możecie zabrać ją do pracy na drugie śniadanie. Składniki: 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 marchew 1/2 małej kapusty pekińskiej 3 łyżki sosu chrzanowego 1 pęczek koperku Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchenmoich ulubionych potraw. Ale soczysta ryba w grubej, chrupiącej panierce to pyszne danie, nie tylko od święta. Świetnie smakuje z ziemniakami z wody lub frytkami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki na rybę smażoną w chrupiącej panierce: 0,5 kg filetów rybnych (moje ulubione ryby to dorsz i miruna) duże jajko 1/3 szklanki mleka czubata łyżka mąki pszennej bułka tarta
e-PrzepisyKulinarnewracać, bo wszyscy bardzo je lubimy. Nowością natomiast będą udka z suszonymi śliwkami, które zaserwuję na następny dzień. Oprócz tego będą też takie klasyki jak choćby krokiety z kiszoną kapustą i grzybami czy serowa rolada. Czego byśmy jednak nie przygotowali, jedno jest pewne – w tym okresie zdecydowanie jemy więcej niż zwykle. Dlatego u nas, po sytym posiłku, na stole pojawia
Smaki Na Talerzusałatkę grecką. No to siup. I dostaliśmy coś, co trochę przypominało to, co w Polsce podaje się jako sałatkę grecką. Niby to samo, ale ładniej, bez kapusty pekińskiej. I smaczniej. Teraz można już dostać pyszne pomidory, które są podstawą horiatiki, więc mamy idealny czas na tę sałatkę. Aaa, i jeszcze jedno. Obecnie można dostać już w sklepach porządne sery feta
Kardamonovywyszło jak wyszło. Pasożytniczy u mnie moja psiapsióła z Uk. Miały być ciastka z naszymi ulubionymi cuksami, skończyło się na mięsie. Pycha. Polecam do tego podać surówkę z kiszonej kapusty i ciemny ryż. Wyjadłyśmy już widelcowo połowę porcji mielonych i nie jest nam z tym źle. Nawet zupełnie bez niczego są super. Składniki: 500 g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa
Kardamonovyprzyprawami możecie pokombinować sami, spokojnie można do marynaty dodać curry, imbir, zioła prowansalskie, co tam Wam przyjdzie do głowy. Udka podałam z ciemnym ryżem i szybką surówką z kapusty, kukurydzy i natki. Przepis na surówkę, niebawem. Składniki: 6 udek z kurczaka 250 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 ząbki
Kardamonovyprosto z pola (kazał mi napisać, że WŁASNORĘCZNIE zbierane – nie kradzione broń boże!), więc może to było powodem. Dostałam masę warzyw do przerobienia – ziemniaki, marchew, cebulę, pięęęękną kapustę, korzeni pietruszek sztuk paręnaście, pęczki natki pietruszki sztuk chyba 764, nawet czosnek. I grzyby! Właśnie! Chłopaki, dzięki za grzyby. Faszerowane bakłażany nie należą do ekspresowych potraw, ale od czasu
KardamonovyBrak fajnego naczynia do pieczenia, trochę brak pomysłu. Zresztą, nieważne już. Jest! Wiem, że jest wiele opcji pieczonek, jedni robią je z burakami, inni z marchewką, zdarza się i kapusta. U mnie – minimum, nawet olałam boczek. I takie lubię najbardziej. Najsmaczniejsze są oczywiście z kociołka, ale z braku laku, skorzystałam z piekarnika. Też dają radę. Składniki: 8 dużych
Kardamonovyswojego sosu, zaopatrzcie się w sklepowy z jakimś dobrym składem. Polecam jednak domowy, wiadomo. Wiecie z czym zjadłam wspomnianą fasolkę? Z kaszą gryczaną i ostatnim słoikiem zimowej sałatki z kapusty. Właśnie… muszę w końcu się zabrać za przetwory. Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej pół szklanki sosu barbecue pół szklanki wody sól Fasolkę myjemy i odcinamy z niej brzydkie
KardamonovyZacznę może od tego, że mam nadmiar jarzyn, papryk, cebul, kapust i buraków. Czasami wyjazdy My obfitują w „leżało, to wziąłem”. W pierwszej kolejności postanowiłam zrobić zupę z papryk. Wiecie co? Nie wiem jak, nie wiem czemu, ale wyszła genialna. A najlepsze, że zapomniałam dodać do niej cebulę i czosnek. To tylko bulion, przecier pomidorowy, papryki i przyprawy
Kardamonovymożna jeść to samo z rzodkiewką i szczypiorkiem? Powstała więc opcja, taka jak w tytule. Zajadałam się nią z plackami z kiszoną kapustą, reszta wchłonęła standardowo z chlebem. Można i tak. Składniki: 250 g białego sera (ja użyłam chudego) 4 łyżki jogurtu naturalnego pół średniego ogórka (lub 1 gruntowy) pół białej części małego pora 1 mały ząbek czosnku
Kardamonovyobsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie , z niewielkimi zmianami. Ryba była przepyszna. Wiecie z czym ją zjadłam? Z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. No co…. Składniki: 0,5 kg mintaja (waga po rozmrożeniu) 2 marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 g koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki wody
Kardamonovyczasu do czasu korzystamy w domu z grilla elektrycznego. Grillujemy na nim cukinię, cebulę, kapustę pekińską, czasami pieczarki lub paprykę. Bywa też mięso, a jakże, najczęściej piersi z kurczaka lub indyka. Zawsze wydawało mi się, że do tego typu mięsa będzie pasował sos orzechowy. Zrobiłam go więc, zjedliśmy do dna. Genialny. I jedna uwaga: masło orzechowe, które do niego zrobiłam
KardamonovyIdealna do obiadu, właściwie każdego. Z tego co pamiętam, my jedliśmy ją z siekanymi kotletami. I spokojnie sałatę rzymską możecie zastąpić właściwie każdą inną sałatą lub kapustą. Z dodatkami też możecie kombinować. U mnie dość ascetycznie, ale w sumie sos robi niesamowitą robotę. Składniki: 1 sałata rzymska 1 marchewka pół małej cebuli 1 łyżeczka ziaren siemienia lnianego pół porcji sosu
KardamonovyCzyszczenie zamrażalnika przed dostawą „na kwarantannę”. Kotlety siekane z kurczakiem jadłam wielokrotnie i w sumie zawsze mi smakowały (głównie dlatego, że jadaliśmy je z surówkami z kapusty – dla mnie połączenie idealne). Tym razem użyłam indyka, który zajmował tylko miejsce w zamrażalniku. Co do rodzaju mięsa, można oczywiście wykorzystać kurczaka, ale wiecie jak to jest teraz z kurczakiem
Kardamonovy