karkówka na obiad - 1271 przepisów (strona:64/85)

Ziemniaki po grecku – dodatek do obiadu 2964

Przyznajcie się ile razy szykując obiad mamrotaliście pod nosem „ech, znowu ziemniaki?” Ziemniaki wcale nie muszą być nudne i byle jakie mimo, że grają przy obiedzie jako drugie skrzypce. Tak naszykowane – na grecką nutę: lekko kwaśne, lekko pikantne, mocno ziołowe – świetnie pasują do białego mięsa i ryby. Pora urozmaicić talerze! Zapisz Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C. Jeśli mamy ładne, gładkie(...)Idealne będą do wszystkich smażonych, gotowanych lub pieczonych białych ryb (pstrąg, dorsz, dorada, labraks), do lekkiego jasnego mięsa – jak kurczak i cielęcina, ale i do mięsa z grilla – np. karkówki. Śmiało po upieczeniu posypcie je porwanymi w dłoniach listkami świeżej mięty, pietruszki czy bazylii, dla kontrastu – pokruszoną fetą, a dla dodatkowej ostrości – cieniutko pokrojoną szalotką lub papryczką chili. SKŁADNIKI 800g

Karo in the Kitchen
Klasyczne kotlety mielone 160

Ze wstydem i ogromnym żalem stwierdziłem, że na stronie nie ma żadnego mojego przepisu na klasyczne kotlety mielone.  

kuron.com.pl
Łosoś ze szparagami 220

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis z jagnięciny – marokański tagine 182

Zapraszam na pyszny przepis z jagnięciny, tagine z jagnięciny, z ciecierzycą i rodzynkami. Tagine to orientalne danie jednogarnkowe, typu potrawka lub gulasz, bardzo aromatyczne i smaczne

codojedzenia
Bigos tradycyjny-polski z kapusty kiszonej i białej. 514

Bigos tradycyjny po polsku przygotowany z kapusty kiszonej i białej taki lubimy najbardziej. U mnie w domu rodzinnym nie było tradycji przygotowania bigosu na święta, a

Kuchnia z widokiem na ogród
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 183

jajka jeść można w liczbie nieprzekraczającej 5 sztuk tygodniowo. Dozwolone są mięsa praktycznie każdego rodzaju, pod warunkiem ograniczenia tłuszczów zwierzęcych (czyli odkrawamy paski tłuszczu na szyneczce, unikamy kiełbas czy karkówki) oraz wszystkie ryby. Dopuszczalne są również sery, najlepiej takie o obniżonej zawartości tłuszczu. Oprócz białek wolno nam spożywać także tłuszcze roślinne (oliwa z oliwek, orzechy, produkty sojowe, oleje roślinne, oliwki(...)zjeść jedną taką kromkę (a nawet więcej niż jedną, np. 1 i 1/3). Mój przykładowy dzień składał się z kromki chleba z wędliną na śniadanie, garści orzechów koło południa, obiadu (np. kurczaka z warzywami), kolacji (znów z jednej kromki) i przekąski przed snem (np. garści oliwek). Oprócz samej diety musimy trzymać się jeszcze paru ważnych zasad. Do najważniejszych z nich

Proste-przepisy.pl
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 451

mięso na świeżo. Tutaj przeprowadziłam eksperymentalny test i wyszedł mega pozytywny. Tak więc polecam: gdy zostaje kawałek, dwa, trzy lub więcej różnych mięs, a w planach mamy już następny obiad, te kawałki po prostu zapakować w woreczek, plastikowy pojemniczek, opisać i zamrozić. A gdy uzbieramy odpowiednią ilość, różnych gatunków, po prostu odmrażamy je i przygotowujemy pyszny pasztet. Mięsa mogą być(...)pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka ; Drób jeżeli miał skórkę to mieliłam razem z nią.    - W drugiej wersji miałam: pieczone: karkówkę, łopatkę, biodrówkę, szynkę, odkrojone chude kawałki od podgardla (polecam dają super smak), schab ; smażone kawałki wołowiny; gotowane (głównie mięso od perliczki- wszyscy uwielbiają rosół, a mięso gotowane już niekoniecznie, teraz

