyprawy łączymy razem  se sobą,  posypujemy karkówkę lekko wgniatając przyprawy. Odstawiamy na noc do lodówki.  Na następny dzień  wkładamy do naczynia żaroodpornego bez przykrycia pieczemy w piekarniku około 1,5 godz w temperaturze 180 stopni  C. Smacznego

kgwjanczewo
Karkówka w sosie malinowo-śliwkowym 182

sokiem malinowym i majerankiem. Do sosu malinowego włożyć pokrojoną karkówkę i wstawić do lodówki na ok. 1,5 godziny, aby smaki się przegryzły. Piec ok. 2 godzin w 180 stopniach w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Karkówka w sosie malinowym ląduje w lodówce, aby się jeszcze zamarynowała Tuż po wyjęciu z piekarnika Nasza propozycja podania - z ziemniaczkami i sałatką z pomidorów

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Lekcja gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim 226

inspirowanych wtorkowymi warsztatami, a tym czasem zapraszam na krótką relację fotograficzną.   Chili con carne z łaty wołowej z salsą i pieczonymi pomidorami Klasyczny steak z antrykotu z masłem miso Beef bourgunion  z karkówki z pure z fioletowych ziemniaków Stir fry ze skrzydła wołowego z pęczakiem Długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli

Kulinarne przygody Gatity
Pieczeń mozaikowa wieprzowo-drobiowa 157

Pieczeń, którą proponujemy jest połączeniem mięsa z kurczaka z karkówką. Po upieczeniu i wystudzeniu zastąpi nam wędlinę. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Składniki: -10-12 udek z kurczaka -8-10 plastrów karkówki ( ok. 80 dkg ) -kilka ząbków czosnku -żelatyna -przyprawa barbecue lub przyprawa do mięs -sól -pieprz -olej    Plastry karkówki posypujemy solą, pieprzem, przyprawą i pokrojonym w drobną kostkę(...)karkówce układamy mięso z udek kurczaka i smarujemy żelatyną.    Jeszcze jedna warstwa karkówki i mięsa z udek kurczaka a na końcu skórki z kurczaka.    Wszystko związujemy dratwą lub sznurkiem.    Całość umieszczamy w wąskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy niewielka ilością oleju.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Szynka domowa 33

aromatyczna. Jeśli znudzi się na zimno, to po podgrzaniu idealnie nadaje się na obiad jako sztuka mięsa w dowolnym sosie. Postanowiłam nie kupować już wędlin, tylko piec samą szynkę, schab, polędwicę, boczek czy karkówkę. Nie bójcie się tłuszczu zwierzęcego w boczku czy karkówce. Badania udowadniają, że teorię miażdżycy z powodu nadmiaru cholesterolu wymyślono w celu zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych i wprowadzenia(...)gotować szynkę 2,5 godziny. ? Pozostawić szynkę w wywarze do wystygnięcia. ? Sok jabłkowy, miód i pieprz dokładnie wymieszać lekko podgrzewając. ? Szynkę polać marynatą i ułożyć w formie do pieczenia. ? Piec w temp. 200 st.C przez 30 minut, podlewająć marynatą. ? Kroić po wystudzeniu i zdjęciu sznurka

To co kocham
Szynka domowa 115

zimno, to po podgrzaniu idealnie nadaje się na obiad jako sztuka mięsa w dowolnym sosie. Postanowiłam nie kupować już wędlin, tylko piec samą szynkę, schab, polędwicę, boczek czy karkówkę. Nie bójcie się tłuszczu zwierzęcego w boczku czy karkówce. Badania udowadniają, że teorię miażdżycy z powodu nadmiaru cholesterolu wymyślono w celu zdyskredytowania tłuszczów zwierzęcych(...)Pozostawić szynkę w wywarze do wystygnięcia. • Sok jabłkowy, miód i pieprz dokładnie wymieszać lekko podgrzewając. • Szynkę polać marynatą i ułożyć w formie do pieczenia. • Piec w temp. 200 st.C przez 30 minut, podlewająć marynatą. • Kroić po wystudzeniu i zdjęciu sznurka

