karkówka pieczona - 1839 przepisów (strona:41/123)

Pieczone żeberka z sosem BBQ 78

super pyszne żeberka. Jedyne czego potrzebujecie to odrobiny cierpliwości. Żeberka pieką się 2 godziny. Za to naprawdę nic nie trzeba z nimi robić. Czas : 2,15 godz Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : Solidne 4 W Polsce na grilu króluje karkówka i kaszanka. Z kolei Amerykanie uwielbiają pieczone żeberka. Pamiętacie “House of cards”? W jednym z pierwszych sezonów

Niedzielny kucharz
Pieczone żeberka z sosem BBQ 99

super pyszne żeberka. Jedyne czego potrzebujecie to odrobiny cierpliwości. Żeberka pieką się 2 godziny. Za to naprawdę nic nie trzeba z nimi robić. Czas : 2,15 godz Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : Solidne 4 W Polsce na grilu króluje karkówka i kaszanka. Z kolei Amerykanie uwielbiają pieczone żeberka. Pamiętacie „House of cards”? W jednym z pierwszych sezonów

Niedzielny kucharz
MUSZTARDOWA KARKÓWKA Z SOSEM WSTRZĄŚNIĘTYM NIEMIESZANYM 132

miękka – doskonała na szybki, niedzielny, rodzinny obiad. Najlepiej będzie smakować, jeśli zamarynuje się ją dzień wcześniej. Gorąco polecam! SKŁADNIKI : ( dla 4 osób ) : karkówka – 4 duże kawałki musztarda delikatesowa – 4 łyżki olej – 4 łyżki przyprawa do pieczeni – 4 łyżeczki czosnek granulowany – 2 łyżeczki świeżo mielony pieprz rosól – 2 szklanki – 400 ml mąka kukurydziana – 2 płaskie łyżki domowa maggi

kuchniabellissima.wordpress.com
Domowy pasztet 122

Składniki: 1 kg mięsa (łopatka, karkówka) 25 dag wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka 2 plastry gotowanego tłustego boczku 2 cebule 2 papryki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania formy sól, pieprz, słodka papryka zioła prowansalskie Wykonanie: Wątróbkę sparzamy wrzątkiem. Mięso razem z warzywami (marchewka i pietruszką) dotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przekręcamy przez maszynkę do mielenia(...)bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami. Całość dokładnie wyrabiamy. Można podlać odrobiną wywaru, którą mamy z gotowania mięsa, dzięki temu pasztet będzie bardziej wilgotny. Formę do pieczenia posypujemy bułką tartą i przekładamy pasztet do formy. Na wierzch posypać odrobiną bułki tartej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy przez ok 1 godzinę

Olga Piecze i Gotuje
Karkówka gotowana w musztardzie i majonezie 102

pozostałych moich przepisów na domowe wędliny pieczone i gotowane, np.: na schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), karkówkę gotowaną (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/karkowka-gotowana-na-kanapki.html), boczek gotowany (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/boczek-gotowany.html), schab pieczony w cebuli (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/schab-pieczony-w-przyprawach-i-cebuli.html),szynkę pieczoną w rękawie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/szynka-z-rekawa.html), domową wędlinę pieczoną (link

Waniliowe Improwizacje
KARKÓWKA W MARYNACIE OCTOWO -ZIOŁOWEJ DŁUGO PIECZONA W NISKIEJ TEMPERATURZE 93

Karkówka jest soczysta, mięciutka i rozpływa się w ustach. Dodatek oregano sprawia,że jest aromatyczna a podczas pieczenia w całym domu wyłaniają się piękne zapachy, które kuszą domowników. Karkówkę można podać do obiadu, można podać w kanapce a nawet w burgerze. Najlepsza jaką zrobiłam. Składniki:   karkówka - 2 kg.    Marynata:   oliwa z oliwek - 1/3 szkl. ocet balsamiczny(...)Wymieszać.  3. Dokładnie natrzeć z każdej strony karkówkę. Po nakłuwać widelcem.  Przełożyć do naczynia i wstawić do lodówki na noc.  4. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Mięso przełożyć do blaszki lub brytfanki wyłożonej folią aluminiową ( również dobrze może to być naczynie żaroodporne ). 5. Wstawić do piekarnika i piec 2 godziny. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę

Kuchnia Paulettes
Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej 57

Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – to pomysł na pyszną, kruchą, wręcz rozpływającą się w ustach karkówkę na grilla (wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach). Kiedy jednak pogoda nie dopisuje można The post Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Karkówka z żurawiną 103

