kapustą - 19268 przepisów (strona:1070/1285)

Wieprzowina z woka 261

smażyć 2 minuty, wszystko wymieszać, wlać sos i gotować ,stale mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu  jeszcze 1 minutę.Podawać z ryżem. Ja podałem z roladkami z kapustą

Kulinarny karnet Christophera
Kotlet Schabowy 250

Kotlet Schabowy podany z młodymi ziemniaczkami, kapustą lub marchewką z groszkiem - klasyczny niedzielny obiad większości Polaków.Schab najpierw usmażony, a następnie podduszony w piekarniku to według mnie najlepsza wersja popularnego kotleta schabowego. Tak przygotowane mięso jest delikatne, miękkie, a przy tym soczyste, sprężyste i jędrne. Schab przyrządzony w ten sposób wydobywa z mięsa cały aromat pozwalając rozkoszować się pełnią smaku

Słodka Strona
Krokiety z Cukinią i Pieczarkami 299

odżywcze cukinii. Kabaczek idealnie komponuje się z aromatycznymi pieczarkami tworząc smakowity farsz będący sercem chrupiącego, złocistego naleśnika. Krokiety z cukinią i pieczarkami to genialna alternatywa dla tradycyjnych krokietów z kapustą i grzybami. Ich smak jest równie dobry, a z pewnością jest to danie lżejsze i bardziej lekkostrawne.    Krokiety z Cukinią i Pieczarkami - Składniki: (ok. 12 krokietów) farsz

Słodka Strona
Shoarma z Kurczaka 26320

smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 6-10 minut w zależności od wielkości Shoarmy. Shoarmę możemy podać z frytkami oraz sałatką przygotowaną z warzyw charakterystycznych dla gyrosa: pomidory, ogórki, kapusta pekińska, cebula.  Całość również możemy polać sosem czosnkowym lub innym ulubionym.     Moje posty

Słodka Strona
Domowy kebab (z proziakowych placków) 189

sałatki można dodać np. śmietany bądź majonez lub zrobić ulubiony sos. Ja nie lubię takich rzeczy więc jem bez tego.Surówka nr. 2, którą jadła reszta rodzinki:Kapustę pekińską kroimy w paseczki, dodajemy do tego posiekany szczypior i wszystko mieszamy dodając śmietanę lub majonez i dodajemy do kebaba. Oni lubią wszystko :). W dniach od 29 listopada do 1 grudnia

Moje pyszne gotowanie
Hamburger bardzo domowy 127

bułki i...można zajadać.To jest moja, skromna wersja hamburgera. Powinnam dodać jeszcze ogórek konserwowy i sałatę, ale dodałam to, co miałam pod ręką :) Podałam z surówką z kapusty białej, marchwi i szczypioru oraz z kawałkami marynowanej papryki.Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lekka sałatka "zielony dobieraniec" 244

zalewamy jej sosami. Sosy podajemy w oddzielnych naczyniach. Każdy sam nakłada sobie porcję i polewa sosem - ile chce i jakim chce.A oto przykładowe składniki sałatki:-sałata lodowa, sałata zwykła, kapusta pekińska - do wyboru, co kto lubi-ogórek - świeży, marynowany, małosolny,-pomidory,-oliwki,-ser feta,-kukurydza,-groszek,-papryka kolorowa,-świeże pieczarki,…i......to wszystko, co przyjdzie nam do głowy…Sałatę rwiemy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Klopsiki w ostrym sosie z pomidorów 133

zdarza się Wam, że zostaje mięso z robienia gołąbków? Mnie prawie zawsze :) Kiedyś leciałam po kapustę i przygotowywałam dodatkowe liście, ale potem okazywało się, że ich było za dużo. I tak można by w kółko :D A przecież można z mięsa przygotować inną potrawę, równie smaczną. Dziś padło na pulpeciki w sosie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kieszonki schabowe ze świeżymi śliwkami i wędzonym boczkiem 192

wytworzonym podczas duszenia sosem. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Takie kieszonki podałam dziś ze zwyczajną kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko oraz z zasmażoną kapusta kiszoną. Pokrojone w cząstki świeże śliwki idealnie pasowały do tego zestawu :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bitki wołowe z kaszą 209

doprawić śmietaną. Ja dzisiaj jednak nie zagęszczałam swojego sosu i nie dodawałam śmietany. Bitki podałam z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko. Jako dodatek wspaniale smakuje surówka z kiszonej kapusty lub marynowana papryka.Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przepisy Świąteczne 180

migdałowa Śledzie korzenne Sałatka śledziowa z burakami Śledzie z suszonymi pomidorami  Śledź po kaszubsku      Kompot z suszu Kutia Racuchy na Wigilię     Pierogi z kapustą Paszteciki Dania wytrawne Polędwiczki w glazurze Polędwiczki korzenne Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki miodowo-musztardowe Schab faszerowany pieczarkami Bigos Pieczony udziec z indyka Faszerowana pierś z kurczaka Pieczona pierś indyka

Sto kolorów kuchni
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 186

blaszkę z papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut w temp. 180 st. C.    Upieczone polewamy sosem grzybowym. Podajemy np. z surówką z białej kapusty. Smacznego! To początek dań z ziemniaków. Niebawem pojawią się kartacze

Maminek kulinarny
Roladki z udek kurczaka 235

pieczonych udek z kurczaka. Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych. Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówka z białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna. Smacznego

Maminek kulinarny
Tortellini 156

piekarnika 180 st. C na ok. 30 minut.    Kiedy wierzch jest rumiany możemy podawać na talerze.        Dobrym dodatkiem jest surówka z białej kapusty.                                             Smacznego

Maminek kulinarny
Kotlety grzybowe 170

smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę.    Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe. Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty. Idealnie pasują do bigosu wigilijnego. Smacznego

Maminek kulinarny