To co kocham
Pieczony karczek, prosta wędlina z piekarnika 111

votes ) Pieczony karczek, prosta wędlina z piekarnika Pyszny, prosty, pieczony karczek to idealna wędlina na kanapki. Świetnie też spisze się na ciepło jako pieczeń do obiadu. U nas najlepiej schodzi w wielkich bułkach, zapakowanych kilkoma jego plastrami w towarzystwie sałaty lodowej, czerwonej cebuli i miodowej musztardy.. Pycha ! Polecam, pracy naprawdę niewiele, a efekt spektakularny, no i zdecydowanie(...)czasie wyjmij, zawiń w folię aluminiową, resztkę marynaty z pojemnika wlej do karkówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Opiekaj w piekarniku w temperaturze 100 C przez około 3 godziny, co jakiś czas obracając. Następnie wyłącz piekarnik, a karkówkę pozostaw w środku aż do jego całkowitego ostygnięcia. Czas wyjąc karkówkę z piekarnika i umieścić bez rozwijania foli na noc w lodówce. Dzięki temu

Ogrodnik w podróży
Keto wakacje cz. 2 165

uznać, że było to keto w czystej postaci. Wieprz pieczony na rożnie Keto & carnivore paradise Kolejne nasze doświadczenie kulinarne to wizyta w konobie, czyli tutejszej tawernie. Specjalizują się one zazwyczaj w pieczonych i grillowanych mięsach , choć podają także ryby i owoce morza . Szczególną ich wizytówką jest zaś pieczona na rożnie świnia, często w całości(...)mięs , w tym grillowanej wieprzowiny był wprost przepyszny! Już nie pamiętam kiedy ostatnio się tak obżarłam… Oprócz wieprza z rożna dostaliśmy także Ćevapčići i kawałek karkówki, a pod warstwą mięsa czekała na nas warstwa pieczonych warzyw, w tym papryka , cukinia oraz ziemniaki. Do tego kawałki surowej cebuli i ajvar . Wszystko pyszne, pachnące palonym drewnem i w niewygórowanej cenie

Modern Cave Girl
Karkówka w miodzie pieczona 42

rozbić, grube środkowe przerosty ponacinać ostrym nożem.  Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia w którym będzie się piec. Każdy plaster natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i polać obficie miodem. Przykryć szczelnie naczynie i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Mięso przed pieczeniem powinno nabrać temperatury pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200° C, wstawić naczynie z mięsem pod przykryciem(...)temp. do 180° Od czasu do czasu polewać mięso wytworzonym sosem. Gdy będzie miękkie polać keczupem wymieszanym z sokiem z cytryny. Sos dobrze zamieszać i piec jeszcze mięso ok. 5-10 min.  Gotową karkówkę podawać z ulubionym grubym makaronem, np. świderki, kolanka czy wstążki.  Do tego dania świetnie będzie pasować surówka z pora i marchewki   (function

Kulinarne przemyslenia
Karkówka wieprzowa po cygańsku 102

każdym stole. Karkówka w takim wydaniu to pyszne danie, które możecie podać zarówno na codzienny, jak też na uroczysty obiad Co potrzeba: 1,3 kg-1,5 kg karkówki wieprzowej, 500 g pieczarek, 8 szt. średniej cebuli, 2 duże, mięsiste czerwone papryki, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany, Mąka do obtaczania, Olej do smażenia Co potrzeba na sos: 1 szklanka wody(...)rozkładamy pieczarki, na wierzch rozkładamy paprykę. Składniki na sos mieszamy dokładnie, polewamy równomiernie po wierzchu. Blachę przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C, pieczemy 1,5 godziny na termoobiegu. Smacznego :)) karkówka, pieczarki, cebula, papryka, koncentrat pomidorowy, czosnek, ocet jabłkowy