Pieczone mięso na świątecznym stole to podstawa. Ja zaproponuję Wam karkówkę z pysznym, lekko słodkim sosie z żurawiny. Gwarantuję, że Wam posmakuje. Przepis ukazał się także w Chochli . Składniki : * 700g karkówki bez kości * 3 łyżki przyprawy do karkówki * łyżka majeranku * cebula czerwona * cebula biała * 2 ząbki czosnku * 5 łyżek oleju rzepakowego * szklanka suszonej żurawiny * pół szklanki soku pomarańczowego Przygotowanie(...)rozgrzanym oleju obsmażyć z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać cebulę, czosnek oraz żurawinę. Lekko podlać zimną wodą i piec mięso około 60 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu zlać sos, dodać sok pomarańczowy - zagotować, odparować. Podawać z karkówką pokrojoną w plastry

Magiczne Życie Marty
Karkowka pieczona w warzywach z ziemniakami 147

Bardzo lubię dania jednogarnkowe. Jakiś czas temu na blogu ChilliBite znalazłam smakowitą propozycję przygotowania w jednym naczyniu karkówki. No prawie w jednym ale to nic. Dokonałam kilku zmian i efekt przedstawiam poniżej. Smaczne, aromatyczne danie, idealne by włożyć je do piekarnika i prawie o nim zapomnieć, zając się czymś innym :) u mnie jak zwykle z przygodami bo gdy miałam już(...)serwisu z informacja, że przyjedzie zmienić grzałkę w piekarniku... czekałam na niego 4 godziny by czasem gorące urządzenie nie zbiegło się z jego przyjazdem. Karkowka pieczona w warzywach z ziemniakami 1 kg karkówki (dobrej jakości, u mnie rasa puławska) 1-2 łyżeczki pikantnej przyprawy do grilla kilka łyżek oliwy z oliwek 1 mały seler 2 pietruszki 3 średnie marchewki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Karkówka z adżiką 133

dobrze sprawdziła się jaka marynata do mięsa. Mięso pieczone z adżiką wychodzi pikantne, soczyste - po prostu pyszne. Jeśli macie dostęp do tego typu pasty, to serdecznie Wam polecam! Można też samemu w domu przygotować adżikę. Przeglądałam internet i jest mnóstwo przepisów na to. Póki co ja korzystałam z gotowej. Składniki: karkówka pokrojona w plastry o grubości 1,5cm adżika(...)st.C pod przykryciem przez 70 minut. Następnie zdjąć przykrycie i piec jeszcze około 20 minut. Najlepiej kontrolować widelcem, czy mięso jest miękkie. Czas pieczenia może się różnić w zależności od gatunku karkówki czy rodzaju piekarnika. Smacznego!!! A teraz kilka migawek z Litwy, którą zwiedziłam 2 lata temu w weekend majowy. Jeśli nie byliście w Wilnie to bardzo polecam - jest

Kuchnia domowa Ani
Poświąteczna zapiekanka makaronowa 140

strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 30 dag dowolnego pieczonego mięsa ( ja użyłam schabu i karkówki) 15 dag sera żółtego (dowolnego) warzywa ok 15 dag  np.: papryka,pieczarki, ogórek kiszony,cebula( to co akurat mamy)  500 ml przecieru pomidorowego

Gotowanie Patki
Marynata czosnkowo-śliwkowa (do mięsa na grilla i nie tylko) 96

Marynata jest rewelacyjna i przyznam, że często ją przyrządzam - nie tylko w sezonie grillowym. Nadaje się również do pieczonych mięs.  Przeważnie używam jej do karkówki, ale nawet zamarynowany kurczak - dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego oraz powideł nabiera głębokiego smaku. Wystarczy zachować poniższe proporcje i jedynie odpowiednio ją doprawić. Po prostu sami spróbujcie jak łatwo uzyskać pyszne mięsko

Di gotuje
Szynka pieczona ze skórą 125

góry do żaroodpornego naczynia, z wierzchu obsypać gruboziarnistą solą.  Piec pod przykryciem w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i dalej piec około 1,5 godziny. Czas pieczenia zazwyczaj przyjmuję na 1 kg mięsa 1 godzina pieczenia, ale może on się nieco różnić i zależeć od grubości danego kawałka mięsa(...)indywidualnych predyspozycji piekarnika.  Po upieczeniu wyjąć goździki, a przed krojeniem chwilę odczekać, aby mięso doszło i zatrzymał się proces pieczenia. Zobaczcie również przepis na pyszną  karkówkę z kminkiem

