karkówka pieczona - 2031 przepisów (strona:51/136)

Karkówka po flisacku 133

Karkówka po flisacku Kruche, soczyste i bardzo smaczne mięso wieprzowe pieczone w jednym naczyniu razem z warzywami. Cały obiad za jednym zamachem. Do przyrządzenia tego dania nie użyłam żadnego bulionu ani innego płynu, gdyż szczelnie zamknięta potrawa puści soki (zarówno mięso jak i warzywa) i całość dusi się trochę w wywarze, a trochę na parze. To danie z pewnością(...)zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: ok 1 kg karkówki 1/3 główki kapusty 3-4 ziemniaki 1 marchew 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 10dkg boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz majeranek 1/2 szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia     *** Mięso kroimy w plastry i przyprawiamy z dwóch

Blog z Apetytem
Schab pieczony w papierze do pieczenia – mięciutki i soczysty 28

Schab pieczony w papierze do pieczenia wychodzi zadziwiająco miękki i soczysty jak na schab, który jest raczej suchym mięsem. Można go podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno jako wędlinę na kanapki. W obu wersjach jest równie smaczny. Z czym podać schab pieczony w papierze do pieczenia na obiad? Schab świetnie sprawdzi się w tłuczonymi(...)piekarnika, odwiń z papieru do pieczenia i piecz jeszcze około 10-20 minut z termoobiegiem, aż się lekko z wierzchu przyrumieni. Schab pieczony w papierze do pieczenia – mięciutki i soczysty Zobacz inne przepisy na domowe wędliny: Szynka pieczona w niskiej temperaturze – do obiadu i na kanapki Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina Schab gotowany w majonezie

e-PrzepisyKulinarne
Schab gotowany w herbacie – prosty i pyszny przepis 9

godziny. Schab gotowany w herbacie – prosty i pyszny przepis Zobacz inne przepisy na szybkie mięso na kanapki: Pieczona pierś z indyka – pyszna na obiad i do kanapek Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa wędlina Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki Pyszna, chuda wędlina z piersi kurczaka Artykuł Schab gotowany

e-PrzepisyKulinarne
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 73

ziaren do smoothies wyposażony jest blender Breville ).  Po przygotowaniu mieszanki nacieram mięso olejem, obsypuję za'atarem i odkładam na kilka godzin do lodówki. Karkówkę z najczęściej przygotowuję w wolnowarze, wolno pieczona w niskich temperaturach jest idealna jako danie główne lub wędlina. Ps. Dokładny (mam nadzieję) opis wolnowarów zamieściłam na blogu jakiś czas temu w poście pod tytułem Wolnowar

Cztery Fajery
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 183

ziaren do smoothies wyposażony jest blender Breville ).  Po przygotowaniu mieszanki nacieram mięso olejem, obsypuję za'atarem i odkładam na kilka godzin do lodówki. Karkówkę z najczęściej przygotowuję w wolnowarze, wolno pieczona w niskich temperaturach jest idealna jako danie główne lub wędlina. Ps. Dokładny (mam nadzieję) opis wolnowarów zamieściłam na blogu jakiś czas temu w poście pod tytułem Wolnowar

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać 148

coś się rozgotuje. Zgodnie z ideą slow cookingu potrawy gotują się znacznie wolniej niż w standardowych garnkach lub piekarnikach.   Przykładowo czas przyrządzenia 2,5 kg karkówki w jednym kawałku, którą w piekarniku piekłabym około 2,5 do 3 godzin, w wolnowarze wynosi: opcja low - około 9 do 10 godzin opcja high - około 6 do 7 godzin Gotować w wolnowarach

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karkówka z sarny pieczona w rękawie 105

Uwielbiam dziczyznę, więc od czasu do czasu pojawia się na moim stole w różnych odsłonach. Karkówa z sarny to delikatne mięso, które nie przypomina popularnej karkówki wieprzowej czy nawet tej z dzika. Pieczona w rękawie zachowuje pełny aromat i staje się krucha i soczysta