Bułka z Chlebem
FORSZMAK 168

wyszło bardzo aromatyczne i przepyszne danie. U mnie w formie gulaszu, jako dodatek do kaszy. Inspiracją był ten przepis. Składniki: - 300-400g pieczonych, smażonych mięs, kiełbasy, itp. (u mnie 240g świeżej karkówki i 160g smażonej gęsiny) - 1-2 plastry wędzonego boczku - 1 cebula - 1 ząbek czosnku (nie trzeba) - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 400ml bulionu

Smaczne Zdrowe
Pulled pork czyli szarpana wieprzowina w bułce 31

zdrowa odmiana popularnych hamburgerów. Amerykanie pieką taką wieprzowinę w garnku slow cooker , w niskiej temperaturze przez długi czas. Ja również mam taki garnek, który dostałam od siostry Anyi, i często z niego korzystam. Mięso wrzucam do garnka i nastawiam rano, a po powrocie z pracy mam gotowe danie. Składniki: ? ok. 1 kg karkówki wieprzowej ? 1 cebula ? 3 ząbki czosnku przeciśnięte(...)pieprz do smaku Dodatkowo ? bułki kajzerki 8 sztuk ? gotowy sos BBQ Wykonanie: ? Cebulę pokroić w drobną kostkę i wymieszać z pozostałymi składnikami. ? Powstałą masą posmarować karkówkę z każdej strony. ? Mięso włożyć do worka do pieczenia, szczelnie zamknąć. ? Piec 3 godziny w temp. 160 st C. ? Po upieczeniu mięso podzielić na włókna za pomocą dwóch widelców. Jeśli mięso jest zbyt suche

To co kocham
Pulled pork czyli szarpana wieprzowina w bułce 141

Amerykanie pieką taką wieprzowinę w garnku slow cooker , w niskiej temperaturze przez długi czas. Ja również mam taki garnek, który dostałam od siostry Anyi, i często z niego korzystam. Mięso wrzucam do garnka i nastawiam rano, a po powrocie z pracy mam gotowe danie. Składniki: • ok. 1 kg karkówki wieprzowej(...)kajzerki 8 sztuk • gotowy sos BBQ Wykonanie: • Cebulę pokroić w drobną kostkę i wymieszać z pozostałymi składnikami. • Powstałą masą posmarować karkówkę z każdej strony. • Mięso włożyć do worka do pieczenia, szczelnie zamknąć. • Piec 3 godziny w temp. 160 st C. • Po upieczeniu mięso podzielić na włókna za pomocą dwóch widelców

To co kocham
Mięso na kanpaki z wolnowaru 328

Takie mięsko - w sumie dowolne, bo może być i boczek, karkówka, schab itp.można upiec w piekarniku, kombiwarze ..a ja tym razem piekłam, a raczej gotowałam w wolnowarze..no i jestem mile zaskoczona efektem..polecam. boczek , polędwica, schab, karkówka majeranek vegeta do mięs odrobina oleju Przyprawę wymieszać z odrobiną oleju i natrzeć mięsko, odstawić do lodówki na kilka godzin

Moje domowe kucharzenie
Karkówka nadziewana suszonymi śliwkami i czosnkiem 165

możecie w ten sam sposób przygotować danie, np. w naczyniu żaroodpornym czy w folii do pieczenia. W obu przypadkach należy zwiększyć czas pieczenia mięsa (co najmniej trzykrotnie!).  Składniki na 4-6 porcji: 1 kg karkówki (w jednym kawałku) 100 g suszonych śliwek co najmniej pół główki czosnku 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego 2 szklanki wody pieprz(...)się stałym strumieniem; w tym momencie należy zmniejszyć ogień). Po upływie czasu, garnek zdjąć z ognia i poczekać, aż samoczynnie opadnie ciśnienie oraz odblokuje się pokrywa od szybkowaru. Gotową karkówkę przełożyć na deskę i pokroić na mniejsze kawałki. Sos posmakować, doprawić i ewentualnie zaciągnąć mąką (w połowie szklanki zimnej wody rozpuścić 2 łyżki mąki pszennej; przygotowaną zawiesinę wlać do gotującego

Ugotować

Proponowane wyszukiwania