Kuchcik gotuje
Karkówka w ketchupie z pieczarkami 286

karkówkę. Ja akurat miałam tak duże naczynie, że wyszła mi jedna warstwa mięsa i jedna warzyw, ale mięso z warzywami można układać warstwowo karkówka, warzywa, karkówka, warzywa itd. do wykończenia składników. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Karkówka w soku jabłkowym 208

Moim popisowym daniem obiadowym jest na pewno karkówka w soku jabłkowym. Wychodzi zawsze soczysta, mięciutka i pyszna. Każdy zachwyca się jej smakiem i prosi o dokładkę

Ana Mari's world
Karkówka w soku jabłkowym 208

Moim popisowym daniem obiadowym jest na pewno karkówka w soku jabłkowym. Wychodzi zawsze soczysta, mięciutka i pyszna. Każdy zachwyca się jej smakiem i prosi o dokładkę

Ana Mari's world
Szynka zapiekana w sosie 88

TŁUCZEK I SIEKACZ W JEDNYM" Jenak muszę wam powiedzieć, że od kiedy go używam moje mięsko jest bardziej kruche,przyprawy dochodzą głębiej i szybciej się piecze. Siekacz jest idealny do np: karkówki grillowanej, jest bardziej krucha i wyrazista w smaku.Jak widać poniżej siekacz doskonale radzi sobie z mięsem ,ostrze noża wprowadzają przyprawy równomiernie do środka

Różowa kuchnia
Rafex - naturalne przyprawy - test 120

produktami firmy Rafex. Z biegiem czasy będzie ich więcej i więcej... Kapuśniak (z kiszonej kapusty) Kulebiak z kapustą i grzybami   Szynka w miodzie i piwie (pieczona w rękawie) Panierowany kotlet z karkówki (z przyprawą do schabowych

Di gotuje
Karkówka w piwnej marynacie 100

Karkówka w takiej piwnej marynacie jest bardzo smaczna. Dodatek piwa sprawia że mięso szybko się piecze na grillu i jest mięciutkie.   Składniki: 1,5 kilograma karkówki Marynata: 1 szklanka piwa 0,5 szklanki ketchupu pikantnego 0,5 szklanki oleju 1 opakowanie przyprawy do karkówki 1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej Sposób przygotowania: Karkówkę, myjemy i kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Składniki

Bajeczna Kuchnia
Jesienny karczek z jabłkami 153

Jesienny karczek z jabłkami No i mamy jesień , całą gębą " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pyszne jabłka w sadzie lub w sklepie

Ogrodnik w podróży
Karkówka zapiekana i duszona w warzywach 144

Warzywa czyli kabaczek myjemy i kroimy w kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki , dodajemy do kabaczka . Układamy na   warzywach karkówkę i zalewamy bulionem . Wkładamy do pieca i zapiekamy godzinkę w 250 stopniach . Podajemy z ziemniaczkami i surówką

Różowa kuchnia
KORZENNA KARKÓWKA 190

Myśląc o świętach zawsze mam przed oczami pyszne pieczone mięsa, pasztety...Proponuję do upieczenia tę łatwą do przygotowania karkówkę. Niezwykle aromatyczna, soczysta, polecam nie tylko na święta   Składniki: 1,5 kg karkówki 4 łyżki czosnku granulowanego łyżeczka kolorowego pieprzu łyżeczka gorczycy 5 ziaren jałowca 5 ziaren ziela ang 3 liście laurowe 5 goździków sól do natarcia Wykonanie: Karkówkę(...)gorczycę, jałowiec, ziele ang, goździki i liscie laurowe. Kiedy utrzemy je na pył dodajemy czosnek granulowany, mieszamy. Tak przygotowana mieszanką dobrze nacieramy karkówkę i odstawiamy na min dobę do lodówki. Po tym czasie mięso umieszczamy w rękawie. Pieczemy w 170 st ok. godziny po tym czasie rozcinamy rękaw i zapiekamy do zrumienienia miesa. Jeszcze ciepłe posypujemy kolorowym pieprzem

Z Majeczką w kuchni
Baleron domowy, parzony 209

się znaleźć nie za grube w przekroju, i o podobnej grubości na całym kawałku.  Inspiracją był przepis znaleziony u Gatity   składniki ok 1 kg karkówki (lepsza z  tłuszczykiem, ) woreczek do pieczenia marynata: 1,5 litra wody 35 g   cukru 4 ziarna ziela angielskiego 3 - 4 liście laurowe 10  ziarenek pieprzu 2- 3 goździki 4 ząbki

Stare Gary