Imieninowa sałatka mojej Mamy. Mam smaka na buraka :-) 244Smaczne sałatki z buraka. Edyta Guhl. ,, Mam smaka na buraka“ to akcja kulinarna, którą na stronie Durszlaka ogłosiła przesympatyczna Angela z blogu Smakołyki Angeli. Jeśli macie
dolcevitainmykitchen
Gołąbki pieczone w piekarniku 6055Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne tradycyjne gołąbki, które wszyscy bardzo lubimy. U mnie w wersji pieczonej w piekarniku, które upiekłam w dużym
Marta Gotuje
moc zdrowia KIMCHI - prosty przepis 318Kimchi to symbol kuchni koreańskiej, pojawiający się we wszystkich rankingach najzdrowszych potraw świata. Możemy wyróżnić ponad sto rodzajów kimchi, jednak wszystkie bazują na tym samym: na
Kasia Sarna
Schab duszony w kiszonej kapuście 186Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku
LEKKA ZUPA NA KAPUŚCIE 346Po okresie świątecznym, pełnym ciast, pierogów i pasztetów, pora na coś lekkiego! Popatrzyłam co mam w lodówce i zrobiłam delikatna zupę warzywną. Nie jest ona sycąca
Kasia Sarna
Schab wolnoduszony w syropie z bzu czarnego i soku z granatów 250Mięso ze schabu duszone w syropach jest delikatne, miękkie, kruche, soczyste i bardzo aromatyczne i uprzedzając pytania, nie jest za słodkie tylko ma lekki posmak słodyczy
Moje Małe Czarowanie
Pierożki w kruchym cieście z Podlasia 229Pierogi owe pochodzą z Podlasia i były serwowane na stołach wigilijnych kresów wschodnich. Ja również zrobiłam je w tym roku i były pyszne, kruchutkie, z aromatycznym
Moje Małe Czarowanie
Bigos na wędzonej golonce 237My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bigos na wędzonej golonce – aromatyczny i pyyyszny. Bigos pierwszy raz pojawił się wśród naszych przodków (około XV), w ramach …
My Blueberry Corner
TRADYCYJNE PIEROGI WIGILIJNE 230Bez nich wiele z nas nie potrafi wyobrazić sobie Świąt... Artykuł TRADYCYJNE PIEROGI WIGILIJNE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
BIGOS – JAK ZROBIĆ NAJBARDZIEJ ŚWIĄTECZNE Z WSZYSTKICH DAŃ? 487Bez niego nie ma świąt. Bigos to jedna z tych potraw, którą każdy umie ugotować, ale mało kto potrafi zrobić to perfekcyjnie. Zadanie to wyda wam
COOKMAGAZINE
Policzki wieprzowe z cebulką i oliwkami 232Policzki wieprzowe to bardzo delikatne mięso, które po odpowiedniej obróbce rozpływa się w ustach. Proponuję zdobyć taki kawałek mięsa i przygotować na świąteczny obiad. Goście będą
Moje Małe Czarowanie
Koktajl z mango, jarmużu i granatów 209"Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz aż się zepsujesz..." jak mawiał Mistrz Jan Kochanowski. Aby jednak się nie popsuło wystarczy o nie
Moje Małe Czarowanie
Sałatka z tuńczyka i fasoli czarne oczko 257Dziś na stole portugalska sałatka pyszna i pożywna. Do zrobienia sałatki użyłam pieczonej papryki, którą sama upiekłam ale można użyć także papryki pieczonej ze słoika. Sałatka
Moje Małe Czarowanie
Jarmuż smażony z granatem 181Nie włożyłam granatu do jarmużu żeby wybuchł tylko aby smakował jeszcze wyborniej. To taka moja wariacja na bigos z jarmużu. Jarmuż smaży się szybko a dodatek
Moje Małe Czarowanie
Tarta z bigosem i kaszą gryczaną 168Nowa odsłona starego bigosu! Jeśli zostało Wam trochę bigosu i nie macie już na niego ochoty, to proponuję ugotować kaszę gryczaną i
To co kocham