Milion Smaków
karkówka zapiekana z ziemniakami i grzybami leśnymi 203

Ładnie wyglądają na talerzu) i gałązki rozmarynu. Smażę do momentu aż woda z grzybów odparuje i dodaję śmietanę, sól i pieprz.  Sos wykładam na plastry karkówki. Następnie układam pokrojone wcześniej pozostałe ziemniaki. Piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, bez przykrycia, ok 2h. Smacznego

Cook&Love
Karkówka w keczupie 185

każdej strony. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Z pozostałych składników przygotować sos. Wymieszać wszystko w misce. W dużej brytfance układać na przemian obsmażone plastry karkówki i piórka cebuli. Zalać wszystko sosem, piec około 1,5 godziny w 180 stopniach, bez przykrycia. Smacznego

na moim stole...
Karkówka duszona w wiśniach 148

PRZYGOTOWANIA Karkówkę myję, kroję w cienkie plastry, rozbijam.  Dodaję Pieprz i Sól. Mięso Obtaczam w Mące. Mięso Smażę. Mięso Przekładam do Naczynia Żaroodpornego.  Karkówkę przekładam Wiśniami.   Mięso przekładam warstwowo. Mięso piekę ok 60 min w 180 stopniach, góra- dół.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Tradycyjne kotlety mielone 150

Tradycyjne kotlety mielone zazwyczaj są podawane z marchewką z groszkiem, albo zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z wody. Kotlety te bardzo często królują na polskich stołach jako

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z sosem czosnkowym 175

Kotlety mielone to tradycyjne danie kuchni polskiej. Bardzo często gości na polskich stołach, zwłaszcza w weekendy. Tym razem podamy je w trochę inny sposób, bo wraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony kurczak w czosnkowo – ziołowym maśle. 35

przebije łatwego do wykonania i jeszcze łatwiejszego w przygotowaniu pieczonego kurczaka! Szczególnie jeśli pieczony jest on na czosnkowo – ziołowym maśle z dodatkiem rozmarynu, pietruszki, cytryny i z nutą białego wina. Dzięki tym dodatkom uzyskujemy niezrównany smak. Danie godne niedzielnego obiadu, podany z pieczonymi ziemniakami będzie smakował wykwintnie. Składniki: 2 – 3 łyżki masła 1 lyzka oliwy(...)przykryć i piec kurczaka w 180 st. Czas pieczenia kurczaka zależy od jego wielkości. Zazwyczaj podany jest on na opakowaniu kurczaka. Swojego piekłam godzinę i dwadzieścia minut. W połowie pieczenia, kurczaka wyjąć z piekarnika i polać go masłem i sokami z dna naczynia. Ponownie przykryć i piec. Z brytfanki można zdjąć pokrywkę na ostatnie 10 minut pieczenia aby uzyskać chrupiącą

Pani M - kuchnia smakowita
Pieczony kurczak w czosnkowo – ziołowym maśle. 39

przebije łatwego do wykonania i jeszcze łatwiejszego w przygotowaniu pieczonego kurczaka! Szczególnie jeśli pieczony jest on na czosnkowo – ziołowym maśle z dodatkiem rozmarynu, pietruszki, cytryny i z nutą białego wina. Dzięki tym dodatkom uzyskujemy niezrównany smak. Danie godne niedzielnego obiadu, podany z pieczonymi ziemniakami będzie smakował wykwintnie. Składniki: 2 – 3 łyżki masła 1 lyzka oliwy(...)przykryć i piec kurczaka w 180 st. Czas pieczenia kurczaka zależy od jego wielkości. Zazwyczaj podany jest on na opakowaniu kurczaka. Swojego piekłam godzinę i dwadzieścia minut. W połowie pieczenia, kurczaka wyjąć z piekarnika i polać go masłem i sokami z dna naczynia. Ponownie przykryć i piec. Z brytfanki można zdjąć pokrywkę na ostatnie 10 minut pieczenia aby uzyskać chrupiącą

Pani M - kuchnia smakowita

Proponowane wyszukiwania