Smaczne Zdrowe
Krokiety z mięsem z rosołu 554

  Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowania żywności.   Wielokrotnie dostawałem zapytanie: Co zrobić z 

kuron.com.pl
Zupa z wołowiną na bogato 164

bogato Po całym dniu chodzenia i zwiedzania wraz z moim chłopakiem postanowiliśmy w końcu coś zjeść. Spacerując natknęliśmy się na małą, typowo lokalną restaurację. Postanowiliśmy w niej zjeść nasz obiad. Siadając do stolika byłam już strasznie głodna. Zdecydowałam, iż zamówię zupę jako przystawkę i oprócz tego danie główne. Gdy zamowiona zupa dotarła do mojego stolika, unosił się nad nią rewelacyjny(...)minut (zacierka musi być miękka). Serwujemy z pieczywem i kwaśną śmietaną. Smacznego! Wybierając wołowinę poprośmy w sklepie o kawałek, który naddaje się najlepiej na tą zupę czyli: łopatkę, karkówkę, goleń, pręgę albo udziec. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks
Szynka pieczona ze skórą 153

Aromatyczna pieczona szynka ze skórą to doskonałe danie na obiad lub po wystudzeniu, jako wędlina na kanapkę. Chrupiąca dobrze wypieczona skórka i delikatne kruche mięso w środku. Uczta smakowa dla miłośników dań mięsnych. Wspaniałego aromatu szynce nadają przede wszystkim goździki, którymi nakłuta jest cała skóra. Dzięki pieczeniu szynki ze skórą, mięso w środku nie jest suche, gdyż wytapiający się tłuszcz(...)mięsa i indywidualnych predyspozycji piekarnika.  Po upieczeniu wyjąć goździki, a przed krojeniem chwilę odczekać, aby mięso doszło i zatrzymał się proces pieczenia. Zobaczcie również przepis na pyszną  karkówkę z kminkiem

Kuchcik gotuje
Zrazy wołowe z cebulą, ogórkiem i boczkiem 143

Dzisiaj tradycyjny obiad kuchni polskiej. Zrazy wołowe z cebulą, ogórkiem i boczkiem. Tego dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Zna każdy, lubi wielu. Idealne na danie niedzielne i dzień powszedni. Składniki: 6 kotletów z wołowiny sól i pieprz do smaku 6 łyżeczek musztardy delikatesowej 3 małe ogórki kiszone 2 duże cebule 200 g boczku surowego, wędzonego olej do podsmażenia zrazów(...)angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Pieprzu dajemy dość dużo.  Patelnię przykrywamy. Mięso dusimy do miękkości. Moje zrazy były miękkie po 100 minutach. Czas duszenia zależy od karkówki. Podczas duszenia sos próbujemy kilka razy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso jest miękkie, odlewamy do kubeczka trochę sosu - około 1/4 szklanki. Czekamy, aż odlany

Smak mojego domu
Sezon grillowy w pełni – za co kochamy grillowanie? 271

Jak można spędzić czas na świeżym powietrzu, w gronie znajomych lub rodziny, przy okazji delektując się różnymi smakołykami? Najlepiej spotkać się… przy grillu. W sezonie wiosenno

IMPRESJA SMAKU
Klasyczne zrazy wołowe 227

Klasyczne zrazy wołowe Zwane też roladami śląskimi, tradycyjne faszerowane bitki wołowe, najczęściej podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Dobre zrazy powinny być mięciutkie, kruche i

Blog z Apetytem
Miodowe skrzydełka z grilla 140

Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulled Pork (wyczesana wieprzowina) 177

Pulled Pork, czyli kawał mięsa pieczony w niskiej temperaturze. Właśnie głównie dlatego chciałam mieć wolnowar Russell Hobbs . Mięso można upiec zarówno w piekarniku w 100 stopniach

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania