Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Co w garnkach piszczyPewnie ilu ludzi tyle przepisów na bigos. Bywają wielbiciele mniej lub bardziej kwaśnych, mniej lub bardziej pikantnych. Mój jest taki pośrodku, zawsze przygotowuję go
Smaczne ZdroweLubicie kuchnię ormiańską ? Ja od pewnego czasu zaczęłam się nią bardzo interesować i stała się ona chyba jedną z moich ulubionych choć zdaję sobie sprawę z
sierotka maRysia w kuchni„Francuskie” roladki z łopatki Roladki francuskie z łopatki , to taki typowo jesienny przepis . Pyszne mięso z łopatki , nadziewane gruszką i musztarda . Całość otulona wspaniałym
Ogrodnik w podróżyKotlety ze schabu z farszem z boczku i papryki . Schab zwykle ląduje na naszych stołach w postaci kotletów schabowych w panierce, ale da się z niego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW ten weekend obchodzimy Dzień Babci i Dziadka. Jakie to ogromne szczęście mieć ich przy sobie, porozmawiać, poradzić się, wpaść na kawałek najlepszego sernika albo miskę
Obiad gotowymetodą wolnego gotowania, a w zasadzie wolnego pieczenia zetknęłam się kilka lat temu, przy okazji “ Długo pieczonej karkówki w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym “. Pamiętam jakim zaskoczeniem dla wszystkich była informacja, iż pieczenie tej potrawy zajmuje 6-7 godzin (w piekarniku o temp. ok. 140°C). Jeszcze większym zaskoczeniem był efekt końcowy, czyli soczyste, delikatne, rozpadające(...)możliwość szybkiego wykończenia dania, czyli podgrzania, zarumienienia i zrobienia chrupiącej skórki (metodą podsmażenia na patelni lub podpieczenia w piekarniku większej ilości) w momencie, kiedy mamy na to ochotę (na obiad w kolejnych dniach, czy na kolację podczas imprezy). W przypadku wysuszonego i przepieczonego confitu z kaczki z garnku na gazie, odgrzewanie na drugi dzień w ogóle nie wchodziło w grę
Moja DelicjaPyzy z mięsem , kartacze, kołduny lub cepeliny to kilka nazw określających moje dzisiejsze danie. W zależności od regionu mają różne nazwy ale u mnie były to
Pieguskowa KuchniaGołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!być od razy somalierzy. Dobry kelner czy barman z pewnością dobrze w tym temacie doradzi. Desery podajemy po obiedzie. Obsługa powinna zebrać wszystkie półmiski z pozostałymi potrawami po obiedzie i postawić talerzyki do deseru. Zdecydowanie zbieramy wszystkie pozostałości , ze względów estetycznych jak również po to, aby przy deserze nie mieszały się zapachy. Przy zawieraniu umowy, sprawdzić , czy desery(...)Jakie podać zakąski ? Osobiście uważam - uniwersalne, bez jak to się mówi wodotrysków. 1. półmisek mięs i rolad pieczonych - wystarczą 3 gatunki - np. schab pieczony ze śliwką (morelą,karambolą), karkówka szpikowana czosnkiem, rolada z boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin - polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów - twardych
Kulinarny karnet ChristopheraWątróbka wieprzowa z cebulką czy wątróbka drobiowa jest albo koszmarem z dzieciństwa, albo smakołykiem, do którego wracamy z sentymentem. U mnie w domu zawsze jadało się
Kuchnia Bazyliipewno zwyczajnie nie wygląda. Jest odrobinę bardziej skomplikowany niż ugotowanie wszystkiego osobno i położenie na talerzu. Mały twist, kilka dodatkowych smaków i zapieczenie. To, co lubię, czyli cały obiad z jednej blachy – voila! Młode ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy je w skórkach, w osolonej wodzie – wybierzcie jak najmniejsze, jednakowej wielkości drobne ziemniaki, mniejsze od jajka – szybko(...)powinny pozostać płynne. Podajemy od razu gorące. Dla mnie całość to już jedno pełne danie, z tej porcji – dla dwóch osób. Możecie wykorzystać je tez jako dodatek, np. do karkówki z grilla, wołowego steku czy smażonego rybnego fileta. SKŁADNIKI 350g młodych ziemniaków, mniejszych od jajka, drobnych 450g mrożonej ciętej zielonej fasolki szparagowej 80-100g bekonu w cienkich plastrach
Karo in the KitchenPopularne kotlety mielone, u nas po prostu klopsy. A że w wersji mini to klopsiki. Każdy ma swój własny sposób na to danie, u
Smaczne ZdroweNazwa forszmak może brzmieć nieco egzotycznie, lecz wielu mieszkańców wschodniej Polski oblizuje się ze smakiem na wspomnienie forszmaku gotowanego przez babcię. Forszmak to jednogarnkowe danie wywodzące
Poezja smakuW MOJEJ KSIĄŻCE KUCHARSKIEJ pojawiły się ŻEBERKA Z GRILLA, czyli kolejny przepis na posiłek na świeżym powietrzu. Żeberka marynujemy 2-3 dni przed pieczeniem
Moja Książka Kucharska